• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۵۸۸۷
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۸
اقتصادی » آب و انرژی
نمی‌توان مردم را مقصر دانست؛

ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای عبور از ناترازی برق

مدیرکل انرژی و امور مشتریان شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) با تاکید بر نقش پررنگ مردم در همراهی با صنعت برق، از ضعف بهره‌وری انرژی، چالش‌های زیرساختی، و ضرورت تمرکز بر فناوری‌های نوین به عنوان محورهای اصلی عبور از ناترازی تولید و مصرف انرژی کشور نام برد.

لزوم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای عبور از ناترازی برق

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عبدالامیر یاقوتی با بیان اینکه بهره‌وری انرژی در ایران همچنان با استانداردهای جهانی فاصله‌ای چشمگیر دارد گفت: شاخص شدت انرژی در کشور بیش از ۲.۵ تا سه برابر میانگین جهانی است. این یعنی ما برای تولید یک واحد محصول، سه برابر انرژی مصرف می‌کنیم و همین مسئله، برنامه‌ریزی‌های کلان را ناکارآمد می‌سازد.

وی با اشاره به اهمیت معماری بهینه در ساختمان‌ها و رعایت استانداردهای انرژی، افزود: بخش قابل توجهی از مصرف برق در تابستان و گاز در زمستان به نبود عایق مناسب و طراحی غیراستاندارد مربوط می شود؛ در حالی که نمونه‌هایی از معماری سنتی نشان داده‌اند که بدون تجهیزات پیشرفته هم می‌توان مصرف را بهینه کرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مقوله بهره‌وری انرژی دست‌کم چهار دهه است که در سیاست‌گذاری‌ها مطرح شده، خاطرنشان کرد: اگرچه قانون‌گذاری‌ها از مجلس پنجم و حتی پیش‌تر آغاز شده، اما در عمل بیشتر از آنکه اقدام کنیم، سخن گفته‌ایم. بخشی از عقب‌ماندگی ناشی از تحریم‌هاست اما نباید از اصلاح اقتصاد انرژی نیز غافل شد.

یاقوتی با تأکید بر اینکه مردم در مدیریت مصرف «همکارانی صادق» بوده‌اند، گفت: نمی‌توان مردم را مقصر دانست. آن‌ها تا جایی که توان داشته‌اند، همراه بوده‌اند؛ مشکل اصلی مشترکان پرمصرف است که توجهی به تامین برق سایر مشترکان ندارند.

وی درباره برخی گلایه ها درباره بی عدالتی و یا بی‌نظمی در جدول خاموشی‌ها، ادامه داد: تا هفته قبل هر مشترک روزانه حداکثر یک نوبت خاموشی داشت که با افزایش دما در همه مناطق کشور و به دنبال افزایش مصرف تا دو نوبت افزایش یافت.

مدیرکل انرژی و امور مشتریان شرکت توانیر گفت: اگر مشترکان ۲۰ درصد مصرف خود را کاهش دهند، شرایط بهبود خواهد یافت. تنظیم دمای کولر روی ۲۵ درجه و خاموشی وسایل برقی غیر ضرور کلید عبور از ناترازی است.

یاقوتی در خصوص نحوه اطلاع مشترک از برنامه خاموشی ادامه داد: برای ارائه دقیق برنامه خاموشی، باید موقعیت هر مشترک نسبت به خط تغذیه برق مشخص شود در برخی مناطق جابه‌جایی در خطوط تامین برق ممکن است باعث ‌شود که برنامه‌های اعلامی دقیق اجرا نشوند، اما این موضوع با مراجعه به امور برق توزیع و ثبت اطلاعات قابل اصلاح است.

وی به موضوع تعرفه برق مشترکان پرمصرف نیز پرداخت و خاطرنشان کرد: تعرفه‌گذاری پلکانی موجب شده تفاوت چشمگیری میان هزینه مشترکان کم‌مصرف و پرمصرف ایجاد شود؛ برخی از مشترکان پرمصرف در ماه چندین برابر دیگران پرداخت می‌کنند.

مدیر کل امور انرژی و مشتریان توانیر افزود: افزون بر این، امسال به دلیل محدودیت تولید نیروگاه های برق آبی، بسته‌های جدید مدیریت مصرف از جمله اعمال محدودیت فنی برای برخی مشترکان پرمصرف طراحی و اجرا شد.

یاقوتی با اشاره به اقدام های فناورانه در صنعت برق، از هوشمندسازی شبکه برق به عنوان مسیر اصلی ارتقای بهره‌وری نام برد و گفت: بیش از ۵.۶ میلیون کنتور هوشمند نصب شده که امکان پایش و کنترل دقیق مصرف را فراهم کرده است. در کنار آن، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه خورشیدی، هدف‌گذاری شده تا پایان سال به ۱۰ هزار مگاوات برسد.

وی درباره برنامه‌های ارتقای راندمان نیروگاه‌ها افزود: افزایش بازدهی نیروگاه‌ها و اصلاح ساختار تولید، از ارکان مهم خروج از ناترازی انرژی کشور است.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر ضمن قدردانی از همراهی مردم، گفت: صنعت برق همه تلاش خود را برای توزیع عادلانه برق و اعمال خاموشی خانگی به‌کار می گیرد و مردم توجهی به اخبار غیر رسمی و غیر مسئول در این خصوص نکنند.

یاقوتی با بیان اینکه اگر مردم در این روزهای گرم تابستان همچون گذشته و با صرفه جویی ۲۰ درصدی در مصرف برق با ما همکاری کنند، ما نیز شرمنده آنان نخواهیم شد، ابراز امیدواری کرد که با تداوم این همدلی و توسعه فناوری، بتوان مسیر پایدار و مطمئنی برای تأمین برق کشور ترسیم کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ثبت اختراع «الگوریتم کنترل نیروی گیرش بافت» در اتحادیه اروپا
اجرای طرح‌های فوری بازیابی تولید کشور و فرآورده‌های نفتی برای بازسازی آسیب‌ها
کشف ۱۱۰ تن مواد اولیه پتروشیمی احتکار شده در ملارد
سرمربی تیم ملی جودو ایران: برای موفقیت در ناگویا می‌جنگیم
بخشی از آزادراه تبریز–مرند تا پایان شهریور زیر بار ترافیک می‌رود
شناسایی شهدای جنگ ۱۲ روزه با نرم‌افزار بومی پزشکی قانونی
خرید ۳۹ هزار تن گندم در استان کرمانشاه
عرضه فرآورده‌های پالایشی در بورس انرژی
آیین بین‌المللی بزرگداشت «زهرا کوچولو» برگزار می‌شود
هشدار پلیس قائمشهر درباره برخورد با موتورسواری بانوان فاقد گواهینامه
نماهنگ «هیهات» در بهشهر کلید خورد
اجرای طرح ملی سنجش سلامت روان در همدان
برگزاری محفل انس با قران در شهرستان پلدشت
کشتی آزاد رنکینگ اتحادیه جهانی؛ عموزاد طلایی شد
نمایشگاه نقاشی «دیوار دین» میرفتاح در راه است
توسعه فضا‌های آموزشی شهر بکتاش شهرستان میاندوآب
دستگیری عاملان درگیری با کارکنان شهرداری شهریار
افزایش قیمت شاخص تن-کیلومتر در جابجایی کالا از ۱۳ هزار و ۱۹۰ ریال به ۱۶ هزار و ۶۸۰ ریال
برنامه اجرا‌های هفتگی مجموعه تئاترشهر
کشف ۱.۵ تن آرد قاچاق در گرمسار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شبکه سه و مسابقات ورزشی این هفته
آغاز نام‌نویسی طرح «آشیان» برای زوج‌های جوان
برگزاری اجلاسیه کنگره ۲۴۰۰ شهید خراسان جنوبی، اوایل مهر
حمله سپاه به یک پایگاه و ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا
حفظ تاثیر مثبت پایه یازده و تسهیل شرایط برای داوطلبان پشت کنکوری
تعویض رایگان کولرهای آبی فرسوده و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی
پوشش زنده رقابت‌های رنکینگ کشتی آزاد جهان از شبکه سه سیما
راز شلوغی یک قنادی قدیمی در اصفهان
انفجار‌های‌‎مهیب و فعال‌شدن سامانه‌پدافندی در کویت و بحرین
۱۳ تیر؛ زمان پیشنهادی آموزش و پرورش برای برگزاری امتحانات نهایی پایه ۱۱ و ۱۲
ادعای سنتکام در باره حمله به اهدافی در جنوب ایران
امتحانات پایه‌های ۱۱ و ۱۲ نهایی و حضوری برگزار می‌شود
لبه تیغ محاسبات؛ چرا خطای راهبردی مسئولان در گام آخر جنگ جبران‌ناپذیر است؟
طعنه سنگین بقائی به رئیس‌جمهور لبنان
شیراز میزبان هشتمین نمایشگاه مد و لباس
راز شلوغی یک قنادی قدیمی در اصفهان  (۴ نظر)
شلیک اخطار موشکی - پهپادی نداجا به ناوشکن‌های آمریکا  (۱ نظر)
سفر هیئت حماس به قاهره برای پیگیری مذاکرات آتش‌بس  (۱ نظر)
اینجا کهگیلویه و بویراحمد استان سراسر شیعه در ایرانِ علی  (۱ نظر)
برنامه آلمان برای تقویت توان نظامی به بهانه تهدید روسیه  (۱ نظر)