• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۵۸۸۷
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۸
اقتصادی » آب و انرژی
نمی‌توان مردم را مقصر دانست؛

ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای عبور از ناترازی برق

مدیرکل انرژی و امور مشتریان شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) با تاکید بر نقش پررنگ مردم در همراهی با صنعت برق، از ضعف بهره‌وری انرژی، چالش‌های زیرساختی، و ضرورت تمرکز بر فناوری‌های نوین به عنوان محورهای اصلی عبور از ناترازی تولید و مصرف انرژی کشور نام برد.

لزوم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای عبور از ناترازی برق

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عبدالامیر یاقوتی با بیان اینکه بهره‌وری انرژی در ایران همچنان با استانداردهای جهانی فاصله‌ای چشمگیر دارد گفت: شاخص شدت انرژی در کشور بیش از ۲.۵ تا سه برابر میانگین جهانی است. این یعنی ما برای تولید یک واحد محصول، سه برابر انرژی مصرف می‌کنیم و همین مسئله، برنامه‌ریزی‌های کلان را ناکارآمد می‌سازد.

وی با اشاره به اهمیت معماری بهینه در ساختمان‌ها و رعایت استانداردهای انرژی، افزود: بخش قابل توجهی از مصرف برق در تابستان و گاز در زمستان به نبود عایق مناسب و طراحی غیراستاندارد مربوط می شود؛ در حالی که نمونه‌هایی از معماری سنتی نشان داده‌اند که بدون تجهیزات پیشرفته هم می‌توان مصرف را بهینه کرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مقوله بهره‌وری انرژی دست‌کم چهار دهه است که در سیاست‌گذاری‌ها مطرح شده، خاطرنشان کرد: اگرچه قانون‌گذاری‌ها از مجلس پنجم و حتی پیش‌تر آغاز شده، اما در عمل بیشتر از آنکه اقدام کنیم، سخن گفته‌ایم. بخشی از عقب‌ماندگی ناشی از تحریم‌هاست اما نباید از اصلاح اقتصاد انرژی نیز غافل شد.

یاقوتی با تأکید بر اینکه مردم در مدیریت مصرف «همکارانی صادق» بوده‌اند، گفت: نمی‌توان مردم را مقصر دانست. آن‌ها تا جایی که توان داشته‌اند، همراه بوده‌اند؛ مشکل اصلی مشترکان پرمصرف است که توجهی به تامین برق سایر مشترکان ندارند.

وی درباره برخی گلایه ها درباره بی عدالتی و یا بی‌نظمی در جدول خاموشی‌ها، ادامه داد: تا هفته قبل هر مشترک روزانه حداکثر یک نوبت خاموشی داشت که با افزایش دما در همه مناطق کشور و به دنبال افزایش مصرف تا دو نوبت افزایش یافت.

مدیرکل انرژی و امور مشتریان شرکت توانیر گفت: اگر مشترکان ۲۰ درصد مصرف خود را کاهش دهند، شرایط بهبود خواهد یافت. تنظیم دمای کولر روی ۲۵ درجه و خاموشی وسایل برقی غیر ضرور کلید عبور از ناترازی است.

یاقوتی در خصوص نحوه اطلاع مشترک از برنامه خاموشی ادامه داد: برای ارائه دقیق برنامه خاموشی، باید موقعیت هر مشترک نسبت به خط تغذیه برق مشخص شود در برخی مناطق جابه‌جایی در خطوط تامین برق ممکن است باعث ‌شود که برنامه‌های اعلامی دقیق اجرا نشوند، اما این موضوع با مراجعه به امور برق توزیع و ثبت اطلاعات قابل اصلاح است.

وی به موضوع تعرفه برق مشترکان پرمصرف نیز پرداخت و خاطرنشان کرد: تعرفه‌گذاری پلکانی موجب شده تفاوت چشمگیری میان هزینه مشترکان کم‌مصرف و پرمصرف ایجاد شود؛ برخی از مشترکان پرمصرف در ماه چندین برابر دیگران پرداخت می‌کنند.

مدیر کل امور انرژی و مشتریان توانیر افزود: افزون بر این، امسال به دلیل محدودیت تولید نیروگاه های برق آبی، بسته‌های جدید مدیریت مصرف از جمله اعمال محدودیت فنی برای برخی مشترکان پرمصرف طراحی و اجرا شد.

یاقوتی با اشاره به اقدام های فناورانه در صنعت برق، از هوشمندسازی شبکه برق به عنوان مسیر اصلی ارتقای بهره‌وری نام برد و گفت: بیش از ۵.۶ میلیون کنتور هوشمند نصب شده که امکان پایش و کنترل دقیق مصرف را فراهم کرده است. در کنار آن، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه خورشیدی، هدف‌گذاری شده تا پایان سال به ۱۰ هزار مگاوات برسد.

وی درباره برنامه‌های ارتقای راندمان نیروگاه‌ها افزود: افزایش بازدهی نیروگاه‌ها و اصلاح ساختار تولید، از ارکان مهم خروج از ناترازی انرژی کشور است.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر ضمن قدردانی از همراهی مردم، گفت: صنعت برق همه تلاش خود را برای توزیع عادلانه برق و اعمال خاموشی خانگی به‌کار می گیرد و مردم توجهی به اخبار غیر رسمی و غیر مسئول در این خصوص نکنند.

یاقوتی با بیان اینکه اگر مردم در این روزهای گرم تابستان همچون گذشته و با صرفه جویی ۲۰ درصدی در مصرف برق با ما همکاری کنند، ما نیز شرمنده آنان نخواهیم شد، ابراز امیدواری کرد که با تداوم این همدلی و توسعه فناوری، بتوان مسیر پایدار و مطمئنی برای تأمین برق کشور ترسیم کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
داستان یک نردبان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)