• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۶۲۷۲
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۵
آذربایجان شرقی » اقتصادی

فرزین: آرامش به بازار ارز باز می‌گردد

رئیس کل بانک مرکزی گفت: منابع ارزی و طلای مطمئنی در اختیار داریم و تلاش ما این است که با اقدامات جدید آرامش را به بازار برگردانیم.

فرزین: آرامش به بازار ارز باز می‌گردد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، محمدرضا فرزین امروز در نشست با نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی افزود: تأمین ارز در مرحله‌ای بر عهده بانک مرکزی است، اما به علت محدودیت‌های ناشی از تحریم، روند آن پیچیده‌تر شده است. طی هفته‌های اخیر به علت طرح مسائل مربوط به مکانیسم ماشه، نوعی نگرانی و ترس و دلهره در بازار شکل گرفت، اما تأکید می‌کنم منابع ارزی و طلای مطمئنی در اختیار داریم و در مواقع ضروری از آنها استفاده می‌کنیم.

وی افزود: شرایط امروز به‌مراتب سخت‌تر از دوران جنگ نیست. در آن دوران هم با همراهی و رفتار منطقی مردم توانستیم بازار را مدیریت کنیم و اکنون نیز همین ظرفیت وجود دارد. در دوره جنگ هم سامانه‌های پرداخت نشان داد که تغییر معناداری در رفتار اقتصادی مردم ایجاد نشده است.

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: ارز مورد نیاز واردکنندگان همچنان توسط بانک مرکزی تأمین می‌شود و نرخ آن هیچ تغییری نکرده است. سیاست ما تأمین ارز با نرخ دولتی است و کمبودی در این بخش ایجاد نخواهد شد.

وی با اشاره به اقدامات و سیاست‌های این بانک در حوزه‌های مختلف تسهیلات، منابع بانکی و مسائل ارزی، بر لزوم استفاده از روش‌های جدید برای تأمین مالی و ایجاد آرامش در بازار ارز تأکید کرد.

 محمدرضا فرزین در خصوص تسهیلات ازدواج هم گفت: سال گذشته مجلس ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج مصوب کرده بود، اما بانک‌ها با توجه به حجم تقاضا ۲۵۰ هزار میلیارد تومان پرداخت کردند. علت طولانی شدن صف پرداخت، افزایش ۷۰ درصدی سقف فردی این تسهیلات بود. امسال هم فاصله زیادی با رقم مصوب مجلس نداریم و در تلاشیم با طراحی روش‌های جدید بخشی از مشکلات را حل کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی درباره تأمین مالی صنایع نیز اظهار کرد: به دلیل شرایط ناشی از جنگ و تحقق نیافتن بخشی از منابع دولت، حدود ۹۰ درصد تأمین مالی بر دوش شبکه بانکی قرار گرفته است. اگر این فشار مدیریت نشود، تبعاتی همچون تورم و فشار نقدینگی به همراه دارد. رویکرد ما استفاده از شیوه‌های نوین برای تأمین مالی است تا از فشار بیش از حد بر بانک‌ها جلوگیری شود.

وی با اشاره به توزیع نامتوازن منابع بانکی در کشور گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد ۶۰ درصد تسهیلات در تهران پرداخت می‌شود. بخشی از این موضوع به بانک مرکزی بازمی‌گردد و بخشی دیگر به سایر دستگاه‌های اقتصادی. البته شرکت‌های بزرگ و هولدینگ‌ها عمدتاً در تهران مستقر هستند و به صورت دستوری نمی‌توان منابع آنها را به استان‌ها منتقل کرد.

 فرزین ادامه داد: هیئت‌های عالی تصمیم‌گیر می‌توانند در تعامل با استان‌ها زمینه این تغییر را فراهم کنند. ما نیز معتقد هستیم شعب بانکی در استان‌ها باید اختیارات بیشتری برای پرداخت تسهیلات داشته باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز مسابقات قرآن و عترت در شهرکرد
حدود ۳۰ درصد از حجم سد‌های فارس آبگیر شد
هوا غالبا ناپایدار
شکایت دولت ترامپ علیه قانون «چراغ سبز» نیویورک رد شد
با حضور استاندار؛
پاکسازی مسیر جاده جواهرده از زباله 
شناسایی بیش از یک میلیون سند جدید مرتبط با پرونده جفری اپستین
خوزستان یکی از مهم‌ترین مراکز تمدنی ایران است
پرورش اکولوژیک شتر؛ از تهدید زیست‌محیطی تا نسخه احیای مراتع یزد
جنوب کرمان قطب جدید معدنی در جنوب شرق کشور
پیشرفت ۸۳ درصدی آماده‌سازی سایت نهضت ملی مسکن علی‌آباد اشنویه
بندر بوشهر با توسعه بندر نگین وارد مرحله جدیدی از فعالیت‌های تجاری می‌شود+ فیلم
شهرداری گرگان با پیروزی در جهرم دوباره صدرنشین شد
برگزاری دوره آموزشی مربیگری درجه D آسیا در یزد
معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی آزاد قهرمانی ایران
یادواره شهدای یگان‌های ویژه فراجا در یزد
معرفی ظرفیت‌ های فرهنگی و گردشگری شهرستان فردوس در کاخ گلستان
مسابقات فوتبال دستی قهرمانی کشور
توقیف پراید با ۹۶۰ میلیون خلافی
رایزنی برای فعال شدن کشتی کروز در دریای عمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
قطع گاز برخی مشترکان، فردا در شیراز
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
توافق جدید ایران، روسیه و آذربایجان برای تثبیت نرخ‌های کریدور شمال-جنوب
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)