• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۲۶۵۲
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸
اجتماعی » حقوقی و قضایی

صدور گواهی حصر وراثت از مردادماه امسال به صورت الکترونیک

معاون اول قوه قضاییه گفت: سرویس‌های مورد نیاز برای صدور گواهی الکترونیک حصر وراثت که قوه قضاییه ارائه می کند، باید به سرعت در اختیار سازمان ثبت احوال قرار گیرد.

صدور گواهی حصر وراثت از مردادماه امسال به صورت الکترونیک

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه در جلسه هماهنگی اجرای قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت کشور با اشاره به اهمیت کار جمعی و مشارکتی، گفت: در برخی جا‌ها هم‌افزایی و همراهی دستگاه‌های مختلف در انجام کار یا طرحی چنان با برکت همراه می‌شود که خداوند متعال راه را برای اجرای آن طرح یا کار هموار می‌کند.

وی افزود: برای حفظ همدلی و انسجام موجود، قوه قضاییه نیز باید به سهم خود تلاش کند تا خدمات مطلوبی را به مردم ارائه کند. به همین منظور سرویس‌های مورد نیاز برای صدور گواهی الکترونیک حصر وراثت که  توسط قوه قضاییه ارائه شود، باید به سرعت در اختیار سازمان ثبت احوال قرار گیرد. در این مسیر مشکل خاصی پیش رو نداریم زیرا که سابقا سامانه‌های مهمتر و سرویس‌های پیچیده‌تری را برای ارائه خدمات الکترونیک به مردم راه‌اندازی و ارائه کردیم.

خلیلی با تاکید مجدد بر حفظ اتحاد امروز ملت، تصریح کرد: دشمنان هر لحظه در انتظار فرصت است تا با ایجاد جو روانی و ناامیدی در بین مردم، این اتحاد و همدلی را از بینن ببرد، اما با انجام درست و به موقع وظایف و تکالیف خود باید مانع این امر شویم.

وی گفت: نباید وظایف و تکالیف کاری و اداری خود را کوچک ببینیم چرا که اقدامات هر کدام از ما به عنوان مسئولان اجرایی و قضایی کشور در حفظ اتحاد و انسجام مردم موثر است. اجرای قانون موضوع این جلسه باید با دقت و ظرافت و با توجه به همه جوانب آن انجام شود تا موجب رضایتمندی و گره‌گشایی از امور جاری مردم شود.

معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: اگر در اجرای این قانون مانع یا ایرادی وجود دارد حتما باید گزارش شود تا از طریق مقتضی بررسی و مرتفع شود. برگزاری جلسات مستمر و مکرر برای پیگیری و بررسی نتایج اجرای این قانون باید در دستور کار باشد و در طول فرایند اجرای این قانون اگر احیانا مشکلی به وجود آمد در این جلسات بررسی و مرتفع شود.

وی افزود: اجرای هر قانونی و آشنایی مردم با آن در مراحل اول با سختی همراه است، این سختی و مشقت نباید ذره‌ای از توان ما را به عنوان مسئولان و تصمیم‌گیران نظام کم کند تا به مدد الهی با اقدامات موثر و هماهنگ ما، همدلی و اتحاد مردم بیشتر و مشکلاتشان کمتر شود.

از سوم مرداد ماه سال جاری صدور گواهی حصر وراثت به سازمان ثبت احوال سپرده می‌شود

یدالله موحد دبیر شورای معاونان قوه قضاییه و مدیرکل پیگیری و هماهنگی امور استان‌ها نیز در این جلسه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، اظهار داشت: بر اساس بند «ث» ماده ۱۱۳ قانون پنج ساله هفتم پیشرفت کشور و آیین‌نامه اجرایی آن، مقرر شده است که از ابتدای سال دوم برنامه، صدور گواهی حصر وراثت موضوع ماده ۳۶۰ قانون امور حسبی، بر عهده سازمان ثبت احوال کشور قرار گیرد. بر اساس محاسبات و برنامه‌ریزی‌هایی که انجام گرفت ابتدای سال دوم برنامه هفتم مصادف با سوم مرداد ماه سال جاری است، لذا در تاریخ مذکور این تغییر صلاحیت و تغییر کارکرد اتفاق خواهد افتاد.

وی افزود: بر این اساس صدور گواهی حصر وراثت به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به درخواست، ظرف بیست روز پس از ثبت واقعه فوت انجام می‌شود. این گواهی توسط سازمان ثبت احوال صادر و به وراث ابلاغ خواهد شد.

موحد تصریح کرد: به موجب این قانون از این پس صدور گواهی حصر وراثت به صورت الکترونیک انجام می‌شود، لذا صدور گواهی حصر وراثت الکترونیک مستلزم برقراری ۲۳ سرویس ارتباط الکترونیکی با سازمان ثبت احوال است که تا کنون ۶ سرویس برقرار شده و ۱۷ سرویس باقی مانده است که از این تعداد ۸ سرویس باید توسط قوه قضاییه به سازمان ثبت احوال ارائه شود.

این جلسه به منظور هماهنگی و هم افزایی بخش‌های مختلف قوه قضاییه برای ارائه این سرویس‌ها برگزار شده است. استان زنجان نیز در این راستا به عنوان استان پایلوت انتخاب شده و در گام اول صدور الکترونیکی گواهی حصر وراثت از تاریخ ۲۹ تیرماه در این استان انجام خواهد شد.

دبیر شورای معاونان و مدیرکل پیگیری و هماهنگی امور استان‌های قوه قضاییه در ادامه تاکید کرد: از سوم مردادماه سال جاری هیچ درخواست حصر وراثتی به صورت فیزیکی ثبت نخواهد شد و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی این درخواست‌ها را مستقیما به سازمان ثبت احوال ارسال خواهند نمود.

وزیر دادگستری: پیگیری‌های لازم برای اتصال دستگاه‌های دولتی به سامانه صدور گواهی حصر وراثت در حال انجام است

امین‌حسین رحیمی وزیر دادگستری نیز در ادامه این جلسه، عنوان کرد: طبق بررسی‌هایی که در وزارتخانه انجام شد، با سرویس‌هایی که در حال حاضر در دسترس سازمان ثبت احوال قرار دارد می‌توان صدور گواهی حصر وراثت را انجام داد، اما برای انجام دقیق‌تر کار و با توجه به اینکه در برخی موارد نیاز به استعلامات بیشتر وجود دارد، باید سایر دسترسی‌ها نیز در اختیار این سازمان قرار گیرد. پیگیری‌های لازم برای اتصال دستگاه‌های دولتی به این سامانه نیز در حال انجام است.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور: زیرساخت‌های لازم برای اجرای این قانون فراهم شده است

هاشم کارگر رئیس سازمان ثبت احوال کشور نیز در این جلسه، اظهار کرد: صدور گواهی حصر وراثت الکترونیک توسط سازمان ثبت احوال کشور علاوه بر اینکه موجب قضازدایی از پرونده‌ها می‌شود برای ثبت احوال نیز حائز برکاتی است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پایگاه‌های سببی نسبی سازمان را به روز کرده‌ایم، افزود: برای آغاز فرایند صدور الکترونیکی گواهی الکترونیک حصر وراثت، کارگروهی با حضور وزیر دادگستری و برخی معاونان قوه قضاییه و سازمان ثبت احوال تشکیل شد. تاکنون ۸ جلسه در این کارگروه تشکیل و مصوبات این جلسات به مسئولان و نهاد‌های ذی‌ربط ابلاغ شده است.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور افزود: این کارگروه تاکنون ۲۸ مصوبه داشته است که از این تعداد ۹ مصوبه به طور کامل اجرا شده و اجرای سایر مصوبات مستلزم ارائه سرویس‌های مربوطه شده از سوی قوه قضاییه و سایر دستگاه‌های مربوط است.

کارگر ادامه داد: برای صدور گواهی حصر وراثت الکترونیک باید ۲۳ سرویس در اختیار سازمان ثبت احوال قرار گیرد که از این تعداد ۵ سرویس کاملا در اختیار سازمان قرار گرفته و ۱۷ سرویس دیگر نیز باید تحویل شود.

وی گفت: در حال حاضر زیرساخت‌های لازم از بُعد سخت افزاری و نرم‌افزاری در سازمان ایجاد شده است. در کمتر از ۳ ماه سامانه صدور گواهی الکترونیک حصر وراثت ایجاد و تست‌های اولیه را با موفقیت گذراند.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: شیوه‌نامه اجرای این طرح نیز با مشورت دستگاه قضایی، وزارت دادگستری و بخش‌های مربوطه تدوین شده است. با همکاری ادارات کل ثبت احوال و دادگستری‌ها در سراسر کشور آموزش‌های لازم در رابطه با این سامانه نیز به کارکنان ادارات ثبت احوال داده شده و برخی آموزش‌ها نیز در گام‌های بعدی ارائه خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
کمک میلیونی اهالی گوراب زرمیخ با پرداخت زکات مستحبی
صادرات کالا به ارزش بیش از ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
نخستین نشست کارگروه ساماندهی مد و لباس استان کرمان برگزار شد
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)