• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۱۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تولید و عرضه طعم‌دهنده‌های نانویی گیاهی ایرانی به بازار

فناوران یک شرکت ایرانی با استفاده از فناوری نانو و عصاره گیاهان، طعم‌دهنده‌های طبیعی تولید کرده که علاوه بر صنایع غذایی، در محصولات آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارند.

ورو طعم‌دهنده‌های نانویی گیاهی به بازار

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شرکت ایرانی فعال در حوزه فناوری‌نانو با بهره‌گیری از عصاره گیاهان در مقیاس نانو، طعم‌دهنده‌های طبیعی را تولید و به بازار عرضه می‌کند، افزودنی‌هایی که قابلیت استفاده در طیف گسترده‌ای از محصولات غذایی و حتی آرایشی و بهداشتی را دارند. این نوآوری با نام طعم‌دهنده‌های نانویی وارد بازار شده و به تدریج جای خود را در سبد مصرفی خانواده‌ها باز می‌کند.

این شرکت از جمله پیشگامان این حوزه است که توانسته با کاهش ابعاد ذرات عصاره گیاهان به مقیاس نانو، خواص بالقوه آنها را به شکل چشمگیری تقویت کند.

 به گفته مهدی احمدی، مدیرعامل این شرکت، برخی ویژگی‌های عصاره‌ها مانند خواص آنتی‌باکتریال تا ده برابر نسبت به حالت معمول افزایش یافته است.

به گفته وی کاهش ابعاد ذرات موجب افزایش عمق نفوذ ترکیبات می‌شود و این امر کارایی آنها را در محصولات مختلف ارتقا می‌بخشد.

این شرکت تاکنون بیش از ۴۵ نوع محصول مختلف در حوزه طعم‌دهنده‌های نانویی توسعه داده و موفق شده است برای دو محصول خود گواهی نانومقیاس دریافت کند. احمدی می‌گوید ظرفیت تولید روزانه بین سه تا پنج تن محصول را دارند و تولید متناسب با سفارش مشتریان انجام می‌شود. او تأکید می‌کند که به دنبال راه‌اندازی خط تولید جدیدی هستند.

همکاری‌های این شرکت با صنایع غذایی و بهداشتی نیز گسترش یافته است. از جمله، آنها با شرکت سحرخیز برای عرضه عصاره‌ها و طعم‌دهنده‌های نانویی در تولید چای، نبات و دمنوش همکاری داشته‌اند و همچنین در پروژه‌ای مشترک با یکی از شرکت‌های تولیدکننده شیر، عصاره نعنا نانویی را برای استفاده در محصولات لبنی به کار گرفته‌اند؛ پروژه‌ای که نتایج آن مورد تأیید این شرکت قرار گرفته است. به گفته مدیرعامل، برخی شرکت‌های آرایشی بهداشتی نیز از این عصاره‌ها در محصولات خود بهره می‌برند.

یکی از محصولات خلاقانه این شرکت، طعم‌دهنده‌های چندمرحله‌ای برای آدامس است. این طعم‌دهنده‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در طول زمان، مزه آدامس تغییر کند. برای مثال ابتدا طعم نعنا احساس می‌شود و پس از نیم‌ساعت طعم دارچین جایگزین آن می‌گردد؛ محصولی که می‌تواند جذابیت بالایی برای مصرف‌کنندگان داشته باشد.

کاربرد‌های این فناوری به حوزه پروتئینی نیز کشیده شده است. احمدی توضیح می‌دهد که یکی از فرمولاسیون‌های نانویی شرکت به سازمان دامپزشکی معرفی شده و به‌صورت پایلوت بر روی بسته‌بندی گوشت گاو، گوسفند و مرغ آزمایش شده است.

در این آزمایش‌ها، پس از اسپری شدن ترکیب نانویی حاوی عصاره گیاه، ماندگاری گوشت از چهار روز به شش روز افزایش یافت. به گفته او، این موفقیت نشان‌دهنده ظرفیت بالای فناوری برای افزایش ماندگاری محصولات پروتئینی و کاهش ضایعات غذایی است.

در کنار این موارد، جستجوگران نانو صنعت با تولیدکنندگان دیگری نیز وارد همکاری شده است؛ از جمله برای استفاده از اسانس‌های نانویی در روکش نبات و یا در ترکیبات خمیردندان. همچنین پروژه‌هایی در حوزه بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری سس‌های کچاپ در دست اجراست.

 به باور مدیرعامل این شرکت، فناوری طعم‌دهنده‌های نانویی بر پایه گیاهان دارویی پتانسیل عظیمی برای کاربرد در صنایع مختلف دارد. او تأکید می‌کند که این فناوری نه‌تنها کیفیت و ماندگاری محصولات غذایی را ارتقا می‌دهد بلکه به دلیل زیست‌سازگار بودن، ایمنی مصرف‌کننده را نیز تضمین می‌کند.

با ورود این فناوری به صنعت غذا، دارو و محصولات بهداشتی، چشم‌انداز روشنی برای توسعه بازار داخلی و حتی صادرات پیش‌بینی می‌شود. ترکیب مزایای طعم‌دهی، افزایش ماندگاری و ویژگی‌های سلامت‌محور می‌تواند طعم‌دهنده‌های نانویی ایرانی را به یکی از محصولات رقابتی در سطح بین‌المللی تبدیل کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی دهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
نخستین شکست تیم هندبال بانوان نفت وگاز گچساران
بازگشت اعضای تیم فوتسال کمتر از ۱۷ سال به ایران
فعالیت ۲۲۵ صلح یار در مساجد کرمان
اطلاعیه خاموشی برق در بهمئی و دنا
کتاب «فقه خبر» امروز رونمایی می‌شود
شهرداری چلیچه در مرحله پلی آف
آلودگی هوا در ۱۲ شهر خوزستان
روزی برای ناشنوایان
تجلیل از ملی پوش آباده‌ای اعزامی به المپیک آسیایی
یک برد ویک تساوی برای نمایندگان کرمان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
صعود شاهین گرداب سفلی به تیم اول گروه A
کاهش تصادفات جاده ای نیازمند فرهنگ سازی است
میدان امیر چخماق یزد
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دهم آبان ۱۴۰۴)
آسمانی صاف در بیشتر مناطق کشور
نخستین شهید محراب، مرزبان فقاهت و جهاد
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تأکید امام جمعه ساری بر تزریق نگاه بصیرتی به نسل جوان
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
ساپینتو: به تیمم افتخار می‌کنم، عالی بودیم
ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها، مانعی وجود ندارد
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)