پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: ۷۰ درصد انگور این شهرستان به کشمش تیزآبی تبدیل و۱۰ درصد بصورت تازه خوری مصرف میشود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، علیرضا زنگنه افزود: ۱۲ و نیم درصد انگور ملایر هم به شیره انگور، ۴ درصد به آبغوره و ۴ درصد به سرکه و مشتقات دیگر تبدیل میشود.
او همچنین از کشت ۴۵ رقم انگور داخلی و خارجی در شهرستان در راستای تنوع بخشی و فرآوری انگور خبر داد و گفت: کشت ارقام جدید راهکاری مهم برای بهبود تولید، افزایش مقاومت به تنشها، پاسخ به تغییرات آب و هوایی و تامین نیازهای بازار است.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر تاکید کرد: پربازده بودن، زودرس بودن و خصوصیات ظاهری از جمله اندازه حبه، شیرینی و قند انگور، ماندگاری پس از برداشت، رنگ خوشهی انگور و مقاومت به آفات و بیماریها از جمله مزایای ارقام جدید کشت شده است.
زنگنه با بیان اینکه انگور بیدانه سفید بعد از برداشت، ماندگاری پایینی دارد تصریح کرد: تاکنون ۴۵ رقم انگور داخلی و خارجی که قابلیت فروش بصورت تازه خوری را دارند و همچنین از ماندگاری بالایی پس از برداشت برخوردارند، در ملایر کشت شده است.
او گفت: فیلم سیدلس، روبی سیدلس، اتوم رویال، اتوم کینگ، رد گلوب، کاردینال، کریمسون سیدلس و اسکارلت رویال از جمله رقمهای خارجی انگوری است که در باغات ملایر کشت و به بهرهبرداری رسیده است.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر همچنین رقم ترکمن، رشه مریوان و ارقام صائب، سروش، الماس، یاقوت کبود، رخشا، عقیق، پردیس، شصت عروس، بی دانه قرمز، فخری، بی دانه سفید، ریش بابا، یاقوتی و صاحبی را از دیگر ارقام داخلی انگور برشمرد که کشت شدهاند.
زنگنه از اجرای طرح فراز در ۲۲۰ هکتار از باغات انگور شهرستان هم خبر داد و تصریح کرد: روند اجرای طرح فراز به علت کمبود اعتبار، به کندی انجام میشود و اگر اعتبار لازم دیده شود، متقاضیان زیادی برای داربستی کردن باغات انگور وجود دارد.