• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۸۱۷۰
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۹
بین الملل » آمریکا

شورای امنیت اقدامات اسرائیل در سوریه را نادیده نگیرد

سفیر ایران در سازمان ملل، وضعیت انسانی سوریه به‌ویژه سویدا را شکننده خواند و خواستار توجه شورای امنیت به اقدامات بی‌ثبات‌کننده اسرائیل شد.

شورای امنیت اقدامات بی‌ثبات‌کننده اسرائیل در سوریه را نادیده نگیرد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت سوریه گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان اسفبار است. ما از دفتر هماهنگی امور بشردوستانه، نهاد‌های ملل متحد و شرکای بشردوستانه به‌خاطر ارائه کمک‌های نجات‌بخش در شرایط دشوار قدردانی می‌کنیم و بار دیگر بر درخواست شورای امنیت برای دسترسی کامل، ایمن، سریع و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به تمامی جوامع آسیب‌دیده، در انطباق دقیق با اصول انسانیت، بی‌طرفی، بی‌غرضی و استقلال تاکید می‌کنیم.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود: در این چارچوب، از لغو تمامی اقدامات قهری یکجانبه و غیرقانونی تحمیل‌شده بر مردم سوریه استقبال می‌کنیم. این اقدامات غیرقانونی بحران انسانی را تعمیق می‌بخشد، بازسازی را مسدود می‌سازد و روند بهبود اقتصادی را مختل می‌کند. رفع آنها برای امکان‌بخشی به بازگشت ایمن و با کرامت پناهندگان و آوارگان داخلی ضروری است. تحریم‌ها هرگز نباید به‌عنوان ابزار اجبار سیاسی یا مداخله در امور داخلی سوریه مورد استفاده قرار گیرند.

ایروانی تصریح کرد: وضعیت در سویدا همچنان شکننده است. بر اساس گزارش، اگرچه آتش‌بس آرامش موقت را بازگردانده است، اما درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و خطر تجدید خشونت بدون ترتیبات پایدار همچنان بالاست. پیامد‌های انسانی، از جمله آوارگی نزدیک به ۲۰۰ هزار غیرنظامی و محدودیت دسترسی، به‌شدت نگران‌کننده است. ضمن اشاره به بیانیه ریاست شورا مورخ ۱۰ اوت که این جنایات را محکوم کرد و خواستار حمایت از تمامی سوری‌ها شد، از محکومیت و تعهد مقامات موقت سوریه برای تحقیق استقبال می‌کنیم. اما تاکید داریم که پاسخگویی از جمله در خصوص جنایات ارتکاب‌یافته علیه جوامع علوی در لاذقیه و طرطوس باید سریع، معتبر، شفاف و بی‌طرفانه باشد. از مقامات می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که تمامی مرتکبان به دست عدالت سپرده شوند.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: ما همچنان نسبت به درگیری‌های میان نیرو‌های دموکراتیک سوریه و مقامات موقت در شمال شرق نگرانیم. ما تأکید می‌کنیم که تعامل سیاسی مستمر میان طرفین باید فعالانه تشویق و گسترش یابد تا از تشدید بیشتر جلوگیری شود و مسیر‌های معنادار برای گفت‌و‌گو ایجاد گردد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: شورای امنیت نباید از اقدامات بی‌ثبات‌کننده مداوم رژیم اسرائیل در سوریه غفلت ورزد. حملات مکرر تجاوزکارانه اسرائیل موجب تلفات غیرنظامیان، تخریب زیرساخت‌های حیاتی و تشدید تنش‌های منطقه‌ای شده است. هرگونه تلاش برای تضعیف حاکمیت سوریه، تغییر ترکیب جمعیتی آن و تجزیه سرزمین‌های آن را قاطعانه رد می‌کنیم. تأسف‌آور است که بیانیه اخیر ریاستی شورای امنیت به این نقض‌ها نپرداخت. اشغال غیرقانونی مستمر بلندی‌های جولان سوریه توسط اسرائیل، که در نقض حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد، قطعنامه‌های شورا و توافق جداسازی ۱۹۷۴ قرار دارد، باید بدون تأخیر پایان یابد.

متن کامل سخنان امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

سپاسگزارم، آقای رئیس.

از آنجا که این نخستین سخنرانی من در ماه جاری است، اجازه می‌خواهم مراتب تبریک خود را به جنابعالی به مناسبت برعهده گرفتن ریاست شورای امنیت توسط پاناما در این ماه ابراز نمایم. اطمینان داریم که تحت هدایت شما، شورا مسیر موفقیت‌آمیزی را در پیش خواهد داشت. همچنین مایلم از پاکستان به‌خاطر مدیریت مؤثر و مشارکت‌های ارزشمندش طی ریاست خود در ماه ژوئیه قدردانی نمایم. از آقای پدرسن، فرستاده ویژه، و آقای فلچر، معاون دبیرکل، به‌خاطر گزارش‌های جامع و روشنگرشان سپاسگزاری می‌کنیم.

در خصوص وضعیت سوریه، مایلم نکات زیر را بیان نمایم:

نخست، وضعیت انسانی در سوریه همچنان اسفبار است. ما از دفتر هماهنگی امور بشردوستانه، نهاد‌های ملل متحد و شرکای بشردوستانه به‌خاطر ارائه کمک‌های نجات‌بخش در شرایط دشوار قدردانی می‌کنیم. بار دیگر بر درخواست شورای امنیت برای دسترسی کامل، ایمن، سریع و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به تمامی جوامع آسیب‌دیده، در انطباق دقیق با اصول انسانیت، بی‌طرفی، بی‌غرضی و استقلال تأکید می‌نمائیم. در این چارچوب، از لغو تمامی اقدامات قهری یکجانبه و غیرقانونی تحمیل‌شده بر مردم سوریه استقبال می‌کنیم. این اقدامات غیرقانونی بحران انسانی را تعمیق می‌بخشد، بازسازی را مسدود می‌سازد و روند بهبود اقتصادی را مختل می‌کند. رفع آنها برای امکان‌بخشی به بازگشت ایمن و با کرامت پناهندگان و آوارگان داخلی ضروری است. تحریم‌ها هرگز نباید به‌عنوان ابزار اجبار سیاسی یا مداخله در امور داخلی سوریه مورد استفاده قرار گیرند.

دوم، گزارش اخیر تیم نظارتی کمیته تحریم ۱۲۶۷ را که بر تهدید مداوم و جدی تروریسم در سوریه تأکید دارد، مورد توجه قرار می‌دهیم. داعش، القاعده و جنگجویان تروریست خارجی همچنان به بی‌ثبات‌سازی سوریه و منطقه وسیع‌تر ادامه می‌دهند و صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را به‌طور جدی تضعیف می‌کنند. ما به‌شدت از گزارش‌های موثق مبنی بر انتقال برخی عناصر تروریستی و جنگجویان تروریست خارجی از سوریه به افغانستان نگرانیم؛ امری که تهدیدی مستقیم علیه همسایگان افغانستان و ثبات منطقه‌ای محسوب می‌شود. تأکید داریم که تمامی کشور‌ها باید در مبارزه با تروریسم در تمامی اشکال و مظاهر آن به‌طور کامل با حقوق بین‌الملل انطباق داشته باشند.

سوم، وضعیت در سویدا همچنان شکننده است. بر اساس گزارش، اگرچه آتش‌بس آرامش موقت را بازگردانده است، اما درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و خطر تجدید خشونت بدون ترتیبات پایدار همچنان بالاست. پیامد‌های انسانی، از جمله آوارگی نزدیک به ۲۰۰ هزار غیرنظامی و محدودیت دسترسی، به‌شدت نگران‌کننده است. ضمن اشاره به بیانیه ریاست شورا مورخ ۱۰ اوت که این جنایات را محکوم کرد و خواستار حمایت از تمامی سوری‌ها شد، از محکومیت و تعهد مقامات موقت سوریه برای تحقیق استقبال می‌کنیم. اما تأکید داریم که پاسخگویی از جمله در خصوص جنایات ارتکاب‌یافته علیه جوامع علوی در لاذقیه و طرطوس باید سریع، معتبر، شفاف و بی‌طرفانه باشد. از مقامات می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که تمامی مرتکبان به دست عدالت سپرده شوند.

چهارم، ما همچنان نسبت به درگیری‌های میان نیرو‌های دموکراتیک سوریه و مقامات موقت در شمال شرق نگرانیم. ما تأکید می‌کنیم که تعامل سیاسی مستمر میان طرفین باید فعالانه تشویق و گسترش یابد تا از تشدید بیشتر جلوگیری شود و مسیر‌های معنادار برای گفت‌و‌گو ایجاد گردد.

پنجم، شورای امنیت نباید از اقدامات بی‌ثبات‌کننده مداوم رژیم اسرائیل در سوریه غفلت ورزد. حملات مکرر تجاوزکارانه اسرائیل موجب تلفات غیرنظامیان، تخریب زیرساخت‌های حیاتی و تشدید تنش‌های منطقه‌ای شده است. هرگونه تلاش برای تضعیف حاکمیت سوریه، تغییر ترکیب جمعیتی آن و تجزیه سرزمین‌های آن را قاطعانه رد می‌کنیم. تأسف‌آور است که بیانیه اخیر ریاستی شورای امنیت به این نقض‌ها نپرداخت. اشغال غیرقانونی مستمر بلندی‌های جولان سوریه توسط اسرائیل، که در نقض حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد، قطعنامه‌های شورا و توافق جداسازی ۱۹۷۴ قرار دارد، باید بدون تأخیر پایان یابد.

در نهایت، بار دیگر تاکید می‌کنیم که تنها مسیر پایدار برای آینده سوریه، فرایند سیاسی تحت رهبری و مالکیت سوریه است که در انطباق با اصول اساسی قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت، توسط سازمان ملل تسهیل گردد. چنین فرایندی باید حقوق و آرمان‌های مشروع تمامی سوری‌ها را پاس دارد و در عین حال حاکمیت، استقلال، وحدت و نهاد‌های ملی سوریه را حفظ نماید. در این چارچوب، ضمن اشاره به آمادگی‌های جاری جهت برگزاری انتخابات غیرمستقیم پارلمان موقت، تأکید داریم که این تلاش‌ها باید بخشی از یک فرایند سیاسی گسترده‌تر و واقعاً فراگیر باشد که نمایندگی و مشروعیت را تضمین نماید.

سپاسگزارم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش و راهیابی وزشکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات استعداد‌های برتر کشور
افزایش ۱۲ درصدی ارزش معاملات بورس انرژی در دومین هفته آبان
معرفی برترین‌های هفته سوم لیگ برتر پومسه بانوان
دستگیری متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست در دنا
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۳ مگاواتی در سفیدسنگ فریمان
شرکت آلومینیوم لامرد پیشتاز در تولید شمش آلومینیوم
عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول در بورس کالا
۷ مصدوم و ۲ فوتی در حوادث رانندگی محور‌های منتهی به آبادان
آغاز ثبت نام وام‌های دانشجویی از امروز
طرح نهضت آسفالت در ۱۰ روستای بویین میاندشت
صعود رن به نیمه نخست جدول
مرد میدان، شهید بسیجی که پیکرش بعد از ۱۱ سال به زادگاهش برگشت
جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون تن کالا از مبادی کردستان
نشست حقوق و سینما در موزه هنر‌های معاصر
راه اندازی و فعالیت پایگاه انتقال خون در قائمشهر
جاده شاهان گرماب فریمان آسفالت می شود
تأکید امام جمعه لنگرود بر برنامه‌ریزی هوشمند فرهنگی
ایجاد واحد فرآوری شرط واگذاری معادن
تداوم طرح «مراقب همراه» چندقلو‌ها در قالبی جدید
افتتاحیه بازی‌های همبستگی اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)