• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۳۲۲۶
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۷
ایلام » اقتصادی

بهره‌برداری از طرح ملی ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ دهلران

طرح ملی جمع‌آوری گاز‌های همراه میدان‌های نفتی جنوب استان ایلام موسوم به ان‌جی‌ال ۳۱۰۰، با دستور رئیس جمهور از طریق ویدئوکنفرانس و ارتباط زنده با منطقه عملیاتی آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز ایلام؛ بهره‌برداری رسمی از طرح ملی جمع‌آوری گاز‌های همراه میدان‌های نفتی جنوب استان ایلام موسوم به ان‌جی‌ال ۳۱۰۰، انروز، شنبه ۲۵ مرداد با دستور رئیس جمهور از طریق ویدئوکنفرانس و ارتباط زنده با منطقه عملیاتی آغاز شد.

طرح ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ با ظرفیت جمع‌آوری روزانه ۲۴۰ میلیون فوت‌مکعب گاز همراه و مشعل، از ۸ میدان نفتی آذر، چشمه‌خوش، دالپری، پایدار شرق، پایدار غرب، آبان، دهلران و دانان طراحی و اجرا شده است.

هدف از اجرای این طرح، جلوگیری از سوزاندن گاز، کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و بهره‌برداری بهینه از منابع هیدروکربوری کشور اعلام شده است.

این طرح هم‌اکنون با دریافت خوراک به مقدار حدود ۸۰ میلیون فوت‌مکعب در روز راه‌اندازی شده و آماده بهره‌برداری رسمی است.

این طرح عظیم که پس از نزدیک به یک دهه تلاش بی‌وقفه متخصصان و پیمانکاران داخلی به ثمر رسیده است؛ افزون بر جلوگیری از هدر رفت منابع ارزشمند، خوراک مورد نیاز صنایع پایین‌دستی را تأمین می‌کند و با خاموشی مشعل‌های متعدد، به بهبود وضعیت زیست محیطی منطقه و ارتقای بهره‌وری صنعت نفت کشور کمک خواهد کرد.

این طرح در زمینی به گستره ۱۰۰ هکتار در جنوب استان ایلام اجرا شده و مأموریت اصلی آن جمع‌آوری گاز‌های همراه نفت میادین دهلران، دانان، آذر، چشمه خوش و پایدار غرب است.

هدف‌گذاری اصلی طرح، جلوگیری از سوزاندن گاز در مشعل‌ها، تأمین خوراک پتروشیمی دهلران، ارتقای بهره‌وری، کاهش آلایندگی و ایجاد ارزش افزوده در چرخه تولید گاز است.

طرح NGL۳۱۰۰ شامل احداث کارخانه گاز و گاز مایع، احداث ۹ خط لوله انتقال خوراک و محصول، ۷ ایستگاه شیرآلات بین‌راهی، یک پست اصلی و خط انتقال برق از نیروگاه به سایت عملیاتی است.

محصول نهایی این واحد صنعتی، از جمله ترکیب باارزش +C۲ به عنوان خوراک اصلی واحد‌های اولفین پتروشیمی دهلران استفاده خواهد شد؛ خوراکی که در تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و افزایش بازده اقتصادی نقش مهمی دارد.

عملیات اجرایی این طرح بزرگ ملی عصر روز شنبه ششم شهریور سال ۱۳۹۵، همزمان با پنجمین روز از هفته دولت و با حضور استاندار وقت ایلام، مسئولان صندوق بازنشستگی نفت، فرماندار و امام جمعه دهلران آغاز شد. در همان زمان، هدف اصلی پروژه «پایان دادن به فلرینگ» و بهره‌برداری بهینه از منابع یاد شده اعلام شده بود.

استان ایلام با در اختیار داشتن بیش از ۶ درصد ذخایر نفت و ۱۱ درصد ذخایر گاز کشور، از قطب‌های مهم انرژی ایران به شمار می‌رود.

اکنون روزانه بیش از ۲۰۰ هزار بشکه نفت و حدود ۶ میلیون مترمکعب گاز در این استان تولید می‌شود و با بهره‌برداری کامل از طرح NGL۳۱۰۰، ظرفیت تولید گاز به ۱۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش خواهد یافت.

این طرح علاوه بر کاهش آلودگی هوا و حفاظت از محیط زیست، زمینه توسعه اقتصادی منطقه و رونق صنایع پایین‌دستی را فراهم می‌کند؛ گامی که کارشناسان آن را نمونه‌ای موفق از پیوند توسعه صنعتی و حفاظت محیط‌زیست در کشور می‌دانند.

بهره‌برداری از طرح ملی NGL۳۱۰۰ دهلران، نماد عزم ملی برای استفاده بهینه از منابع، کاهش اتلاف انرژی، صیانت از محیط زیست و حرکت به سوی اقتصاد پایدار است.

این طرح که از دل توان مهندسی و مدیریت ایرانی برآمده است؛ در کنار تأمین خوراک صنایع پایین‌دستی و ایجاد ارزش افزوده، به تثبیت جایگاه استان ایلام به عنوان یکی از قطب‌های انرژی کشور محسوب می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
غارت منابع ایران؛ هدف همیشگی قدرت‌های استکباری
گشایش نمایشگاه دائمی بیت الاحزان در بناب مرند
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)