• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۸۹۰۰
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۷
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی

تولید داده‌های پایه؛ پلی به سوی کاهش خطر سرمایه‌گذاری معدن

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران گفت: تولید داده‌های پایه یکی از کم هزینه ترین، اما خطرپذیرترین بخش سرمایه گذاری در زنجیره معدنی است، پس برای کاهش خطر سرمایه گذاری بخش خصوصی در اکتشافات معدنی، تولید داده‌های پایه را به صورت استاندارد انجام می‌دهیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

به گزارش  خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، داریوش اسماعیلی افزود: تولید این داده‌ها حداقل به ۱۵ همت سرمایه گذاری نیاز دارد که از عهده دولت خارج است به همین منظور برنامه‌هایی تدوین شده است که از مشارکت بخش خصوصی برای شناسایی محدوده‌های معدنی استفاده شود.

وی گفت: در این خصوص برای ۷۵۰ هزار کیلومتر مربع بسته سرمایه گذاری تعریف کرده‌ایم که این بسته‌ها از ۵ هزار کیلومتر مربع تا ۳۰ هزار کیلومتر مرمربع را شامل می‌شود.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران با اشاره به تدوین شرح خدمات بخش خصوصی در این بسته‌های سرمایه گذاری گفت: در مرحله بعدی معاونت معدنی وزارت صمت، آگهی جذب مشارک بخش خصوصی را اعلام می‌کند تا بین بخش خصوصی، معاونت معدنی و سازمان زمین شناسی قرارداد امضاء شود.

آقای اسماعیلی با بیان اینکه در این مرحله فقط سرمایه مهم است و تخصص مدنظر نیست گفت: بعد از اینکه سرمایه گذار و مشارک مشخص شد آنوقت سرمایه گذرار باید شرکت متخصص در امر اکتشاف را معرفی کند و متخصصان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی صلاحیت حرفه‌ای این شرکت‌ها را احراز و بر عملکرد آنها هم نظارت خواهند کرد.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران با بیان اینکه بسته‌های تعریف شده به ارزش ۳۰ همت است ابراز امیدواری کرد تا پایان سال حداقل ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی در بخش اکتشاف جذب شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای اسماعیلی در خصوص مشوق‌هایی که برای ترغیب بخش خصوصی در نظر گرفته شده افزود: در بسته‌های سرمایه گذاری، ریسک سرمایه گذاری برای بخش خصوصی به صفر رسیده است و این بسته‌ها طوری طراحی شده که بخش خصوصی هر مبلغی که بیاورد برایش عایدی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: در صورتیکه عایدی نداشته باشد معاونت امور معدنی وزارت صمت از داشته‌های خودش در نقاط دیگر، معادل سرمایه گذاری انجام شده در اختیار بخش خصوصی قرار می‌دهد بنابراین ریسک برای بخش خصوصی صفر خواهد بود.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران گفت: بنا به تجربه و همچنین مطالعات انجام شده، امکان ندارد نقطه‌ای از کشور اکتشافی انجام شود، اما مواد معدنی کشف نشود بنابراین عایدی بخش خصوصی در این سرمایه گذاری قطعی خاوهد بود.

آقای اسماعیلی گفت: فرایند سرمایه گذاری و اکتشاف تحت نظارت کارشناسان این سازمان طراحی می‌شود و حتما عایدات خواهد داشت.

علاوه بر بسته‌های سرمایه گذاری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با محوریت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) هم ۳۰ بسته سرمایه گذاری اکتشافات معدنی به ارزش ۱۸ و نیم همت برای سرمایه گذاران بخش خصوصی تعریف کرده‌اند و هم اکنون مرحله نخست آن به مزایده گذاشته شده است.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران در خصوص تفاوت بسته‌های سرمایه گذاری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با بسته‌های شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) گفت: در بسته‌های ایمپاسکو محدوده‌هایی را که به پروانه کشف رسیده‌اند به مزایده عمومی می‌گذارند یعنی در محدوده‌ای مشخص که ظرفیت مدعنی آن شناسایی شده، از وزارت صمت پروانه کشف گرفته‌اند، استعلام‌ها را هم انجام داده‌اند و سرمایه گذار مستقیم برای اکتشاف می‌رود.

آقای اسماعیلی افزود: در بسته‌های ما، زمینی که کاری روی آن انجام نشده یا اگر کار انجام شده داده هایش تکمیل نشده است و داده‌های مطالعاتی اش نزدیک به صفر است و سرمایه گذار باید از صفر شروع کند.

وی گفت: محدوده‌های ما در هر بسته حداقل ۵ هزار کیلومترمربع است و تا ۳۰ هزار کیلومتر مربع هم خواهد بود ولی بسته‌های ایمیدرو در حد چند کیلومترمربع است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف بذر شاهدانه قاچاق در مهریز
آشنایی دانش آموزان فرخشهر با گونه‌های گیاهی و جانوری شاخص چهارمحال و بختیاری
حمایت از تیم‌های دانش‌بنیان برای کاهش وابستگی به واردات
۱۰ برابر شدن آب سد شهیدکاظمی بوکان
آغاز واگذاری بیش از ۸ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی
نمایشگاه ملی صنایع‌دستی نوروز ۱۴۰۵ در چالوس برگزار می‌شود
اهدای بیش از ۴ هزار ۷۰۰ جلد کتاب به کتابخانه‌های ارتش
تاکید بر آموزش حقوقی اصناف در دیدار رئیس دادگستری ماهان با بازاریان
رسیدگی میدانی به مسائل و مطالبات عمومی مردم خراسان جنوبی
محور‌های مواصلاتی ۲۱ استان تحت تاثیر شرایط جوی است
توزیع کارت آزمون دکتری ۱۴۰۵ از فردا ۱۹ بهمن
مشکل آب، بهداشت و جاده سازی سمنان پیگیری می شود
برپایی میز خدمت قضایی در رباط کریم
جامه سفید برف زمستانی بر قامت غرب استان اصفهان
سرعت در دستیابی به سازش و کاهش هزینه‌ با ارجاع پرونده‌ها به صلح‌یاران
آیین تکریم و معارفه فرمانده جدید انتظامی شهرستان نایین
پیش بینی ۹۲ نیروگاه جایگزین برای شرایط نیاز در کشور داریم
افتتاح ۵۳ طرح عمرانی و خدماتی در بخش رضویه مشهد
صادرات ۲۲۴ میلیون یورو صنایع دستی ایران
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب ۱۷ بهمن
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
شکارچیان متخلف در دام قانون
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)