• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۳۷۰۰
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۹
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی
گزارش مکتوب:

موتور معدن پرشتاب‌تر شد؛ صعود تولید به ۷۰۰ میلیون تن

بر اساس جدیدترین گزارش، بخش معدن ایران در سه سال اخیر با جهشی کم‌سابقه در تولید و صادرات، جایگاه راهبردی خود را در اقتصاد ملی تقویت کرده و فعال‌سازی صد‌ها معدن جدید و افزایش ارزش صادرات به ۸.۸ میلیارد دلار، ظرفیت‌های بزرگی را پیش روی کشور قرار داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، تولید مواد معدنی ایران از ۵۳۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۲ به ۷۰۰ میلیون تن در سال ۱۴۰۳ رسیده که نشان‌دهنده رشد ۳۰.۸ درصدی است. این افزایش عمدتاً به سبب فعال‌سازی معادن جدید و بهبود کارآیی معادن موجود حاصل شده است.

ارزش صادرات محصولات معدنی نیز جهشی تاریخی را تجربه کرده و از ۱۱۶ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ به ۸.۸ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۳ رسیده است؛ رشدی معادل ۷۵۷۲ درصد. در میان محصولات کلیدی، آهن و فولاد، کنسانتره سنگ آهن و ورق‌های فولادی سهم اصلی را به خود اختصاص داده‌اند.

موتور معدن پرشتاب‌تر شد؛ صعود تولید به ۷۰۰ میلیون تن

آمار‌های چهار ماهه نخست سال ۱۴۰۴ نیز تداوم این روند را تأیید می‌کند: صادرات کنسانتره سنگ آهن ۷۸ درصد و صادرات انواع ورق فولادی ۱۷۲ درصد افزایش یافته است.

از نظر توزیع جغرافیایی، کرمان با ارزش تولید ۱۸۰ هزار میلیارد تومان، یزد با ۸۱.۳ هزار میلیارد تومان و خراسان رضوی با ۳۵.۳ هزار میلیارد تومان، سه استان پیشتاز تولید معدنی کشور بوده‌اند. این سه استان بیش از ۷۰ درصد ارزش کل تولید معدنی کشور را در اختیار دارند.

در میان محصولات، سنگ آهن با ۲۲۸.۶ هزار میلیارد تومان بالاترین ارزش تولید را ثبت کرده و پس از آن مس با ۹۳.۴ هزار میلیارد تومان و سرب و روی با ۱۹.۴ هزار میلیارد تومان قرار دارند.

در بخش اشتغال، هم‌اکنون ۱۴۵ هزار نفر در ۶۴۵۱ معدن فعال مشغول به کارند و تنها در سال ۱۴۰۳، ۶۰۰ معدن جدید فعال شده که این رقم نسبت به هدف تعیین‌شده، رشد ۲۹۶ درصدی را نشان می‌دهد.

موتور معدن پرشتاب‌تر شد؛ صعود تولید به ۷۰۰ میلیون تن

چالش‌هایی که سرعت‌گیر هستند

با وجود رشد چشمگیر، صنعت معدن ایران با موانعی جدی مواجه است؛ کاهش بهره‌وری در بخش‌هایی از معادن، فرسودگی تجهیزات، نیاز به فناوری‌های نوین برای استخراج و فرآوری، محدودیت‌های انرژی و لزوم بهینه‌سازی زیرساخت‌های باربری و ترابری از مهم‌ترین این چالش‌هاست. همچنین، ثبات در مقررات پولی و تسهیل فرآیند‌های صادراتی برای حفظ بازار‌های خارجی ضروری است.

چشم‌اندازی که دور از دسترس نیست

تجربه سه سال اخیر نشان می‌دهد که معدن می‌تواند به یک موتور‌های پیشران رشد اقتصادی* ایران تبدیل شود. دسترسی به بازار‌های جدید صادراتی، توسعه زنجیره ارزش، و ارتقاء زیرساخت‌ها می‌تواند جایگاه ایران را در عرصه جهانی مستحکم‌تر کند و ارزش‌افزوده بیشتری برای اقتصاد ملی به همراه داشته باشد.

گزارش از میثم پوراعظم

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)