• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۳۵۱۸
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۴
اقتصادی » آب و انرژی
تا پایان ۱۴۰۵ ‎‎‏

اتصال ۶ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی صنایع به شبکه سراسری برق

مجری طرح احداث نیروگاه‌های صنایع انرژی‌بر توانیر از صدور موافقت اصولی برای احداث ۱۹ هزار و ۳۵۷ مگاوات نیروگاه توسط صنایع انرژی اعلام کرد: تا پایان سال ۱۴۰۵ حدود ۶ هزار مگاوات از این ظرفیت به شبکه سراسری برق کشور متصل خواهد شد.

اتصال ۶ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی صنایع به شبکه سراسری برق

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، مهدی مقیم‌زاده با اشاره به ضرورت ایفای نقش جدی صنایع بزرگ کشور در توسعه ظرفیت نیروگاهی گفت: بر اساس ماده ۴ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع انرژی‌بر از جمله صنایع فولاد، مس، پتروشیمی، آلومینیوم و پالایشگاه‌ها و ... موظف هستند به سمت احداث نیروگاه‌های خودتأمین حرکت و نقش موثری در پایداری شبکه برق کشور ایفا کنند.

وی افزود: طبق تفاهم‌نامه‌ای که در سال ۱۴۰۰ بین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت به امضا رسید، مقرر شد حداقل ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه جدید شامل ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و یک‌هزار مگاوات تجدیدپذیر توسط صنایع احداث شود. عملیات اجرایی این پروژه‌ها از طریق ۱۴ ساختار مختلف آغاز شده و مقرر بود در بازه زمانی سه‌ساله به بهره‌برداری برسد.

مقیم‌زاده تصریح کرد: در ادامه و با تصویب قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق در سال ۱۴۰۱، صنایع انرژی‌بر مکلف شدند حداقل ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با راندمان حداقل ۵۵ درصد و یک‌هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنند. بر اساس این قانون، صنایع باید در تعامل با وزارت نیرو، وزارت صمت و سازمان محیط زیست اقدامات اجرایی خود را با سرعت بیشتری دنبال کنند.

وی گفت: تاکنون برای ۱۹ هزار و ۳۵۷ مگاوات ظرفیت نیروگاهی موافقت اصولی صادر شده و همچنین ۹۵۹۶ مگاوات نیز متقاضی جدید برای احداث نیروگاه اعلام آمادگی کرده‌اند که مجموع ظرفیت مورد تقاضا را به حدود ۳۰ هزار مگاوات می‌رساند.

مقیم زاده با بیان اینکه از این میزان، ظرفیت ۸۰۸۰ مگاوات در دست اجرا یا اجرایی شده است، افزود: از این رقم، حدود ۲۳۲۰ مگاوات نیروگاه تاکنون به بهره‌برداری کامل رسیده است. همچنین ۳۵۷۰ مگاوات دیگر نیز در آستانه آغاز عملیات اجرایی قرار دارد و با احتساب این ظرفیت و ورود آنها به مرحله اجرا، مجموع نیروگاه‌های در دست اقدام صنایع انرژی‌بر به حدود ۱۱۵۰۰ مگاوات می‌رسد.

مجری طرح احداث نیروگاه‌های صنایع انرژی‌بر با اشاره به سهم تجدیدپذیر‌ها گفت: از هزار مگاوات ظرفیت تجدیدپذیر موردنظر، تاکنون تنها ۱۲۰ مگاوات از طریق نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه، ۳۰ مگاوات صنایع ملی مس ایران و ۱ مگاوات توسط فولاد غرب آسیا وارد مدار شده که نیاز به تسریع جدی در این حوزه احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه تأمین سوخت یکی از چالش‌های اصلی نیروگاه‌های جدید است، تصریح کرد: وزارت نفت به دلیل محدودیت در تأمین سوخت، تنها تأمین سوخت برای ۱۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات به نیروگاه حرارتی صنایع را متقبل شده است. از این‌رو، افزایش ظرفیت فراتر از این میزان باید از طریق توسعه واحد‌های بخار در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی موجود صورت گیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد بدون مصرف سوخت مازاد، امکان تولید ۶ تا ۷ هزار مگاوات برق جدید از این محل وجود دارد.

مجری طرح احداث نیروگاه‌های صنایع انرژی‌بر تاکید کرد: بر اساس قانون، صنایعی که به تعهدات خود در احداث نیروگاه پایبند بوده و ظرفیت برق موردنیاز خود را تأمین می‌کنند، از محدودیت‌های اعمالی در زمان اوج بار به میزان تولیدشان معاف خواهند بود. در مقابل، صنایعی که از اجرای این تکالیف عقب‌مانده‌اند، در اولویت محدودیت برق در زمان اوج مصرف قرار می‌گیرند.

مقیم‌زاده در پایان گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، تا پایان سال ۱۴۰۴، حدود ۱۷۶۳ مگاوات نیروگاه جدید و تا پایان ۱۴۰۵ نیز ۲۰۰۰ مگاوات دیگر وارد مدار خواهد شد که مجموع ظرفیت سنکرون‌شده صنایع انرژی‌بر با شبکه برق کشور را به ۶۰۰۰ مگاوات خواهد رساند. این موضوع نقش بسیار مهمی در کاهش فشار بر شبکه سراسری برق در سال‌های آینده خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش جمعیت علفخواران در پناهگاه حیات‌وحش دره‌باغ فارس
قدردانی کاراکاس از موضع قاطع تهران علیه دزدی دریایی آمریکا
رطوبت ۹۱ درصدی هوا در آبادان
آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها در چهارمحال و بختیاری
روز‌های پایانی برداشت زیتون در رودبار
کشف ۲ هزار قطعه مرغ زنده فاقد مجوزدر زیرکوه
کشف بیش از ۳ تن کود شیمیایی قاچاق در ساری
خیر بجنوردی ۶۳ گرم طلا به ستاد عتبات اهدا کرد
نشان‌دار شدن بیماران خاص برای بهره‌مندی از خدمات
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و چهارم آذر به افق آبادان و خرمشهر
ساخت دستگاه دنبال کننده چشم با قابلیت تشخیص اختلالات حرکتی چشم
اصلاح ضوابط رتبه‌بندی صادرات
ارزیابی آمادگی هلال احمر برای شرایط جوی پیش‌رو
گام تازه قرارگاه سید الشهدا در رفع مشکلات زیرساختی مناطق محروم
کرامت انسانی در فرمان هشت ماده‌ای امام خمینی (ره)
ورود سامانه بارشی به کشور از امروز
برگزاری اردوی آماده‌سازی تیم بسکتبال کمتر از ۱٨ سال پسران ایران
هوای یک منطقه و چهار شهر مجاور پاک است
ثبت جهانی هنر مینیاتوری به نام افغانستان
هشدار مدیریت بحران کرمان درباره بارندگی و برف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)