• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۱۵۶۹
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۶
اقتصادی » صنعت
در هفته ملی حمایت از صنایع کوچک مطرح شد؛

کم توجهی و نگاههای کوچک به صنایع کوچک و متوسط

مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی گفت: این سازمان همواره تلاش کرده این اهمیت را در نهاد‌های تصمیم‌ساز، مانند بانک مرکزی و دولت‌های مختلف، جا بیندازد اما نگاه حمایتی از صنایع کوچک و متوسط در کشورمان آن‌طور که باید حاکم نیست.

کم توجهی و نگاههای کوچک به صنایع کوچک و متوسط
 
به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمد گلستانی در گفتگو با رسانه ملی با موضوع بررسی وضعیت صنایع کوچک و متوسط؛، با تبریک روز ملی حمایت از صنایع کوچک، به تاریخچه ایجاد این صنایع اشاره کرد و افزود: قبل از انقلاب، ما حدود سه شهرک و ناحیه صنعتی داشتیم که این تعداد بعد از انقلاب، رفته‌رفته افزایش یافت.
 
وی به ادغام شرکت شهرک‌های صنعتی ایران و سازمان صنایع کوچک در سال ۱۳۸۴ اشاره کرد و گفت: هدف از این ادغام، تجمیع و یکپارچه‌سازی حمایت‌ها از این حوزه بود.
 
مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، با بیان اینکه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی دو مأموریت اصلی را دنبال می‌کند، افزود: مأموریت اول، توسعه زیرساخت‌هاست؛ ایجاد فضایی برای استقرار، سرمایه‌گذاری و تولید برای صنایع کوچک، یک مسئله اساسی است. در همین راستا، اکنون بیش از ۸۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی فعال در سطح کشور داریم که عمدتاً میزبان صنایع کوچک هستند و زیرساخت‌هایی مانند آب، برق و گاز برای آنها توسط سازمان تأمین شده است.
 
وی مأموریت دوم سازمان را «حمایت‌های نرم‌افزاری» عنوان کرد و گفت: این حمایت‌ها که از دهه ۸۰ آغاز شد، شامل کمک به بنگاه‌ها پس از رسیدن به بهره‌برداری و حتی قبل از آن، برای تکمیل طرح‌هایشان است. این بنگاه‌ها، چون عمدتاً خانوادگی و کوچک هستند، در حوزه‌هایی مانند بازاریابی، تحقیق و توسعه، امور مالی، بیمه و توسعه منابع انسانی، به کمک نیاز دارند.
 
گلستانی، در پاسخ به پرسشی مبنی بر تخصیص ناچیز تسهیلات بانکی به این بخش، با تأکید بر اینکه در همه جای دنیا توجه ویژه‌ای به بنگاه‌های کوچک و متوسط می‌شود، افزود: نگاه دولت‌ها در جهان همواره حمایت از این بنگاه‌ها بوده، زیرا آنها شاکله اصلی اقتصاد و تأمین‌کننده بنگاه‌های بزرگ هستند و توان رقابت‌پذیری کشور را افزایش می‌دهند.
 
مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، همچنین به تلاش‌های سازمان برای بومی‌سازی مدل‌های توسعه جهانی اشاره کرد و گفت: از دهه ۸۰، مدل‌هایی مانند توسعه خوشه‌های صنعتی و توسعه ارائه‌دهندگان خدمات کسب‌وکار را پیاده‌سازی کرده‌ایم تا به این صنایع کمک کنیم. این اقدامات، دستاورد‌های بسیار خوبی داشته است.
 
وی به ارائه یک پیشنهاد مشخص برای حل این معضل اشاره و افزود: پیشنهاد ما که اخیراً به معاون اول ریاست جمهوری نیز ارائه شده ، تشکیل یک «شورای ملی برای توسعه صنایع کوچک» است. این شورا باید متشکل از همه وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌های مرتبط، از جمله بانک مرکزی، و به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور باشد.
 
گلستانی با اشاره به اینکه این الگو برگرفته از تجارب موفق کشور‌هایی مانند کره جنوبی و هندوستان است، تأکید کرد: این کشور‌ها قبل از تأسیس وزارتخانه مستقل برای شرکت‌های کوچک، یک نهاد فرادستی برای سیاست‌گذاری کلان ایجاد کردند. این شورا باید با محوریت یک سازمان متولی، که همان سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی است، فعالیت کند تا بتواند به‌صورت یکپارچه، چالش‌ها را برطرف کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تأکید دولت بر تسریع تأمین مسکن حمایتی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
۲۴ نانوایی جدید در زنجان به طرح پخت نان کامل پیوستند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ دی ۱۴۰۴
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۵ دی ۱۴۰۴
پیگیری واگذاری قطعات طرح «ثمین ۳» ویژه متقاضیان قانون جوانی جمعیت در زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ دی ماه ۱۴۰۴
دامپزشکی زنجان: خرد کردن مرغ و ماهی در مغازه‌ها ممنوع
کسب رتبه دوم صنایع تبدیلی و غذایی آذربایجان شرقی در تولید خوراک دام
آزادسازی۵۶ هزار مترمربع از زمین های ملی در لرستان
آمادگی همه جانبه آذربایجان شرقی برای برگزاری انتخابات
تصویب ۲۹ طرح اقتصادی در کارگروه امور زیربنایی سیستان و بلوچستان
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و توجه به معیشت مردم
زیبایی و تنوع بازار بزرگ رشت
آزادی ۴۹ نفر به مناسبت ولادت امام علی (ع) در آذربایجان‌شرقی
بازپس‌گیری هزاران هکتار اراضی در سیستان و بلوچستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
تاکید عراقچی بر حمایت ایران از مردم و دولت منتخب ونزوئلا
قالیباف: باور شهید سلیمانی پیروزی ملت ایران بود
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۲ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)