• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۶۸۲۷
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۴
خراسان شمالی » علمی فرهنگی

۷ منطقه بجنورد مسجد کم دارد

رئیس رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی گفت: کمبود مسجد در هفت منطقه بجنورد و قطع بیمه خادمان مهم‌ترین چالش‌های این حوزه است.

۷ منطقه بجنورد مسجد کم دارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی ، حجت‌الاسلام محمد خانی در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی به مناسبت روز جهانی مسجد گفت: روز جهانی مسجد به مناسبت آتش‌سوزی مسجدالاقصی به دست رژیم صهیونیستی نام‌گذاری شد و امروز فرصتی برای تبیین نقش و کارکرد‌های مساجد در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است.

وی گفت: در خراسان شمالی شورای‌عالی یا قرارگاه استانی مساجد از سه سال پیش تشکیل شده و تاکنون بیش از ۶۰ جلسه برگزار کرده که خروجی آن برگزاری همایش‌ها، مراسم‌ها و پیگیری مطالبات مسجدیان بوده است.

رئیس رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی افزود: برگزاری همایش «مسجد شایسته» با حضور ۷۰۰ نفر از ارکان مساجد استان، رونمایی از سند ملی مسجد، تقسیم‌بندی استان به پنج منطقه برای رسیدگی تخصصی به مشکلات ائمه جماعت و برگزاری همایش‌های منطقه‌ای از جمله اقدامات شاخص این قرارگاه بوده است.

اکثر مساجد استان امام‌جماعت دارند

وی ادامه داد: طی این سال‌ها تعداد مساجد بدون امام‌جماعت در شهر‌ها به حداقل رسیده و اکنون اغلب مساجد استان دارای امام‌جماعت هستند. همچنین تاکنون ۳۴ دوره آموزشی برای ائمه جماعت و هیئت‌امنای مساجد برگزار شده است.

خانی اضافه کرد: برنامه هفتگی «دیدار در سنگر» با حضور مسئولان استان تاکنون در ۵۴ مسجد برگزار شده و موجب ارتباط مستقیم مردم و مدیران شده است. همچنین هماهنگی برای برگزاری اعتکاف در ۲۰۰ مسجد و اجرای طرح «هر مسجد یک حقوق‌دان» از دیگر اقدامات شاخص بوده است.

وی با اشاره به برنامه‌های هفته جهانی مسجد گفت: گردهمایی ائمه جماعات، دیدار با خُدام و نوجوانان مسجدی، برگزاری نمایشگاه فرهنگی، اختصاص بخشی از خطبه‌های نمازجمعه به موضوع مسجد و راهپیمایی پس از نمازجمعه در حمایت از مسجدالاقصی از مهم‌ترین برنامه‌های این هفته است.

کمبود مسجد و قطع بیمه خادمان، چالش اصلی

۷ منطقه بجنورد مسجد کم دارد

رئیس رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی از کمبود مساجد در هفت منطقه بجنورد، نبود حمایت مالی از برنامه‌های فرهنگی مساجد و قطع بیمه خادمان به‌عنوان مهم‌ترین مشکلات این حوزه یادکرد و خواستار پیگیری آنها در سطح ملی و استانی شد.

بیمه خادمان مساجد نیازمند قانون‌گذاری است

مدیر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی نیز، در این نشست گفت: موضوع بیمه خادمان مساجد نیازمند قانون‌گذاری در مجلس است و رسانه‌ها می‌توانند این مطالبه را از نمایندگان پیگیری کنند.

امین عاملی‌پور افزود: در گذشته خادمان مساجد بیمه می‌شدند؛ اما این روند متوقف شده و برای دائمی شدن آن باید در قالب قانون تصویب شود.

به گفته وی، پیگیری این موضوع از مسیر نمایندگان مجلس می‌تواند مشکلات موجود را برطرف کند.

عاملی پور درباره برنامه‌های فرهنگی نیز افزود: برگزاری مسابقه کتاب‌خوانی «شمس طوس»، اجرای برنامه‌های فرهنگی در مساجد بین‌راهی، حمایت از حدود ۲۰ مسجد با نام امام رضا (ع) و اعزام گروه‌های سرود از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده است.

مدیر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی ادامه داد: تکریم نوجوانان مسجدی، برپایی غرفه‌های فرهنگی در مصلای نمازجمعه، اجرای طرح مسجد ۲۴ ساعته و کمک به برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری در مناسبت‌های مذهبی نیز در دستور کار قرار دارد.

عاملی‌پور خاطرنشان کرد: برای استفاده از ظرفیت مسجد در حل مسائل اجتماعی، تفاهم‌نامه‌هایی با دستگاه‌های مختلف از جمله بهزیستی، کمیته امداد، آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان در حال نهایی‌شدن است. وی تأکید کرد: حتی در مناطقی که مسجد وجود ندارد، کانون‌های فرهنگی آمادگی دارند برنامه‌های فرهنگی را در حسینیه‌ها اجرا کنند.

۲۴۹ پایگاه اوقات فراغت در مساجد

۷ منطقه بجنورد مسجد کم دارد

معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه‌های علمیه خراسان شمالی هم در این نشست، گفت: پیوند سه نهاد «مدرسه، منزل و مسجد» می‌تواند بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهد و زمینه فرهنگ‌سازی عمیق‌تری را در جامعه فراهم سازد.

حجت‌الاسلام مهدی مهرپویان، با اشاره به فعالیت‌های تابستانی حوزه‌های علمیه افزود: هم‌اکنون ۲۴۹ پایگاه اوقات فراغت در مساجد استان فعال است که بیش از ۵۵۰۰ دانش‌آموز با عنوان آموزش‌های دینی، اخلاقی، اجتماعی و حتی کارگاه‌های نوین همچون هوش مصنوعی قرار گرفته‌اند.

وی کمبود روحانی در روستا‌ها را یکی از چالش‌ها دانست و گفت: اگرچه بیشتر مساجد شهری دارای امام‌جماعت هستند، اما در روستا‌ها به دلیل مشکلات معیشتی، نبود امکانات آموزشی برای فرزندان روحانیون و کمبود حمایت‌های مالی، تأمین نیرو با دشواری روبه‌رو است.

مهرپویان با اشاره به دغدغه رهبری درباره جوانی جمعیت خاطرنشان کرد: کاهش جمعیت و تعطیلی مدارس در روستا‌ها آثار مستقیمی بر حوزه‌های علمیه و مساجد دارد و این تهدیدی جدی برای آینده فرهنگی کشور است.

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای ایجاد درآمد پایدار مساجد با همکاری شهرداری‌ها و صدور مجوز‌های رایگان برای ساخت واحد‌های تجاری خبر داد و گفت: مراسم بزرگداشت شهدای طلاب نیز به دلیل تقارن با هفته جهانی مسجد، به ۱۴ مهرماه موکول شده است.

۳۰۰ مسجد استان با تلاش طلاب اداره می‌شوند

مدیر مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: باوجود کمبود روحانی در استان، امروز حدود ۳۰۰ مسجد به همت طلاب و امامان جماعت اداره می‌شود و بخش زیادی از طلاب استان هنوز در حال تحصیل هستند.

حجت‌الاسلام محمد امیری گفت: خراسان شمالی پس از سفر رهبر معظم انقلاب در سال ۹۱ رونق تازه‌ای در حوزه‌های علمیه گرفت و اکنون بیش از سه هزار طلبه در حال تحصیل دارد که بسیاری از آنها هنوز به مرحله تبلیغ و امامت جماعت نرسیده‌اند.

وی افزود: وظیفه مرکز خدمات حوزه، حمایت‌های معیشتی، درمانی، بیمه‌ای و مسکن از طلاب است و نباید صرفاً بر اساس آمار، عملکرد آنان را زیر سؤال برد.

به گفته امیری بسیاری از طلاب به‌صورت جهادی در مساجد حضور دارند و به اداره امور تبلیغی کمک می‌کنند.

مسجد؛ دانشگاه عمومی برای آموزش خانواده‌ها

۷ منطقه بجنورد مسجد کم دارد

مدیر مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان شمالی با اشاره به‌ضرورت درآمدزایی پایدار برای مساجد گفت: تجربه موفق برخی کشور‌های اسلامی نشان می‌دهد که تبدیل مسجد به پایگاهی برای آموزش‌های فرهنگی و اجتماعی مانند مهد قرآن، پیش‌دبستانی، کلاس‌های فوق‌برنامه، زبان و هنر می‌تواند هم به درآمدزایی و هم به جذب نوجوانان و نخبگان منجر شود.

وی خاطرنشان کرد: مسجد باید به یک «دانشگاه عمومی» تبدیل شود؛ جایی که خانواده‌ها بتوانند آموزش‌های دینی، فرهنگی و مهارتی دریافت کنند و در تمام طول روز از ظرفیت‌های آن بهره ببرند.

خراسان شمالی هزار و ۱۰۴ مسجد دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کسب رتبه دوم عمرانی آذربایجان شرقی حاصل تعامل دستگاه‌های اجرایی
جرم انگاری اعتراض به نسل کشی در انگلیس
رونق خرید کالا‌های دست دوم برای هدیه کریسمس
اجبار به غنی‌سازی صفر مذاکره محسوب نمی‌شود
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
اسناد جدید پرونده اپستین ترامپ را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد
حبس هشتاد هزار مهاجر در انبار‌های اداره مهاجرت آمریکا
ترامپ تهدید کرد مجوز پخش شبکه‌های تلویزیونی بزرگ را لغو می‌کند
احتمال تعطیلی تنها کارخانه تولید بالگرد در انگلیس
پیش بینی بارش های پراکنده برف در ارتفاعات شرقی سمنان
برگزاری محفل انس با قرآن دانش آموزان کیش در مسجد امام حسن (ع)
صنایع دریایی بدون سفارش ساخت
بسته خبر‌های کوتاه سوم دی ۱۴۰۴
نام‌نویسی داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی شهر از ۲۱ دی
حضور موفق بخش خصوصی در صنعت فضایی
پیروزی تیم فوتسال مس سونگون مقابل عرشیا شهر قدس
شمارش معکوس برای پرتاب ماهواره ایرانی به فضا
معطلی کامیون‌های صادراتی در مرز آستارا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
وضع ورود گردشگران به کشور به شرایط عادی رسیده است
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
نمایشگاه تخصصی آرد و نان زنجان با حضور ۴۰ تولید کننده از سراسر کشور
محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی در پایان هفته
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)