• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۳۷۲۳
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۵
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

حفظ و صیانت از آثار دفاع مقدس، وظیفه‌ای ملی و رسالتی فراملی

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت گفت: صیانت از میراث دفاع مقدس، تنها یک وظیفه سازمانی نیست؛ بلکه رسالتی ملی و فراملی است که استمرار انقلاب اسلامی را تضمین خواهد کرد.

حفظ و صیانت از آثار دفاع مقدس، وظیفه‌ای ملی و رسالتی فراملی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سردار بهمن کارگر در نشست شورای معاونین، مشاورین و مدیران‌کل ستادی وزارت میراث‌فرهنگی تاکید کرد :آثار و یادمان‌های دفاع مقدس بخشی از هویت ملی و سرمایه تاریخی ملت ایران است که با همکاری وزارت میراث‌فرهنگی و دیگر دستگاه‌های مسئول باید برای نسل‌های آینده ثبت، حفظ و معرفی شود. 

وی افزود: خوشحالم که امروز در جمع خادمان نظام جمهوری اسلامی ایران و در وزارتخانه‌ای حضور دارم که نقش خطیری در پاسداشت فرهنگ و هویت ملی دارد. 

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت با قدردانی از همراهی وزیر میراث‌فرهنگی و معاونان این وزارتخانه، گفت : از ابتدای شکل‌گیری شورای راهبردی بنیاد حفظ آثار، همکاری‌های ارزشمند وزارت میراث‌فرهنگی در ثبت اسناد و انتقال آنها به سازمان اسناد و کتابخانه ملی نقش بسزایی در تثبیت این میراث داشته است. خوشبختانه این همراهی در همه سال‌های اخیر استمرار یافته است.

سردار کارگر با اشاره به جایگاه بنیاد در ساختار دولت افزود : بنیاد حفظ آثار بیشترین ارتباط نهادی خود را با وزارت میراث‌فرهنگی دارد؛ چراکه موضوعاتی همچون موزه‌ها، یادمان‌های شهدای گمنام و راهیان نور مستقیماً با مأموریت‌های این وزارتخانه مرتبط است. در آغاز فعالیت بنیاد، با تلاش و حمایت وزیر وقت سازمان میراث‌فرهنگی در هیئت امنای بنیاد، موفق شدیم بخش مهمی از یادمان‌های شهدای گمنام را به ثبت ملی برسانیم که نقطه عطفی در صیانت از این آثار بود.

وی افزود: در حوزه راهیان نور نیز معاونت گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی نقش جدی ایفا کرده و حتی پیشنهاد شده است که گزارش سفر‌های راهیان نور به‌عنوان بخشی از فعالیت‌های رسمی گردشگری کشور ارائه شود.

رئیس بنیاد حفظ آثار با ارائه گزارشی از وضعیت موزه‌های دفاع مقدس گفت: تاکنون ۲۹ موزه دفاع مقدس و مقاومت در کشور فعال شده است. عرصه این موزه‌ها در مجموع ۴۴ هکتار و زیربنای آنها بیش از ۳۰۱ هزار مترمربع است. پیش از سال ۱۳۹۲ تنها چهار موزه فعال بود (کرمان، تهران، همدان و خرمشهر). اما از سال ۱۳۹۵ به بعد، روند توسعه موزه‌ها شتاب گرفت؛ به‌گونه‌ای که در سال ۱۳۹۶ ده موزه با حضور رئیس‌جمهور وقت افتتاح شد، در سال ۱۳۹۹ نیز 10 موزه دیگر با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی به بهره‌برداری رسید و در سال گذشته پنج موزه جدید با حضور آقای پزشکیان گشایش یافت.

وی افزود : برنامه‌ریزی شده است تا پایان امسال یا حداکثر تا سوم خرداد سال آینده، پنج موزه جدید دیگر نیز افتتاح شود و تا سال ۱۴۰۷، همه هفت موزه باقیمانده تکمیل و بهره‌برداری شوند.

سردار کارگر درباره یادمان‌های شهدای گمنام نیز گفت: در حال حاضر ۲،۹۵۰ یادمان در کشور وجود دارد که ۲،۴۱۰ مورد آن ساخته و در حال بهره‌برداری است و ۵۴۰ یادمان دیگر در دست ساخت قرار دارد. این یادمان‌ها امروز به کانون‌های فرهنگی و اجتماعی در استان‌ها تبدیل شده‌اند.

سردار کارگر با اشاره به نقش وزارت میراث‌فرهنگی در ثبت آثار افزود: ۱۶۲ اثر مرتبط با دفاع مقدس تاکنون در فهرست ملی آثار فرهنگی کشور ثبت شده است. تقریباً همه یادمان‌های مناطق عملیاتی در این فهرست قرار گرفته‌اند. همچنین، سه موزه استانی در قم، یزد و سمنان ثبت ملی شده و موزه‌های همدان و زنجان نیز پروانه فعالیت دریافت کرده‌اند. پیگیری‌ها برای صدور پروانه سایر موزه‌ها نیز در حال انجام است.

رئیس بنیاد حفظ آثار با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اخیر تأکید کرد: دو مأموریت ویژه بر عهده بنیاد گذاشته شده است: نخست، گردآوری و ثبت آثار و اسناد این جنگ و دوم، تهیه روزشمار دقیق آن از آغاز تا پایان. این کار بسیار حساس است؛ چراکه اطلاعات باید با دقت مدیریت شود. امروز با فرمانده کل ارتش دیدار داشتم تا اسناد مربوطه در اختیار بنیاد قرار گیرد.

نشست شورای معاونین، مشاورین و مدیران‌کل ستادی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، امروز با حضور سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت و سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش سطح زیر کشت گیاه روغنی کاملینا در جهرم
رها سازی پرنده خروس کولی شمالی در تالاب گندمان
جلوگیری از اضافه برداشت بیش از یک میلیون متر مکعب آب در ملایر
کشف ۹۰ هزار نخ سیگار فاقد مجوز در رستم
درختکاری به نام پدر
کشف ۹۹ راس گوسفند بدون مجوز
کشف بیش از ۳۸ کیلوگرم موادمخدر در بهارستان؛ دستگیری دو قاچاقچی
مسیر گردشگری فرهنگی میان ایران و ترکیه برقرار می‌شود
تنش آبی از مرز هشدار عبور کرده است
از زیبایی‌های بارش برف تا همدلی مردم در جریان زندگی روزمره
یخ زدگی تالاب‌ها و آغاز مهاجرت پرندگان به مناطق گرمسیری
تقابل پالایش نفت بندرعباس با سن ایچ ساوه
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
دورهمی خانوادگی با مادر بزرگ ۱۰۵ ساله
معرفی ترکیب هیئت اجرایی انتخابات شورا‌های اسلامی خواف
روند کند اجرای قانون هوای پاک
افزایش شمار مبتلایان به تب دنگی به ۲۵۶ تَن در هرمزگان
همایش شورای برنامه‌ریزی منابع طبیعی استان در زرند
مهلت دادستان تهران به شهرداری برای اعلام مشخصات ساختمان‌های نیمه کاره در تهران
توجه به تربیت در تمامی دوره‌های تحصیلی پایه‌گذار آموزش اثربخش است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۵ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)