پخش زنده
امروز: -
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان همدان گفت: نبود نظارت کافی بر عملکرد واحدهای تولیدکننده و بستهبندی موجب افزایش روند خسارت به گلخانهها سطح استان شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، فرهاد سلطانی منافی در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان به ضرورت ورود نهادهای نظارتی و امنیتی برای نظارت و برخورد با متخلفان تاکید کرد و افزود: با وجود هشدارهای متعدد به دستگاههای متولی، تشکیل جلسات مختلف و بررسی کارشناسی موضوع، همچنان چالشها پابرجاست. برای همین در راستای توقف این مشکلات باید نهادهای نظارتی و امنیتی ورود کنند.
یکی از اساتید دانشگاه بوعلی سینا نیز در این نشست با اشاره به شرایط کم آبی مطلق، اظهار کرد: کشاورزان در شرایط آبی بحرانی به ناچار از نهادههایی استفاده میکنند که مطلوبیت خوبی برای تولید نداشته و با استانداردهای گلخانههای استان همخوانی ندارند.
خانجانی با اشاره به ضرورت برگزاری دورههای آموزشی در زمینه مدیریت پسماند و مدیریت آفت، تصریح کرد: متأسفانه آفت از منطقهای به منطقه دیگر منتقل شده و همین امر موجب میشود که بهرهبرداران آشنایی کافی نسبت به کنترل آفت نداشته باشند، برای همین بخش قرنطینه سازمان جهاد کشاورزی باید با روشهای کنترل، مهار آفت و کنترل محصول، آفت را مهار و کنترل کند.
خانجانی با بیان اینکه گلخانه داران توانایی مبارزه با بیماریهای قرنطینه جدید را ندارند و ورود بیماریهای جدید به نوعی «بیو تروریسم» به شمار میرود، گفت: با ایجاد کلینیک درجه یک واجد ارزش که بتواند آزمایشات PCR را برای مدیریت و نظارت نشاء انجام دهد نیز میتواند راهکاری دیگر در زمینه کنترل تولید نشاء باشد.
معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی نیز با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان جهاد کشاورزی برای گلخانهها، اظهار کرد: راهاندازی واحدهای سورتینگ در استان و افزایش دانش فنی در کشت گلخانهای از جمله اقداماتی بوده که توسط سازمان جهادکشاورزی صورت گرفته است.
حجت الله شهبازی با اشاره به لزوم وجود تشکل فراگیر برای انعکاس و بررسی مشکلات گلخانه داران، گفت: مسائل و مشکلات این حوزه، دورههای آموزشی گلخانه داران و پیگیری موضوعات برای انجام اقدامات لازم به صورت پیشنهادات مکتوب به وزارتخانه ارسال خواهد شد.
وی با بیان اینکه آلودگیهای گلخانهای نه تنها از بذر و نشاء بلکه موجبات دیگر دارد، افزود: بهره برداران برای تهیه نشاء فقط باید از مراکز مجاز و معتبر خریداری کنند و یا از طریق کشت مستقیم از طریق بذر اقدام کنند.
شهبازی همچنین به نبود دستورالعمل لازم برای نظارت بر واحدهای تولید کننده نشا و سورتینگها و تقلیل تعداد نیروهای سازمان از ۱۷۰۰ نفر در سالهای قبل به حدود ۴۰۰ نفر اشاره کرد و خواستار کمک بخش خصوصی شد.