• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۰۲۰۰
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۴
اقتصادی » آب و انرژی

عبور از اوج مصرف برق به معنای پایان ناترازی نیست

ناظر ویژه شرکت‌های توزیع برق کشور با اشاره به ثبت اوج بار مصرف برق کشور در مرداد گفت: عبور از روز پیک مصرف به معنای پایان مشکلات ناترازی برق نیست و با کاهش ظرفیت تولید برق‌آبی در هفته‌های پیش‌رو، استمرار همراهی مردم در مصرف بهینه، تنها راه حفظ پایداری شبکه خواهد بود.

عبور از اوج مصرف برق به معنای پایان ناترازی نیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید سعید میرشریفی گفت: وزارت نیرو در دولت چهاردهم برای جبران ناترازی موجود در صنعت برق دو راهکار اصلی را در پیش گرفته است. نخست، افزایش ظرفیت تولید برق از مسیر‌های مختلف ممکن و دوم، مدیریت میزان مصرف در بخش‌های گوناگون از طریق اصلاح تعرفه‌ها و اقدامات بهینه‌سازی مصرف.

وی در همین رابطه ادامه داد: این دو رویکرد همزمان باعث شده است تا تأثیر ناترازی بر تأمین نیاز مصرفی برق کشور به حداقل برسد.

میرشریفی افزود: بر اساس محاسبات دقیق و پیش‌بینی‌های انجام‌شده، کشورمان از روز اوج نیاز مصرف برق عبور کرده است. این اوج بار در روز هفتم مردادماه سال جاری با رقمی حدود ۷۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات ثبت شد که نسبت به سال گذشته سه درصد کاهش نشان می‌دهد.

به گفته وی، این دستاورد حاصل اقدامات گسترده وزارت نیرو در زمینه بهینه‌سازی و مدیریت مصرف بوده که ضمن کاهش اوج بار، موجب توزیع متعادل‌تر مصرف در ساعات غیر اوج نیز شده است.

میرشریفی تصریح کرد: کاهش اوج بار به معنای کاهش کلی مصرف نیست. آمار‌ها نشان می‌دهد که انرژی مصرفی کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته ۴.۵ درصد افزایش یافته است. باید توجه داشت که حدود ۴۵ درصد بار تحمیلی به شبکه برق کشور ناشی از فعالیت دستگاه های سرمایشی است، بنابراین دما و رطوبت هوا به طور مستقیم بر پایداری شبکه اثرگذارند. بر اساس پیش‌بینی‌ها، متوسط دمای کشور در هفته جاری و هفته آینده حدود ۲ درجه سانتی‌گراد کمتر از هفته پیش خواهد بود و این موضوع می‌تواند به کاهش فشار بر شبکه برق کمک کند.

وی گفت: با این حال، پاسخ به پرسش اصلی که آیا مشکل ناترازی برق پایان یافته است، چندان ساده نیست. هرچند کاهش دما و عبور از اوج بار، نویدبخش کاهش فشار بر شبکه است، نباید از سایر عوامل مؤثر غافل شد.

ناظر ویژه شرکت‌های توزیع برق کشور افزود: در سال آبی جاری، به دلیل کاهش شدید نزولات جوی، ذخایر آبی کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است. این موضوع سبب شده ظرفیت تولید برق‌آبی به حداکثر حدود ۷ هزار مگاوات محدود شود و این ظرفیت نیز تنها در مدت کوتاهی قابل استفاده باشد.

میرشریفی تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و شرایط موجود، از ۱۲ مردادماه یعنی پنج روز پس از ثبت پیک بار، تا ۱۱ شهریورماه، ظرفیت تولید برق‌آبی کشور حدود ۷۰ درصد دیگر نیز کاهش خواهد یافت. به این ترتیب، در عمل سهم قابل توجهی از تولید برق‌آبی از مدار خارج می‌شود. این وضعیت، حتی با وجود کاهش نسبی دما، ناترازی بین تولید و مصرف را از بین نخواهد برد و چه بسا شرایط حفظ پایداری شبکه در این بازه زمانی سخت‌تر هم بشود.

وی گفت: بنابراین، ادامه همراهی مردم در مصرف بهینه برق، شرط اصلی عبور موفق از این مقطع حساس است. کاهش استفاده غیرضروری از وسایل پرمصرف، تنظیم دمای کولر‌ها بر روی حد بهینه و جابه‌جایی مصرف به ساعات غیر اوج، از جمله اقداماتی است که می‌تواند کمک شایانی به پایداری شبکه کند.

ناظر ویژه شرکت‌های توزیع برق کشور تصریح کرد: صنعت برق کشور در حال حاضر با مدیریت دقیق منابع و ظرفیت‌های تولید و توزیع در تلاش است تا ناترازی را به حداقل برساند، اما نقش مردم در این فرآیند بی‌بدیل است. همکاری عمومی می‌تواند ضامن تداوم تأمین برق مطمئن و پایدار برای همه مشترکان در روز‌های باقی‌مانده از تابستان باشد.

عبور از اوج مصرف برق به معنای پایان ناترازی نیست

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی کامل بیمارستان کیش در حوزه پدافند غیرعامل
ابلاغ قانون اصلاح ساز و کار بررسی بودجه سالیانه به رئیس‌جمهور
فناوری ای‌سیم (eSIM) به‌زودی در کشور فراگیر می‌شود
قضات باید با روحیه جهادی در راستای حل مشکلات مردم تلاش کنند
البرز ۵۰ درصد کمبود پرستار دارد
هلال احمر استان زنجان درگود پیشگیری از اعتیاد
هیئت پارلمانی ایران برای حضور در اجلاس کمیته فرهنگی-اجتماعی APA عازم مسکو شد
بازآفرینی در ۹ شهر استان زنجان
خود کفایی ایران در تولید پروتز لگن و زانو
آذربایجان‌شرقی قلب تپنده روابط ایران و ترکیه است
مسیر جسارت؛ روایت بانوی اتوبوسران زنجانی
مزارع پرورش ماهی به روایت تصویر
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یک کشته و ۱۷ زخمی در پی واژگونی اتوبوس
فردا، غیرحضوری شدن مدارس نوبت صبح در ۴ شهرستان خوزستان
شناسایی ۶۵ نقطه حادثه خیز در جاده‌های آذربایجان شرقی
مدیرعامل اسبق استقلال درگذشت
امنیت منطقه‌ای لازمه توسعه اقتصادی کشورهای عضو اکو
نیرو‌های مسلح در حداکثر آمادگی قرار دارند
تجلیل از پرستاران آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ
آخرین وضعیت کودک معلول کلاردشتی که مورد ضرب و شتم قرار گرفت
فارسی‌ها منتظر باران نباشند
پیش ثبت‌نام ۴۰ هزار نفر برای تشرف به تمتع ۱۴۰۵
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
عارف: وحدت و انسجام بعد از دفاع مقدس ۱۲ روزه حفظ شود
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
گام بلند شبکه بانکی برای تامین مالی پروژه‌های نیمه تمام
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
خرید سهام سهامداران بانک آینده آغاز شد
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
دستور نتانیاهو برای ازسرگیری حملات علیه غزه
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است  (۱ نظر)
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است  (۱ نظر)
شناسایی ۱۵۰ نانوای متخلف در اردبیل  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)