• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۱۱۳۰
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۷
خوزستان » اجتماعی

ضرورت تشخیص و درمان به موقع سرطان مثانه

متخصص اورولوژی و فوق‌تخصص سرطان‌های مجاری ادراری با اشاره به شیوع روزافزون سرطان مثانه در جامعه اظهار داشت: سرطان مثانه از جمله سرطان‌های قابل درمان و قابل پیشگیری است.

ضرورت تشخیص و درمان به موقع سرطان مثانه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر محسن سرکاریان با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۵ درصد از مراجعان به کلینیک‌ها، مبتلا به اشکال مختلف این بیماری هستند، اظهار داشت: سرطان مثانه برخلاف برخی سرطان‌ها مانند پروستات یا سرطان سینه، با علائم بالینی آشکار می‌شود و شایع‌ترین نشانه آن، خونریزی بدون درد و مخفی در ادرار است. این خونریزی موقتی است، البته قطع شدن خونریزی به معنای رفع مشکل نیست و هرگونه تغییر در رنگ ادرار، حتی اگر به صورت تیرگی خفیف باشد، نیازمند پیگیری‌های تشخیصی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ادامه به علائم پیشرفته‌تر این بیماری اشاره کرد و افزود: در مراحل پیشرفته‌تر، علائمی همچون عفونت‌های مکرر ادراری، احتباس ادرار، تب‌های شبانه و درد‌های مبهم در ناحیه لگن ممکن است بروز کند. در نهایت با پیشرفت بیماری، این علائم عمومی‌تر شده و اندام‌های دیگر مانند کبد و ریه را نیز درگیر می‌کند.

وی ادامه داد: اگر سرطان در مسیر ورودی ادرار از کلیه‌ها به مثانه ایجاد شود، می‌تواند باعث اختلال در عملکرد کلیه‌ها و در نهایت نارسایی آنها شود که در صورت دوطرفه بودن، ممکن است بیمار را به سمت دیالیز پیش ببرد.

دکتر سرکاریان با تأکید بر اینکه سرطان مثانه در آقایان سه برابر شایع‌تر از خانم‌هاست، گفت: مهم‌ترین عامل ابتلا به این نوع سرطان، استفاده از دخانیات و به خصوص سیگار است که قابل پیشگیری می‌باشد. در برخی کشور‌ها نیز عوامل انگلی در بروز این بیماری نقش دارند، که خوشبختانه این عوامل در ایران ریشه‌کن شده‌اند.

این فوق‌تخصص سرطان‌های مجاری ادراری با بیان اینکه غربالگری اولیه از طریق آزمایش ادرار امکان‌پذیر است، توضیح داد: این آزمایش می‌تواند وجود مقادیر اندک خون در ادرار را که با چشم غیرمسلح قابل رؤیت نیست، نشان دهد. در کنار آن، سونوگرافی بهترین روش تشخیص این بیماری است که به پزشک متخصص کمک می‌کند توده‌های سرطانی را تشخیص دهد.

وی افزود: تشخیص قطعی از طریق سیستوسکوپی (وارد کردن لنز از طریق مجرای ادرار به مثانه) انجام می‌شود. پس از نمونه‌برداری و ارسال آن به آزمایشگاه پاتولوژی، میزان بدخیمی توده مشخص و درمان به موقع آغاز می‌شود.

این متخصص اورولوژی با تأکید بر اهمیت تشخیص به موقع بیماری اظهار داشت: در مراحل اولیه می‌توان با استفاده از آندوسکوپی، توده را بدون جراحی باز برداشت و از گسترش آن جلوگیری کرد. در این مرحله، درمان بسیار ساده‌تر است و پس از عمل نیز با تزریق دارو‌هایی به داخل مثانه، از عود مجدد بیماری پیشگیری می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ادامه، هشدار داد: اگر تومور مثانه نادیده گرفته شود، ممکن است کل مثانه را درگیر کند و در این صورت، درمان نیازمند تخلیه کامل مثانه و بازسازی آن با استفاده از روده است که این امر تغییرات بزرگی در سبک زندگی بیمار ایجاد می‌کند. تشخیص در مراحل اولیه و پیشرفته، از نظر نوع درمان و تغییر در سبک زندگی بیمار، بسیار تفاوت است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم آغاز سالتحصیلی دانشجویان دانشگاه پیام نور اردبیل
خروش استکبار ستیزی دانش آموزان در بجنورد
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
راهپیمایی پر شور ۱۳ آبان مردم گرگان
حضور دانش‌آموزان و فرهنگیان تهران در روز استکبارستیزی
جذب نیروی انسانی در سازمان تأمین اجتماعی از طریق آزمون استخدامی
روایت حضور هرمزگانی‌ها در راهپیمایی ۱۳ آبان
نصب وسایل گازسوز در حمام ممنوع
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی وارد گیلان شد
خروش دانش آموزان خراسان جنوبی علیه استکبار
پروانه ساختمان مغازه‌های نیازمند بازسازی در اردبیل رایگان شد
رفع تصرف نزدیک به ۲۹ هکتار اراضی ملی در آذربایجان‌غربی
راهیابی مربی چهارمحال و بختیاری به مسابقات همبستگی کشور‌های اسلامی
 آغاز راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در قزوین
نواخته شدن زنگ استکبارستیزی در مدارس زنجان
پاییز رنگارنگ در کالپوش
وزارت نفت برای ارتقای استاندارد و کیفیت سوخت اقدام کند
۱۳ آبان؛ بازخوانی حقیقت حقوق بشر و استمرار راه استکبارستیزی
راه‌اندازی دستگاه پیشرفته آزمایشگاهی «الایزا» در شیراز
برگزاری راهپیمایی یوم الله ۱۳ آبان در البرز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)