• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۳۷۸۳
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۰
اقتصادی » آب و انرژی

تکمیل ۲۹۰۰ کیلومتر خطوط انتقال نفت تا پایان برنامه هفتم

وزیر نفت اعلام کرد: توسعه زیرساخت‌ها و خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی شتاب گرفته و طبق برنامه‌ریزی، تا پایان برنامه هفتم، ۲۹۰۰ کیلومتر خطوط انتقال جدید تکمیل و بهره‌برداری خواهد شد.

تکمیل ۲۹۰۰ کیلومتر خطوط انتقال نفت تا پایان برنامه هفتم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محسن پاک‌نژاد امروز (جمعه، هفتم شهریور) در آیین بهره‌برداری رسمی از ۸۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی با قدردانی از حضور رئیس‌جمهوری در این آیین و تبریک هفته دولت به همه کارکنان دولت به‌ویژه کارکنان خدوم صنعت نفت اظهار کرد: خوشحالم که پس از گذشت زمانی کمتر از دو هفته، برای دومین بار در خدمت رئیس‌جمهوری هستیم تا با بهره‌برداری رسمی از این خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی در هفته دولت، شاهد برداشتن گام بزرگ دیگری در مسیر توسعه صنعت نفت کشور باشیم.

وی احداث خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی را از مؤلفه‌های مهم ملی برای توسعه پایدار در حوزه‌های گوناگون و تأمین امنیت انرژی کشور دانست و افزود: با توجه به اینکه نفت خام و فرآورده‌های نفتی در نواحی مختلف و به‌ویژه در جنوب کشور تولید می‌شود، انتقال پایدار و متنوع‌سازی روش‌های انتقال برای تأمین سوخت مصرف‌کننده‌ها بسیار مهم و حیاتی است.

مصرف ۸۰ درصد بنزین در نیمه‌شمالی کشور

وزیر نفت با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد بنزین کشور در جنوب تولید می‌شود، اما در طرف مقابل بیش از ۸۰ درصد از آن در نیمه شمالی کشور مصرف می‌شود، تصریح کرد: این موضوع اهمیت ویژه انتقال پایدار سوخت را نشان می‌دهد.

پاک‌نژاد با بیان اینکه انتقال فرآورده‌ها از طریق ناوگان حمل و نقل جاده‌ای، افزون بر ایجاد آلودگی هوا، سبب افزایش خطر وقوع تصادفات جاده‌ای و افزایش مصرف سوخت می‌شود، تصریح کرد: توسعه خطوط لوله، افزون بر اینکه سبب تسهیل و تسریع در انتقال سوخت می‌شود، آثار مطلوب زیست محیطی و به‌ویژه کاهش مصرف سوخت و کاهش مخاطرات جاده‌ای را نیز به دنبال دارد. همچنین کاهش قاچاق سوخت نیز از دیگر آثار توسعه شبکه خطوط لوله است.

وی با تأکید بر اینکه برای دستیابی به این اهداف و همزمان با آغاز به کار دولت چهاردهم، توسعه زیرساخت‌ها و خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی وزارت نفت در دستور کار قرار گرفت، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، ان‌شالله تا پایان برنامه هفتم پیشرفت، حدود ۲۳۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال فرآورده و بیش از ۶۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال نفت خام با مجموع سرمایه‌گذاری حدود ۱۲۸ میلیون یورو و ۳۷ هزار میلیارد تومان تکمیل و راه‌اندازی می‌شود.

سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیون یورویی در خط لوله بندرعباس - رفسنجان

وزیر نفت درباره طرح‌هایی که امروز به‌طور رسمی بهره‌برداری می‌شوند، اظهار کرد: خط لوله بندرعباس - رفسنجان با سرمایه‌گذاری حدود ۴۰۰ میلیون یورو شامل ۴۵۵ کیلومتر خط لوله ۲۶ اینچ، سه تلمبه‌خانه در بندرعباس، قطب‌آباد و مهرآران، یک پایانه ذخیره‌سازی در رفسنجان، حدود ۱۰۰ کیلومتر خط انتقال نیرو و ۳ پست برق است.

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه خط لوله بندرعباس - رفسنجان با هدف انتقال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه معادل ۴۸ میلیون لیتر فرآورده از پالایشگاه‌های جنوب به مناطق مرکزی کشور طراحی شده که منجر به افزایش ۱۰۰ درصدی ظرفیت انتقال فرآورده‌های نفتی تولیدی پالایشگاه‌های بندرعباس و ستاره خلیج‌فارس به مرکز ایران می‌شود، ادامه داد: البته در مرحله نخست با ظرفیت انتقال ۱۳ میلیون لیتر در روز راه‌اندازی شده و مطابق روند معمول، ظرفیت انتقال تا انتهای سال به صورت پلکانی به ۴۸ میلیون لیتر در روز می‌رسد.

وی تأکید کرد: خط لوله بندرعباس - رفسنجان افزون بر کاهش زمان انتقال فرآورده از جنوب به مناطق مرکزی ایران، سبب کاهش تردد ۱۶۰۰ دستگاه نفتکش می‌شود که در نتیجه آن، در هزینه‌های انتقال به مقدار حدود ۶ هزار میلیارد تومان در سال صرفه‌جویی می‌شود.

خط لوله سبزآب - شازند با ظرفیت انتقال ۷۵۰ هزار بشکه

وزیر نفت درباره خط لوله سبزآب - شازند به‌عنوان دومین طرحی که امروز به بهره‌برداری رسمی می‌رسد، تصریح کرد: این طرح با سرمایه‌گذاری حدود ۳۳۰ میلیون یورو شامل ۱۰۲ کیلومتر خط لوله ۳۰ اینچ، ۲۳۹ کیلومتر خط لوله ۲۶ اینچ، پنج تلمبه‌خانه در سبزآب، تنگ‌فنی، آسار، پل‌بابا و رازان، یک پایانه ذخیره‌سازی در شازند، دو مخزن تعادلی، حدود ۴۳ کیلومتر خط انتقال نیرو و چهار پست برق است.

پاک‌نژاد افزود: خط لوله سبزآب - شازند در بخش سبزآب تا تنگه فنی به طول ۱۰۲ کیلومتر و ظرفیت انتقال ۴۵۰ هزار بشکه در روز و بخش تنگ‌فنی تا شازند به طول ۲۳۹ کیلومتر و ظرفیت انتقال ۳۰۰ هزار بشکه در روز است که طبق روند معمول، ظرفیت انتقال به تدریج کامل می‌شود.

وی با بیان اینکه با اجرای طرح خط لوله سبزآب - شازند، برای نخستین‌بار امکان انتقال نفت خام ترش از میدان‌های حوزه دزفول شمالی برای تأمین خوراک پالایشگاه‌های امام‌خمینی (ره) شازند و اصفهان و در آینده پالایشگاه تهران و افزایش تولید فرآورده‌های نفتی در این پالایشگاه‌ها فراهم می‌شود، گفت: از طرفی این خط می‌تواند انعطاف عملیاتی برای هدایت جریان به چند مقصد یا انبار راهبردی در مواقع اضطراری و بحرانی را فراهم کند و افزون بر افزایش تاب‌آوری شبکه انتقال انرژی در صورت تحریم یا اختلال در مسیر‌های صادراتی، انتقال نفت را فارغ از تهدید‌های امنیتی تضمین می‌کند.

عزم جدی در استفاده از توان داخلی

وزیر نفت درباره اولین‌های این طرح اظهار کرد: لوله‌های ۳۰ اینچ با ضخامت زیر ۱۰ میلیمتر با استاندارد NACE (استاندارد مربوط به انتقال فرآورده‌های با H ۲ S بالا) برای نخستین‌بار در کشور تولید شده و در این طرح استفاده شده است که بیانگر عزم جدی و توان متخصصان کشورمان برای توسعه ایران عزیزمان است.

پاک‌نژاد گفت: همچنین بیش از ۹۵ درصد از تجهیزات این طرح‌ها از محل ساخت داخل تأمین و از سویی برای ۳ هزار نفر به‌صورت مستقیم و ۷ هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد شده است.

وی در پایان از تمام مدیران، متخصصان و کارشناسانی که در احداث و تکمیل این دو طرح نقش‌آفرینی کرده‌اند، صمیمانه تشکر و قدردانی کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نصب آزمایشی سامانه رویت پذیری مصرف در اصفهان
اجرای پیوسته طرح تحول زمین‌شناسی از بوشهر به مکران
باران بالستیک در جهنم صهیونی
شیراز میزبان اختتامیه پویشی ملی برای شعر و رسانه
همایش شهید مفتح، تلاشی برای پیوند نسل جدید با ایده‌های تمدن‌ساز شهید مفتح است
کشف گنج یاب ۱۰ میلیارد ریالی در بیضا
افزایش صادرات چاپی ایران
کشف اتصالات فلزی قاچاق در پایانه مرزی مهران
با مخلان نظم و امنیت بدون اغماض برخورد می‌کنیم
دستگيري عامل 9 فقره سرقت از ساختمان هاي نيمه کاره شهربابک
دستگيري عامل 9 فقره سرقت از ساختمان هاي نيمه کاره شهربابک
ایران از غنی‌ترین کشور‌های اسلامی در ذخایر ژنتیکی دام‌های بومی
بازدید فرمانده کل ارتش از توان رزم یگان‌ها در غرب کشور
۱۲ هزار میلیارد تومان خسارت حوادث اخیر به بخش کشاورزی
اطلاعیه قطع گاز در کوی مندلی اهواز
آموزش‌وپرورش محور تحول نقشه جامع علمی کشور است
امضا تفاهم‌نامه میان دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه کربلا
بازگشت بيش از 26ميليارد به حساب مالباختگان با پيجويي هاي پليس فتا کهنوج
پیشگیری مؤثر نیازمند آموزش، پیگیری میدانی و اقدام هوشمندانه است
رده بندی فیفا در دسامبر ۲۰۲۵؛ ایران سال را با بیستمی به پایان می‌برد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران باردار واریز شد
۲۴ محور شریانی و غیر شریانی مسدود است
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۵ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)