• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۶۲۹۸
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۵
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

مروری بر برنامه‌های امروز رادیو فرهنگ

برنامه‌های کتاب فرهنگ با موضوع  تاریخ اجتماعی ایران، گذری بر تاریخ معاصر در «سایه‌روشن تاریخ»، «مستند فرهنگ» با نگاهی به زندگی «پدر موشکی ایران» و سفر رادیویی به ایلام در «سرزمین من» از رادیو فرهنگ روانه آنتن می‌شوند.

مروری بر برنامه های امروز رادیو فرهنگ

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، برنامه «کتاب فرهنگ» چهارم مرداد درشنبه‌های تاریخی این برنامه با موضوع «تاریخ اجتماعی ایران» از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

در این برنامه  نگین خواجه نصیر گوینده برنامه با دکتر احمد ابوحمزه عضو هیئت علمی دانشگاه درباره تاریخ اجتماعی ایران گفت‌و‌گو می‌کند.

همچنین کتاب «انقلاب مشروطه جنبش آزادی خواهی ایرانیان» نوشته «علیرضا ملایی توانی» در این برنامه معرفی می‌شود و درباره این کتاب با این دکتر علیرضا ملایی توانی استاد تمام پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و نویسنده این کتاب گفت‌و‌گو می‌شود.

پیشخوان کتاب با معرفی تازه‌های نشر و اخبار کتاب، یک نویسنده یک کتاب؛ و تدارک گزارشی با موضوع انقلاب مشروطه و‌گزارشی از کتابخانه‌ها و کتابدار‌ها همچنین تاریخ گچ و تخته سیاه؛ به روایت دکتر اقبال قاسمی پویا از دیگر بخش‌های برنامه «کتاب فرهنگ» است.

برنامه «کتاب فرهنگ» را ساعت ۲۰ تا ۲۱ به تهیه کنندگی معصومه سادات علوی نکو، از رادیو فرهنگ بشنوید.

مروری بر برنامه های امروز رادیو فرهنگ

برنامه «سایه‌روشن تاریخ» 

برنامه «سایه‌روشن تاریخ»، شنبه۴ مرداد با نگاهی نو به زوایای پنهان تاریخ، و بازخوانی موضوعات سرنوشت‌ساز و شخصیت‌های تاثیرگذار از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

در «سایه‌روشن تاریخ» امروز، محمد ساجدی با رویکردی تحلیلی-روایی در بخش «قراردادها» به بررسی اسنپ بک یا همان مکانیزم ماشه می‌پردازد.

مسیر اجرای اسنپ‌بک از طریق مکانیزم حل اختلاف مندرج در برجام است.

اگر عضوی از اعضای این توافق به این نتیجه برسد که عضو دیگری از توافق به تعهدات‌ش ذیل برجام پایبند نیست، می‌تواند این موضوع را در کمیسیون مشترک برجام مطرح کند.

سپس اگر بعد از ۳۵ روز این موضوع در کمیسیون مشترک برجام حل نشد، مسئله به شورای امنیت ارجاع خواهد شد.

«نقطه‌های پنهان» بخشی دیگر از برنامه است که جنگ دو کره تحلیل می‌شود، جنگ کره (۱۹۵۰-۱۹۵۳) یک جنگ نیابتی بین کره شمالی و کره جنوبی بود که در نهایت با آتش‌بس به پایان رسید و منجر به تقسیم دائمی شبه‌جزیره کره به دو کشور شد.

این جنگ ریشه در اختلافات ایدئولوژیک و سیاسی بین دو کره پس از پایان جنگ جهانی دوم و تقسیم شبه‌جزیره کره داشت.

در ادامه، اصول چهارده گانه توماس وودرو ویلْسون رئیس جمهور آمریکا در بخشی با عنوان «معماری قدرت» معرفی می‌شود.

روایت خیانت‌های پهلوی در مرز‌های ایران و در اختیار گذاشتن بخشی از ایران به شوروی محور برنامه امروز در بخش «پهلوی به روایت تاریخ» است.

در دوره پهلوی، بخش‌هایی از شمال ایران برای مدتی در اختیار ارتش سرخ شوروی قرار گرفت و این اقدام در حافظه تاریخی معاصر ایران به یکی از نقاط بحث‌برانگیز بدل شده است.

همچنین تحلیل اخبار روز در «پشت پرده اکنون» انجام می‌شود.

این بخش با هدف ریشه‌یابی و واکاوی مسائل روز سیاسی و اجتماعی داخلی و بین‌المللی پخش می‌شود و تحولات جهان را از دریچه‌ای متفاوت تحلیل می‌کند.

در بخش «پهلوی به روایت تاریخ» نیز درباره تعیین و تغییر مرز‌های افغانستان در دوره پهلوی صحبت می‌شود.

بخش پایانی برنامه «آقای خبرنگار» است که به مصاحبه محمد ساجدی با مرحوم حافظ اسد رئیس جمهور اسبق سوریه اختصاص دارد.

برنامه «سایه‌روشن تاریخ» تلاش دارد با بهره‌گیری از روایت‌های مستند و تحلیل‌های کارشناسی، بخش‌های کمتر دیده‌شده تاریخ معاصر را برای مخاطب امروز روشن و ملموس سازد.

این برنانه را شنبه‌ها ساعت ۱۸ از گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ به تهیه کنندگی یلدا احتشامی بشنوید.

مروری بر برنامه های امروز رادیو فرهنگ

برنامه «مستند فرهنگ» 

برنامه «مستندفرهنگ» امروز شنبه ۴ مرداد به روایت زندگی و مجاهدت‌های شهید حسن تهرانی‌مقدم، چهره ماندگار و «پدر موشکی ایران» می‌پردازد.

مردی که با همت بلند خود، توانست مسیر پیشرفت و خودکفایی ایران در صنعت موشکی را هموار کند و نام او در کنار بزرگ‌ترین دستاورد‌های دفاعی کشور، ماندگار شد.

در این مستند زندگی و تلاش‌های کم‌نظیر شهید حسن تهرانی‌مقدم، نابغه صنعت دفاعی ایران روایت می‌شود.

مردی که وصیت کرده بود روی سنگ مزارش بنویسند: «اینجا مدفن کسی است که می‌خواست اسرائیل را نابود کند».

شهید تهرانی‌مقدم پس از پیروزی انقلاب اسلامی، راهی دشوار را برای حفاظت از عزت و تمامیت ارضی ایران آغاز کرد؛ او و یارانش، در مقابل توطئه‌ها ایستادند، از مقابله با گروه‌های مسلح داخلی تا درهم‌کوبیدن نیرو‌های داعش و پاسخ به مراکز اطلاعاتی موساد و پایگاه‌های متجاوزان ، همه اینها بخشی از مجاهدت‌های بی‌وقفه این فرمانده است.

در برنامه «مستند فرهنگ» امروز می‌شنویم که چگونه تهرانی‌مقدم، در دوران پرالتهاب جنگ تحمیلی، مسئولیت توپخانه سپاه پاسداران را بر عهده گرفت و پس از آن، بنیانگذار یگان موشکی سپاه شد.

یگانی که نخستین بار با موشک‌های زمین به زمین، توازن نظامی را ایجاد کرد و بعد‌ها با ابتکار، تلاش و ایمان، پرچمدار نهضت خوداتکایی در صنایع دفاعی ایران شد.

با تلاش‌های خستگی‌ناپذیر این گروه، موشک‌های سری شهاب، فاتح، ذوالفقار و خیبرشکن طراحی و ساخته شدند.

موشک‌هایی که با دقت بالا و برد چند هزار کیلومتری، ایران را به یکی از قدرت‌های دفاعی منطقه تبدیل کرده است.

اهمیت دقت، سرعت آماده‌سازی، توان نقطه‌زنی و توسعه تکنولوژی‌های بومی، از اصلی‌ترین دغدغه‌های شهید تهرانی‌مقدم و مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.

در این مستند، ضمن مرور بخش‌هایی از اسناد و روایت‌ها، به نقش این شهید والا در شکست پروژه‌های تجزیه‌طلبانه دشمن، ارتقای اقتدار ملی و دلایل نام‌گذاری او به عنوان «پدر موشکی ایران» پرداخته می‌شود.

حسن تهرانی‌مقدم در آبان ماه سال ۱۳۹۰ به شهادت رسید. او با ایمان، مجاهدت و دانش روز، ستون پیشرفت ایران در عرصه قدرت دفاعی شد و بسیاری از آرزوهایش پیش از شهادت محقق شد.

امروز، نام او در حافظه ملت ایران و اقتدار ملی ما جاودان است.

«مستند فرهنگ» تولید گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ، امروز به تهیه‌کنندگی معصومه فراهانی، ساعت ۱۴:۳۰ از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

مروری بر برنامه های امروز رادیو فرهنگ

مجله رادیویی«سرزمین من» 

مجله رادیویی «سرزمین من» امروز شنبه۴ مرداد، با مروری بر مهم‌ترین وقایع تاریخی و اجتماعی کشور، ساعت ۱۳ از رادیو فرهنگ پخش می‌شود و در یکی از بخش‌های این برنامه دیدنی‌های استان ایلام معرفی می‌شوند.

مجله رادیویی «سرزمین من» از گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ، با مروری بر مهم‌ترین وقایع تاریخی و اجتماعی کشور، با بخش‌های متنوع به تحلیل تحولات روز و معرفی رویداد‌های مختلف ایران می‌پردازد.

در بخش «یاد‌ها و یادگارها»، محمدرضا مختاری اصفهانی، پژوهشگر تاریخ معاصر مهمترین رویداد‌های این روز‌ها در تاریخ سرزمین ایران را مرور می‌کند.

«آن سوی تاریخ» نیز با حضور محمد ساجدی، تحلیلگر سیاسی، به بررسی آخرین تحولات داخلی و منطقه‌ای اختصاص دارد.

در ادامه برنامه، حجت‌الاسلام کشوری، مدرس حوزه و دانشگاه، درباره «عبرت‌های تاریخ» به طرح دیدگاه‌ها و تحلیل‌های مختلف می‌پردازد.

در بخش «ایران من»، بخشی از دیدنی‌های استان ایلام معرفی می‌شود و شنوندگان با ظرفیت‌ها و ویژگی‌های این استان کشورمان آشنا می‌شوند.

همچنین، گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام زمانیان درباره سالروز ورود کاروان اهل بیت امام حسین (ع) به شام یکی دیگر از بخش‌های این برنامه است.

مجله رادیویی «سرزمین من» به تهیه‌کنندگی محمدرضا حاج حیدری و سردبیری فاطمه محمدیان‌فر ساعت ۱۳ از گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ به طور زنده پخش می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جلوه‌ای تماشایی از حضور حماسی مردم پارس آباد
برگزاری ­نمایشگاه محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، هسته‌های فن آور و نوپا(استارت آپ) در حوزه ورزش
«لرستان مقتدر؛ حضور ملت پیروز در چهل‌وهفتمین سالروز انقلاب»
قدردانی نماینده ولی فقیه و استاندار همدان از حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیام قدردانی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی از حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
کاهش ۱۷ درصدی سود خالص توتال
برگشت ساعات بهره‌برداری مترو مشهد مانند روال قبل
جشن پیروزی انقلاب در شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری
پیام قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان واستاندار آذربایجان‌غربی از حضور حماسی مردم
جشن اقتدار قم؛ حضور مردم بخش‌های استان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
حضور پرشور روستائیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
اسلامی: فناوری هسته‌ای باید در زندگی مردم ملموس باشد
تجلی حضور مردم شهرستان‌های فارس در راهپیمایی ۲۲ بهمن
تاکید ایران بر تقویت گفتگوهای منطقه‌ای است
کمینه و بیشینه دمای بیست و دوم بهمن ماه در سمنان
اهدای خون ۲۶۱ نفر دراستان اصفهان
بصیرت عمیق مردم تکاب حماسه حضور دیگری را رقم زد
مروری بر خبر‌های ورزشی ۲۲ بهمن ماه استان قزوین
نجات مصدوم در منطقه کوهستانی دیناران اردل
حضور سران قوا در راهپیمایی ۲۲ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)