• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۳۸۹۱۰
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۸
اجتماعی » جامعه و شهری

تهران به‌زودی صاحب حریم قانونی می‌شود

مشاور استاندار تهران در امور حریم و محدوده‌های شهری از ابلاغ مصوبه قانونمند کردن ساختار حریم شهر تهران پس از سال‌ها بلاتکلیفی خبر داد.

تهران صاحب حریم قانونی می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، زهرا احمدی اظهار کرد: طبق الزامات زمانی مصوبه؛ وزارت راه و شهرسازی با همکاری شهرداری و شورای شهر تهران مکلف هستند ظرف مدت سه ماه حریم پیشنهادی را ترسیم و برای تصویب به شورای برنامه ‌ریزی و توسعه استان ارائه کنند تا مصوبه برای بررسی نهایی به شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ارسال شود.

وی با بیان اینکه در وسعت حریم طرح گذشته تهران ۲۷ شهر وجود دارد که برخی از آنها در دو شهرستان مختلف قرار دارند و حریم یا محدوده آنها با هم تداخل دارد، افزود: بر اساس قانون، حریم هیچ شهری نباید از محدوده بخش خود فراتر رود بنابراین طبق مصوبه جدید، اداره کل راه و شهرسازی استان موظف است این تداخل‌ها را ظرف سه ماه با همکاری موثر استانداری اصلاح کند تا به تصویب شورای برنامه‌ ریزی استان برسد و برای تایید نهایی به شورای عالی ارجاع شود.

به گفته مشاور استاندار تهران؛ مصوبه مذکور با هدف یکپارچگی در الگوی توسعه و قانونمندی در ساختار تهران و نظا رت بر ساخت‌ و سازها در محدوده حریم تدوین شده است تا بتواند بر کنترل رشد جمعیت، جلوگیری از تجاوز به محدوده قانونی، ساماندهی حریم و آسیب‌های زیست‌ محیطی موثر باشد.

تهران فاقد حریم قانونی است

مشاور استاندار تهران با اشاره به مصوبه طرح جامع تهران در سال ۱۳۸۶ یادآور شد: در سال ۸۶ حریمی به وسعت ۵۹۱۸ کیلومتر مربع برای پایتخت در نظر گرفته شده بود که ۸ شهرستان و ۲۸ شهر را در بر می‌گرفت که به دلیل تعارضات حقوقی و قانونی از قابلیت اجرا برخوردار نشد در نتیجه، از سال ۸۶ به بعد تهران حریمی نداشته است.

احمدی اضافه کرد: بر اساس مصوبه جدید، حریم پیشنهادی شهر تهران حدود ۲ هزار کیلومتر مربع خواهد بود و شامل مناطقی از بخش مرکزی شهرستان ری و بخش رودبار قصران شهرستان شمیرانات می‌شود علت آن هم این است که توسعه محدوده قانونی شهر تهران به داخل این دو بخش کشیده شده که به تبع آن، حریم نیز باید در همان مناطق گسترش یابد.

تهیه طرح ساختار حریم یکپارچه توسط شورای شهر و شهرداری تهران

مشاور استاندار تهران گفت: بر مبنای رویکرد حفاظتی، مقرر شده شورای اسلامی شهر تهران طرح ساختار حریم یکپارچه را که شهرداری تهران تهیه خواهد کرد اعلام کند. وی ادامه داد: شهرداری نیز موظف است با رعایت اسناد فرادستی و اسناد حفاظتی، طرح را تهیه و پس از بررسی در کارگروه زیربنایی استان، برای تصویب به شورای عالی ارسال کند.

ایجاد ساختار مدیریتی برای صیانت از حریم

احمدی با تاکید بر اینکه طبق مصوبه، استقرار ساختار سازمانی مدیریت بر صیانت از حریم در استانداری تهران تشکیل خواهد شود، افزود: اقدامات اولیه آن با هماهنگی وزارت کشور انجام شده و اکنون در انتظار تسهیل فرایند اداری توسط معاونت اداری و استخدامی ریاست‌جمهوری است این ساختار، محور اقدامات حاکمیتی برای رصد، کنترل، تصمیم‌گیری و صدور مجوز خواهد بود.

دستورالعمل‌های پهنه‌ بندی و صدور مجوز

مشاور استاندار تهران اظهار کرد: دستورالعمل‌هایی برای نحوه پهنه‌ بندی در عرصه‌های اقتصادی، طبیعی و توسعه‌ای در حریم تهیه خواهد شد. هرگونه ساخت‌ و ساز در این عرصه‌ها مستلزم استعلام از دستگاه‌های مسئول است و تنها در صورت توافق آنها مجوز صادر می‌شود.

تعیین تکلیف فضاهای بدون متولی در حریم

احمدی افزود: فضاهایی که در حریم قرار دارند اما در محدوده شهر یا روستا نیستند و فاقد متولی مشخص (شهرداری یا دهیاری) هستند باید توسط استانداری تعیین تکلیف شوند بر اساس ماده ۱۰ آیین‌نامه احداث بنا در خارج از حریم شهرها، این مسئولیت بر عهده معاونت عمرانی استانداری است که تصمیم‌گیری نهایی با نظر مستقیم استاندار انجام خواهد شد.

کنترل گسترش روستاها در حریم تهران

مشاور استاندار تهران در امور حریم و محدوده‌های شهری با اشاره به رشد جمعیتی بالا در برخی روستاهای نزدیک به پایتخت هم گفت: در این مصوبه تاکید شده که رشد روستاها باید فقط بر مبنای ضریب رشد طبیعی باشد و نه رشد تصاعدی. چرا که توسعه بی‌ضابطه آنها می‌تواند منجر به الحاق یا تبدیل به شهر شود که با سیاست‌های کنترلی جمعیت در تهران، بویژه طبق تأکیدات مقام معظم رهبری، در تضاد است هرگونه گسترش محدوده روستاها نیز باید به تایید کارگروه زیربنایی استان برسد.

رصد مستمر با تصاویر ماهواره‌ای و هوایی

مشاور استاندار تهران درباره ساخت و سازهای غیر قانونی در حریم شهر تهران هم گفت: اطلاعات کلی از وضع ساخت‌ وساز در حریم کلانشهر تهران جمع‌آوری شده و به زودی نهایی خواهد شد.

وی تاکید کرد: طبق مصوبه جدید حریم تهران؛ از این پس، رصد وضع حریم با استفاده از قراردادهای رسمی با دستگاه‌های دارای تصاویر هوایی و ماهواره‌ای انجام خواهد شد و پایش‌های منظم با فاصله‌های زمانی کمتر از پنج روز صورت خواهد گرفت تا از هرگونه ساخت‌ وساز خارج از ضابطه جلوگیری شود.

احمدی ادامه داد: اکنون این مصوبه توسط شورای عالی شهرسازی و معماری کشور تصویب شده و مسوولیت اجرای آن به طور کامل به استانداری تهران سپرده شده و تمام دستگاه‌های ملی، منطقه‌ای و محلی موظف به همکاری کامل با استانداری برای اجرای دقیق این مصوبه هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راهبرد ایران بازدارندگی فعال همه جانبه در چارچوب دیپلماسی مسلح است
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)