• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۵۵۴۶
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۲
اقتصادی » بازاروتجارت
وزیر اقتصاد تاکید کرد:

اهتمام دولت در حمایت از واحد‌های صنعتی کوچک

وزیر امور اقتصادی و دارایی در یکصد و سی و یکمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با دستور بررسی راهکار‌های افزایش میزان صادرات در سال ۱۴۰۴، بر اهتمام دولت در حمایت از واحد‌های صنعتی کوچک و متوسط تأکید کرد.

بررسی راهکارهای افزایش میزان صادرات در سال ۱۴۰۴

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یکصد و سی و یکمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با دستور بررسی راهکارهای افزایش میزان صادرات در سال ۱۴۰۴ برگزار شد. در این نشست، وزیر امور اقتصادی و دارایی بر اهتمام دولت در حمایت از واحدهای صنعتی کوچک و متوسط تأکید کرد.

مدنی‌زاده با اشاره به انتشار اوراق ارزی برای واحدهای صادراتی، این اقدام را برای تولیدکنندگان صادرات‌محور ضروری دانست و گفت: این تولیدکنندگان می‌توانند اوراق ارزی ارائه کنند و مردم خریدار آن باشند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه، از تسهیلات سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی با تعویق در پرداخت مالیات در شرایط جنگ اقتصادی سخن گفت و اظهار داشت: همه بخش‌های اقتصادی خواهان سهم خود از تسهیلات هستند، اما اگر نگاه کلان داشته باشید، می‌بینید که چند سال است با کسری بودجه مواجهیم و در سال ۱۴۰۴ باید ۸۰۰ همت اوراق منتشر کنیم، یعنی ۸۰۰ همت کسری داریم.

مدنی‌زاده ادامه داد: چند شوک دیگر هم امسال افزوده شد و کسری بودجه تشدید شد؛ این یعنی دولت باید اوراق منتشر کند که در نتیجه باید بانک‌ها وارد عمل شده و این اوراق را خریداری کنند. این یعنی تسهیلاتی که باید به بخش خصوصی برسد، به دولت می‌رسد؛ آن هم نه برای تولید، بلکه برای اداره کشور مصرف می‌شود. یعنی در تمام بخش‌ها نیاز به نقدینگی داریم. این دو اثر دارد: اول اینکه تولیدکننده نیاز به نقدینگی دارد، اما به او نمی‌رسد که این نیاز تبدیل به تورم می‌شود. دوم اینکه خود بانک‌ها هم نقدینگی کافی ندارند و باید از بانک مرکزی برداشت کنند که نتیجه آن رشد پایه پولی و در نهایت تورم خواهد بود.

وزیر اقتصاد ادامه داد: هم اکنون در دولت، لایحه اصلاح بودجه ۱۴۰۴ مطرح است تا بتوانیم در صحن علنی مجلس بازنگری در قانون بودجه امسال داشته باشیم و بخشی از هزینه‌های دولت کاهش یابد، هرچند که این موضوع برای دولت هزینه سیاسی دارد.

مدنی‌زاده تأکید کرد: اقدام دیگری که در تیم اقتصادی دولت در حال بررسی است، موضوع تأمین مالی زنجیره‌ای است. در زنجیره تولید، اگر همه واحدها جداگانه بخواهند سرمایه در گردش بگیرند، نقدینگی زیادی تزریق می‌شود، اما اگر این نقدینگی به ابتدا یا انتهای زنجیره تزریق شود، باعث می‌شود کل زنجیره نقدینگی دریافت کند. در نتیجه نیاز به رشد نقدینگی کاهش یافته و اثر تورمی نخواهد داشت. این ظرفیت در قانون وجود دارد ولی ما به دنبال عملیاتی‌کردن آن هستیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: برنامه وزارت اقتصاد این است که تأمین مالی بنگاه‌های بزرگ به سمت بازار سرمایه هدایت شود و بنگاه‌های کوچک و متوسط از طریق بانک‌ها تأمین مالی شوند؛ چرا که بنگاه‌های بزرگ راحت‌تر می‌توانند اوراق خود را نقد کنند، اما بنگاه‌های کوچک نمی‌توانند اوراق را با نرخ‌های تنزیل پایین در بازار سرمایه بفروشند.

مدنی‌زاده یادآور شد: روش سوم، ایجاد صندوق طرح های ارزی برای واحدهای تولیدی صادرکننده است؛ تا به جای اینکه اوراق تأمین مالی ریالی با نرخ بهره بالا منتشر کنند، اوراق ارزی با نرخ بهره پایین منتشر کنند. مردم هم به جای نگهداری ارز در خانه، اوراق ارزی خریداری کرده و سود دریافت می‌کنند و فشار از شبکه بانکی برداشته می‌شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره تعویق مالیات گفت: این اقدام، نوعی اعطای سرمایه در گردش است و به جای اینکه به بنگاه شوک خروج نقدینگی وارد کنیم، مالیات آن‌ها را به تعویق انداختیم. اگر این اتفاق نمی‌افتاد، تنش زیادی در سیستم تولیدی کشور ایجاد می‌شد.

مدنی زاده در خصوص اعطای ۲۵۰ همت تسهیلات به بنگاه‌های کشاورزی گفت: رئیس‌جمهور به ما دستور داده تا طرحی برای کمک به رشد تولید در بخش کشاورزی در ازای ارزی که این بخش دریافت می‌کند، تهیه کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: بخش قابل توجهی از ارز کشور به بخش کشاورزی داده می‌شود و امیدواریم بتوانیم با تدبیر، این موضوع را که به ۲ تا ۳ میلیارد دلار می‌رسد، به جای واردات، در تولید تزریق کنیم و تولید داخلی را افزایش دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)