• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۱۸۸۳
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۷
سیاسی » مجلس

شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور تشکیل می‌شود

نمایندگان مجلس تشکیل شورایی تحت عنوان شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور با تولیت وزارت امور خارجه جهت دفاع از حقوق و جلب سرمایه ایرانیان خارج از کشور را تصویب کردند.

شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور تشکیل می شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه، ۵ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور به بررسی ماده ۱۴ پرداختند و آن را با ۱۹۵ رأی موافق، بدون رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۰ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.

در ماده ۱۴ آمده است؛

به منظور ساماندهی، حفظ هویت ایرانی- اسلامی، دفاع از حقوق و جلب سرمایه ایرانیان خارج از کشور، شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور به عنوان مرجع عالی سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری، خط مشی گذاری، تصمیم گیری، هماهنگی و هدایت امور ایرانیان خارج از کشور به ریاست رئیس‌جمهور و با حضور رئیس‌ستاد کل نیرو‌های مسلح، وزیران امورخارجه، دادگستری، کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دادستان کل کشور، فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران، دبیر ستاد حقوق بشر و معاون بین‌الملل قوه قضائیه، مدیر حوزه‌های علمیه کشور و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی (به عنوان ناظر) تشکیل می‌شود.

در تبصره این ماده آمده؛ وزیر امورخارجه دبیر و جانشین رئیس شورای یادشده بوده و محل استقرار دبیرخانه شورا، وزارت امورخارجه است.

در ادامه این نشست نمایندگان به بررسی ماده ۱۵ این لایحه پرداختند و آن را با ۲۰۳ رأی موافق، بدون رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۱ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.

در ماده ۱۵ این لایحه آمده؛ به منظور ایجاد شبکه پایدار از متخصصان، نخبگان، سرمایه گذاران و کارآفرینان برتر ایرانی داخل و خارج کشور، توسعه بین المللی و صادرات شرکت‌های دانش بنیان، فناور و خلاق، صندوق نوآوری و شکوفایی مجاز است نسبت به سرمایه گذاری مشترک با سرمایه گذاران ایرانی مقیم خارج کشور در طرح‌های دانش بنیان ایرانی داخل یا خارج کشور با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت امور خارجه اقدام کند.

ماده ۱۶ به عنوان ماده پایانی این لایحه در ادامه دستور کار نمایندگان قرار داشت که آنها با ۲۰۷ رأی موافق، یک رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در جلسه با آن موافقت کردند.

در ماده ۱۶ لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور آمده؛ دولت مکلف است به منظور افزایش مشارکت و تعامل دانشگاه ها، از جمله مراکز تحقیقاتی، شرکت‌های دانش بنیان و نهاد‌های غیردولتی داخلی با متخصصان ایرانی مقیم خارج، مشوق‌هایی در قالب طرح‌های مشترک تعیین کند.

در تبصره این ماده از لایحه آمده است؛ آیین نامه اجرایی این ماده ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون توسط بنیاد ملی نخبگان با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، ستاد کل نیرو‌های مسلح و امور خارجه تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان ثبت‌نام منازل شخصی استیجاری شهر اصفهان برای نوروز ۱۴۰۵
اتصال هوشمند محلات کمتر برخوردار به صنایع بزرگ با هوش مصنوعی
مساجد در تدارک ماه میهمانی خدا
تامين 80 درصد منيزيت صنايع مادر کشور، از معادن منيزيت سیستان و بلوچستان
تمرکز البرز بر توسعه صادرات به اقلیم کردستان عراق
رتبه ۵۳ برای آخرین اسکی‌باز ایران در المپیک زمستانی ۲۰۲۶
آیین اهدای نشان سروسیمین پارسی جان
 افزایش۱۰۶ کرسی به کرسی ها شورا‌ی شهر و روستای استان زنجان
افزایش حجم ذخیره آب سد مهاباد با پرآب شدن رودخانه‌ها
خبر خوش برای خانوار‌های عشایری و روستایی
توقیف محموله کالای قاچاق در اندیمشک 
غبارروبی مساجد خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان
انتقال بیش از ۲۴ تن پسماند شیمیایی به مراکز مجاز امحاء
خراسان‌رضوی، قهرمان پاراتیراندازی ایران
قرار روزه‌داران با «قرار» مستحکم‌تر می‌شود
صرفه‌جویی ۱.۵ میلیون دلاری داروسازی اکسیر برای کشور
نقش کلیدی سد بالارود در کنترل سیلاب
اخبار کوتاه گلستان؛ چهارشنبه ۲۹ بهمن
آلومینیوم اراک قهرمان لیگ برتر فوتبال امید‌های باشگاه‌های کشور
میزبانی «سحر زمزمه سی» از مهمانان ماه خدا در صداوسیمای آذربایجان غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
افتتاح هتل مجموعه رفاهی فرهنگیان شیراز
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
تلاش برای اجرای خط ۳ مترو مشهد
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
لزوم آمادگی بخش کشاورزی آذربایجان شرقی برای مقابله با موج سرما
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۴ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۵ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
ویژه‌های رمضانی شبکه چهار  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)