• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۲۸۱۱
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۰
بین الملل » آفریقا

افتتاح بزرگترین سد و پروژه برق‌آبی آفریقا در اتیوپی

دولت اتیوپی در سایه تشدید تنش با کشور‌های مصر و سودان در پایین‌دست رود نیل، بزرگترین سد و پروژه برق‌آبی آفریقا را به طور رسمی افتتاح کرد.

افتتاح بزرگترین سد و پروژه برق‌آبی آفریقا در اتیوپی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کشور اتیوپی که با ۱۲۰ میلیون نفر جمعیت پس از نیجریه دومین کشور پرجمعیت آفریقا محسوب می‌شود، پروژه پنج میلیارد دلاری سد و نیروگاه «النهضه» (سد بزرگ رنسانس اتیوپی) بر روی شاخه‌ای از رود نیل را برای توسعه اقتصادی خود ضروری می‌داند.

اجرای این پروژه در سال ۲۰۱۱ شروع شده و نیروگاه این سد هم‌اکنون با دو توربین فعال ۷۵۰ مگاوات برق تولید می‌کند، اما انتظار می‌رود برق تولیدی این نیروگاه تا پنج هزار و ۱۵۰ مگاوات افزایش یابد.

افتتاح بزرگترین سد و پروژه برق‌آبی آفریقا در اتیوپی

«آبی احمد علی» نخست وزیر اتیوپی اعلام کرده است که دولت از این سد و نیروگاه برای ارتقای سطح دسترسی مردم اتیوپی به انرژی برق و همچنین صدور برق مازاد به کشور‌های منطقه استفاده خواهد کرد. بخش زیادی از مردم و حدود نیمی از روستاییان در اتیوپی به برق دسترسی ندارند.

این در حالی است که کشور‌های پایین‌دست رود نیل از جمله کشور مصر اجرای این پروژه را با نگرانی دنبال کرده‌اند. مصر که در دهه ۱۹۶۰ میلادی سد «اسوان» را بر روی رود نیل احداث کرده، بیم دارد که سد «النهضه» اتیوپی موجب کاهش آب ورودی به مصر بخصوص در فصول خشکسالی و کم‌آبی شود.

مصر همچنین نگران است که این سد بزرگ در اتیوپی سرآغازی برای احداث سد‌های بیشتر در بالادست رود نیل باشد.

افتتاح بزرگترین سد و پروژه برق‌آبی آفریقا در اتیوپی

مصر از آغاز روند اجرای پروژه سد و نیروگاهی النهضه در اتیوپی با آن مخالفت و استدلال کرده که این پروژه معاهده‌های مربوط به دوران استعمار انگلیس را نقض می‌کند و یک تهدید موجودیتی برای مصر به شمار می‌رود.

کشور مصر با حدود ۱۰۸ میلیون نفر جمعیت، برای تامین حدود ۹۰ درصد از آب شیرین مورد نیاز خود به رود نیل وابسته است. «تمیم خلف» سخنگوی وزارت امور خارجه مصر روز دوشنبه به خبرگزاری رویترز گفت که قاهره «به رصد تحولات بر روی رود نیل ادامه می‌دهد و از حق خود برای انجام هر اقدامی به منظور حفاظت از منافع مردم مصر استفاده خواهد کرد.»

کشور سودان نیز به درخواست‌های مصر برای امضای موافقتنامه‌های الزام‌آور درباره نحوه آب‌گیری و بهره‌برداری از سد النهضه در اتیوپی پیوسته است هر چند که سودان ممکن است از جنبه مهار سیلاب‌ها و همچنین واردات برق ارزان از اتیوپی از این پروژه سود ببرد.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا که ظاهرا علاقه‌ای به منهدم کردن همه چیز دارد، در دوره اول ریاست جمهوری خود از موضع دولت مصر حمایت و حتی ادعا کرد که «مصر در نهایت ممکن است مجبور به منهدم کردن این سد شود.»

افتتاح بزرگترین سد و پروژه برق‌آبی آفریقا در اتیوپی

از سوی دیگر، دولت اتیوپی این پروژه برق‌آبی را حق حاکمیتی خود دانسته و به اجرای آن ادامه داده است. اتیوپی از سال ۲۰۲۰ آب‌گیری سد را در در چند مرحله شروع کرد. اتیوپی در عین حال تاکید کرده که این سد آسیب جدی برای کشور‌های پایین‌دست رودخانه نخواهد داشت.

آبی احمد علی نخست وزیر اتیوپی تیر ماه امسال در مجلس این کشور گفت: سد رنسانس (النهضه) یک تهدید نیست بلکه یک فرصت مشترک است. انرژی و توسعه‌ای که ایجاد خواهد کرد تنها موجب برخاستن اتیوپی و سایر کشور‌های منطقه خواهد شد.

پژوهش‌های مستقل نشان داده که تا کنون وقفه مهمی در جریان آب در پایین‌دست رودخانه ثبت نشده است که علت این مساله وضعیت مطلوب بارش‌ها در سال‌های گذشته و آب‌گیری تدریجی مخزن سد در مدت پنج سال گذشته در فصول پرآب بوده است.

افتتاح بزرگترین سد و پروژه برق‌آبی آفریقا در اتیوپی

از سوی دیگر به گفته برخی کارشناسان، این پروژه بزرگ برق‌آبی در کشور اتیوپی که سال‌ها درگیر مناقشه‌های مسلحانه داخلی عمدتا بر اساس اختلافات قومی بوده، به یک نماد وحدت ملی تبدیل شده و اکثر مردم اتیوپی از حق حاکمیتی کشور برای احداث سد بر روی رود نیل با وجود فشار‌ها و مخالفت‌های مصر حمایت می‌کنند.

بانک مرکزی اتیوپی ۹۱ درصد از اعتبارات مالی اجرای این پروژه را تامین کرده و ۹ درصد دیگر بودجه را دولت آدیس‌آبابا از طریق فروش اوراق قرضه و بدون کمک خارجی تامین کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره شهید منصور سودی، شهید شاخص زنجان
هنر نقالی و طنین شور شاهنامه‌خوانی در خرمدره، زنجان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
یادداشت رئیس مجلس در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)