• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۲۱۲۳
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۱
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

طرح پژوهشگر ایرانی در کنترل روان‌آب سیلاب با شبیه‌ساز باران

 پژوهشگر ایرانی در طرح مطالعه آزمایشگاهی خود توانست تأثیر روسازی نفوذپذیر مقاوم در برابر گرفتگی بر روان‌آب را با استفاده از شبیه‌ساز باران» و با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام دهد.

طرح  پژوهشگر ایرانی در کنترل روان‌آب سیلاب با شبیه‌ساز باران

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، پژوهشگر ایرانی در طرح مطالعاتی خود به دنبال کنترل روان‌آب بود و در همین راستا به به بررسی تاثیر روسازی نفوذپذیر مقاوم در برابر گرفتگی جریان سطحی با استفاده از شبیه‌ساز باران پرداخته است.

مطالعه آزمایشگاهی تأثیر روسازی نفوذپذیر مقاوم در برابر گرفتگی (CRP) بر روان‌آب با استفاده از شبیه‌ساز باران» عنوان رساله دکتری علیرضا رضائی است که با راهنمایی حجت کرمی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.

رضایی با مدرک دکتری تخصصی عمران از دانشگاه سمنان درباره این طرح توضیح داد: با گسترش شهرها، آنها در برابر سیل آسیب‌پذیرتر شده‌اند، زیرا سطوح غیر قابل نفوذ، در جذب روان‌آب ناتوان هستند؛ بنابراین احتمال جاری شدن سیل، صرف نظر از ماهیت ملایم یا فاجعه‌بار آن، به‌طور فزاینده‌ای افزایش یافته است. تأثیرات مخرب سیل بر زندگی، تجارت و کل جامعه بر هیچ‌کس پوشیده نیست و در دنیا، سالانه میلیارد‌ها دلار صرف بازسازی خسارت‌های ناشی از سیل می‌شود.

وی افزود: در سال‌های اخیر، به‌طور فزاینده‌ای از روسازی‌های نفوذپذیر به‌عنوان یک سیستم زهکشی پایدار مؤثر برای کاهش سیل سطحی استفاده شده است. بتن نفوذپذیر که به بتن متخلخل نیز معروف است، یکی از انواع معروف روسازی‌های نفوذپذیر است، زیرا توانایی انتقال حجم زیادی از آب از طریق ساختار متخلخل ماده را دارد.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: با این حال، ساختار منافذ بتن متخلخل می‌تواند توسط ذرات رسوب مسدود شود و توانایی آن در تخلیه روان‌آب به تدریج کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: در روسازی‌های نفوذناپذیر، در هنگام بارش بخش عظیمی از آب، جذب خاک زیرین نمی‌شود؛ بنابراین آبی که به درون زمین نفوذ نکرده است به صورت روان‌آب جریان می‌یابد. با توجه به توسعه مناطق شهری در سالیان اخیر، نواحی غیر قابل نفوذ در حال افزایش و در نتیجه مناطق مستعد زهکشی روان‌آب به درون زمین در حال کاهش است؛ بنابراین روان‌آب در حال افزایش است و باید به‌نحوی دفع شود.

وی تصریح کرد: بتن متخلخل به صورت بتنی با اسلامپ پایین و تخلخل زیاد، به عنوان یکی از پرکاربردترین راه‌حل‌های رفع مسأله روان‌آب شناخته می‌شود. در سالیان اخیر، استفاده از این بتن با توجه به ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد زیست‌محیطی و اقتصادی در سراسر اروپا و آمریکا به‌شدت گسترش پیدا کرده است.

رضائی تأکید کرد: یکی از نقاط ضعفی که در بتن‌های متخلخل مشهود است، گرفتگی آن پس از چندین سال استفاده است که رفع این مشکل هزینه‌های زیادی در پی دارد. همچنین تخلخل زیاد، به کاهش مقاومت بتن متخلخل منجر می‌شود که استفاده از آن در محل‌هایی با بارگذاری زیاد را غیر ممکن می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین ارائه راهکاری که این دو مشکل را برطرف کند، اهمیت بسیار بالایی در مسأله کنترل روان‌آب دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
۱۰ کیلومتر از فاز اول خط۲ قطارشهری تبریز سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد
معرفی داوران جایزه شهید آوینی جشنواره سینماحقیقت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
شب چله و حافظ خوانی
دلتنگی سرلشکر موسوی برای فرمانده شهید «محمد باقری»
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)