• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۰۳۸۳
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۲
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
امید:

برج فناوری زیست فناوری در دانشگاه تهران راه‌اندازی می شود

رئیس دانشگاه تهران گفت: تعیین تکلیف طرح شهر دانش که شامل راه‌اندازی برج فناوری زیست فناوری و IT است ، در دستور کار قرار دارد.

راه‌اندازی برج فناوری بیوتکنولوژی در دانشگاه تهران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، محمدحسین امید در نشست خبری که امروز برگزار شد با تبریک روز خبرنگار، گفت: باید بگویم که نقد قدرت مهم‌ترین وظیفه خبرنگاران است. منظور از قدرت همه دستگاه‌های متولی در همه امور است. دانشگاه هم یکی از این نهاد است. 
وی با بیان اینکه خبرنگار در حوزه عدالت اجتماعی نمره بسیار خوبی می‌گیرد و حضور در عرصه‌های مختلف سبب شده است که فضا سالم‌تر شود، گفت: بحران‌های متعددی در سال‌های اخیر مانند جنگ ۱۲ روزه به وجود آمده است که خبرنگاران نقش موثری در انسجام ملی داشته‌اند.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه این دانشگاه به فرموده رهبری نماد آموزش عالی کشور است، گفت: این عنوان مرهون بیش از ۹۰ سال تلاش مدیران و اعضای دانشگاه است. امیدوارم خدا به من هم توفیق دهد که به این دانشگاه خدمت کنم. این دانشگاه همیشه نقش ملی در تربیت نیروی انسانی و رفع نیاز‌های دولت و ارتقای جایگاه بین‌المللی داشته است.
وی افزود: دانشگاه تهران در دهه‌های اخیر نوساناتی داشته است، گاهی به رتبه ۱۰۰ جهانی نزدیک شده و گاهی تا رتبه ۵۰۰ عقبگرد داشته است. هم‌اکنون این دانشگاه رتبه خوبی ندارد و برنامه داریم به رتبه زیر ۳۰۰ جهان برسیم و ادامه به رتبه ۱۰۰ جهانی دست یابیم.
امید با بیان اینکه این ارتقا علمی دانشگاه الزاماتی دارد و بخشی از این الزامات منابع مالی است، گفت: بخشی از این الزامات در اختیار دانشگاه نیست. امیدوارم به وعده‌ای که دادم بتوانم عمل کنم. این دانشگاه همچنین نقش ملی مهمی در کشور داشته است. 
وی با اشاره به اینکه رهبری و رئیس جمهور معتقدند که دانشگاه‌های برتر کشور برای حل مشکلات کشور برنامه‌ریزی کنند، گفت: ما سال‌هاست در برای مصرف بی‌رویه آب هشدار داده‌ایم؛ اما توجهی نمی‌شد. تا اینکه امسال به نقطه بحرانی رسید. هم‌اکنون حل این بحران در دستور کار دانشگاه قرار گرفته است و امیدوارم بتوانیم راهکار‌های مناسبی به دولت ارائه کنیم.
رئیس دانشگاه تهران افزود: من در جلسات ویژه آب تهران و جلسات مسئولان شرکت کرده و گزارش کار داده‌ام. اطمینان دارم که برای بسیاری از مشکلات کشور، راهکار‌های داخلی وجود دارد. در برخی مشکلات موانع خارجی نقش دارند ولی در برخی دیگر داخلی هستند و قابل حل.
به گفته وی دانشگاه تهران با ناترازی‌هایی در سال‌های اخیر مواجه شده است و رشد کمی دانشگاه در برخی موارد ضرورتی نداشته و بی‌قواره بوده است. 
امید افزود: در این دوره توسعه کمی نخواهیم داشت و اگر توسعه‌ای ناکارآمد بوده باشد هم جمع خواهد شد. هدف ما در این دوره توسعه کیفی است. نهادی برای ارزیابی کیفیت داشتیم که حذف شده بود، این نهاد احیا خواهد شد و مدیر آن به زودی معرفی می‌شود.
وی با بیان اینکه راه‌اندازی برخی واحد‌های اقماری دانشگاه که در دستور کار دانشگاه بود، لغو شد و فقط پردیس دانشگاه تهران در بغداد ادامه خواهد یافت، گفت: تعیین تکلیف طرح شهر دانش که شامل راه‌اندازی برج فناوری زیست فناوری و IT است، در دستور کار قرار دارد.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه برای توسعه منابع اهدافی داریم که معمولا منابع دانشگاه از طریق خيران، دولت و درآمدزایی دانشگاه تامین می‌شود، گفت: اگر بخواهیم در مدت ۳ سال رتبه دانشگاه را ۱۰۰ پله ارتقا دهیم ، نیاز به منابع مالی داریم. به زودی پروژه بسیار بزرگی از سوی خيران افتتاح خواهد شد. به گفته وی گردهمایی بزرگ دانش‌آموختگان دانشگاه نیز به زودی برگزار خواهد شد.
ماموریت جدید پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
رئیس دانشگاه تهران گفت: اخیرا در دانشگاه قرار بر این شد که وظیفه مهارت‌آموزی را به پارک فناوری دانشگاه تهران محول کنیم.
امید درباره بازنگری در رشته‌های دانشگاه تهران گفت: ما نیازمند این هستیم که موضوعات بین رشته‌ای را توسعه بدهیم که این اتفاق در این سال‌ها افتاده و از این به بعد هم خواهد افتاد و یک مقداری تشدید خواهد شد.
وی با بیان اینکه رشته‌هایی داریم که دیگر بنا به دلیل دلایل متعددی از جمله پیشرفت‌هایی که در فناوری اتفاق افتاده دیگر الان کارایی لازم را ندارند، گفت: من این را اخیرا از معاون آموزشی خودم خواستم که روی این موضوع برنامه ارائه بکند که بتوانیم اینها را بازنگری انجام بدهیم.
رئیس دانشگاه تهران گفت: برنامه داریم رشته‌هایی که اولویت ندارند یا ناکارآمد هستند را محدود کنیم یا حذف کنیم و رشته‌هایی که بازار کاری بهتری دارند یک مقدار توسعه بدهیم. 
وی درباره مهارت آموزی دانشجویان نیز گفت: در موضوع مهارت در گذشته کار‌هایی انجام شده بود و الان هم در حال انجام است؛ اخیرا در دانشگاه قرار بر این شد که این وظیفه را به پارک فناوری دانشگاه تهران محول کنیم.

امید در ادامه با اشاره به برنامه‌های این دانشگاه برای بهره‌مندی از ظرفیت هوش مصنوعی در آموزش گفت: این موضوع در دستور کار قرار دارد. استفاده از هوش مصنوعی احتمال دارد به یک رویه‌ای تبدیل شود که به پژوهش لطمه بزند.
به گفته وی دستورالعمل هوش مصنوعی در حال تدوین است و به زودی اعلام خواهد شد.
رئیس دانشگاه تهران افزود: در حوزه هوش مصنوعی، دانشگاه تهران نقش محوری در کشور دارد و بیش از ۵۰ نفر از اعضای هیئت علمی در این زمینه فعالیت می‌کنند. برنامه‌ریزی شده است که با مشارکت خیرین و برخی دستگاه‌های اجرایی، طرح های مشترکی در این حوزه اجرا شود تا جایگاه دانشگاه تهران در توسعه این فناوری بیش از پیش تقویت گردد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه دانشگاه رفته رفته به سمتی پیش می‌رود که استقلال مالی بهتری پیدا کند، گفت: پیشنهاد ما به دولت این هست که اگر نمی‌تواند نیاز‌های ما را تامین کند باید به خودمان اجازه بدهد خودمان تامین کنیم. دیگر به راحتی نمی‌توانیم دانشجوی روزانه به اندازه‌ای که الان می‌گیریم، بگیریم.
امید افزود: متأسفانه وضعیت اقتصادی اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه، مانند بسیاری از اقشار جامعه، مطلوب نیست. این شرایط به‌ویژه برای اعضای هیئت علمی جوان که دو تا سه سال است با ما همکاری می‌کنند، دشوارتر است. 
وی با اشاره به اینکه در این زمینه مذاکراتی با وزارت علوم انجام داده‌ایم و دولت نیز برنامه‌هایی را برای بهبود این وضعیت مطرح کرده است، گفت: با این حال، تا زمانی که نتایج قطعی حاصل نشود، از اعلام جزئیات خودداری می‌کنم.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مشکلات ما، حوزه مسکن اعضای هیئت علمی است، گفت: در برخی بخش‌ها، توافقاتی با شهرداری برای تأمین مسکن انجام شده که در زمان مناسب اطلاع‌رسانی خواهد شد. همچنین، امسال خيران حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی خوابگاه‌ها اختصاص داده‌اند که با همراهی بنیاد حامیان دانشگاه، این طرح ها در حال اجراست.
به گفته وی در حوزه فناوری‌های نوین، یکی از خیرین متعهد شده مبلغ قابل‌توجهی برای توسعه هوش مصنوعی در دانشگاه سرمایه‌گذاری کند. 
امید با اشاره به اینکه بخشی از تأمین منابع به دولت مربوط است و بخشی دیگر از طریق قرارداد‌ها با بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی تأمین می‌شود، گفت: پیشنهاد ما به دولت این است که اگر امکان تأمین کامل نیاز‌های دانشگاه را ندارد، اختیار بیشتری برای کسب درآمد مستقل به دانشگاه‌ها بدهد. این امر ممکن است بر ظرفیت پذیرش دانشجویان روزانه تأثیر بگذارد، اما می‌تواند استقلال مالی بیشتری برای دانشگاه به همراه داشته باشد.
وی افزود: در بسیاری از کشورها، نهاد‌های واسط بین دولت و دانشگاه وجود دارند که با ارائه بورس و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های خاص، بخشی از هزینه‌ها را پوشش می‌دهند. ما نیز در حال مذاکره برای ایجاد چنین سازوکاری هستیم. این مدل می‌تواند به‌ویژه برای دانشگاه‌های سطح یک کشور، راهکاری مؤثر در رفع مشکلات مالی باشد.
رئیس دانشگاه تهران همچنین گفت: در حوزه رفاهی دانشجویان، واقعیت این است که برخی از خوابگاه‌های ما شرایط مناسبی ندارند. به دلیل کمبود امکانات، در برخی اتاق‌ها تعداد دانشجویان بیش از ظرفیت استاندارد است که منصفانه نیست. برای امسال، بازسازی ساختمان‌هایی که اخیراً به فضای دانشگاه اضافه شده در دستور کار قرار دارد و کیفیت خوابگاه‌ها و تغذیه دانشجویان در کوی دانشگاه بهبود خواهد یافت. هرچند این تصمیم هزینه‌های ما را افزایش می‌دهد، رفاه دانشجویان برای ما اولویت دارد.
وی در ادامه به بحران آب اشاره کرد و افزود: دانشگاه تهران کارگروه ویژه‌ای تشکیل داده و در سه حوزه آب کشاورزی، آب شرب و شهری و آب صنعت فعالیت می‌کند. خروجی این کارگروه به صورت گزارش‌های تخصصی به دولت ارائه خواهد شد تا راهکار‌های عملی برای مدیریت این بحران اجرایی شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
هفته دوم مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰
قهرمانی انواری و هژبر در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰ بانوان
ایجاد نخستین رصدخانه قوانین گردشگری خاورمیانه در کیش
جریمه ۹۸۰ میلیون تومانی مشاور املاک متخلف در زنجان
رعایت رفتار‌های مؤثر در کاهش سوانح رانندگی
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
پروازهای دبی، اربیل وکیش از فرودگاه ارومیه در دست بررسی است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)