• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۴۱۹۹
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۱:۱۴
سیاسی » عمومی

تکفیر در جهان اسلام به حاشیه رانده شده است

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: به دلایل مسائل سیاسی نظریه تکفیر در جهان اسلام به حاشیه رانده شده است و این نظریه دیگر طرفدار ندارد.

تکفیر در جهان اسلام به حاشیه جهان اسلام رانده شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه گفتگوی ویژه خبری با موضوع  بررسی "سی و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی " برگزار شد.

در این برنامه حجت الاسلام حمید شهریاری، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی مهمترین تفاوت‌ها و ویژگی های سی و نهمین دوره کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی را با دوره‌های قبل تشریح کرد. 

مهمترین محور‌های این گفت‌و‌گو به شرح زیر است.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: پیش بینی‌های اولیه این بود که احتمال داشت مهمانان بخاطر شرایط نه جنگ و نه صلح، نیایند یا استقبال نکنند. دعوت ما مثل پارسال بوده ولی اجابتی که شد بیش از سال گذشته بود و این جای شکر و تعجب داشت که چگونه ملت ایران برای جنگ و جانفشانی و فداکاری آماده‌اند. در سطح جهان اسلام این موج اثر گذاشته و موجب شده جهان اسلام هم حس مسئولیت بگیرد. بخصوص علماء که خودشان را در سطحی تعریف می‌کنند که عامل اولیه به آیات الهی و دستورات نبوی هستند. به نظر من این تمایز جدی این کنفرانس با کنفرانس سال گذشته بوده است.

حجت الاسلام شهریاری افزود: اتفاقاتی در دنیا افتاده که موجب شده نظریه مقابل تقریب که تکفیر در جهان اسلام بوده، به حاشیه رانده شده است. یعنی نظریه دیگر طرفداران خیلی برجسته و قابل بروز و ظهوری ندارد. گرچه همچنان به صورت آتش زیر خاکستر است، اما کسی فرصت اینکه این را به صورت الگو در جهان ارائه کند ندارد، این دقیقاً به علت این برگزاری این کنفرانس‌ها بوده است. 

او گفت: الحمدالله امروز شاهد این هستیم که گفتمان تقریب و گفتمان اتحاد مذاهب اسلامی بر گفتمان تکفیر و تفرقه غلبه پیدا کرده، این نیست مگر اینکه این گفتمان سازی بیش از ۴۰ سال است که در نظام جمهوری اسلامی دنبال می‌شود. این به معنای صدور این گفتمان به خارج از کشور است با توجه به الگویی که توانسته‌ایم بر اثر برگزاری این کنفرانس‌ها در داخل کشور از خودمان بروز دهیم.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: امسال، چون مصادف بود با هزار و پانصدمین سالگرد میلاد باسعادت نبی اکرم (ص) موضوع اصلی کنفرانس را با عنوان پیامبر رحمت و امت واحده اسلامی قرار دادیم. ۹ موضوع کلیدی و اساسی پیرامون مسائل مهم جهان اسلام از مقاومت گرفته تا مسئله جنگ و صلح و اینکه پیامبر رحمت چه نقشی در تأسیس و تشکیل و تداوم این امت می‌تواند داشته باشد. اینها مسائلی بود که در کنفرانس دنبال کردیم.

حجت الاسلام شهریاری گفت: یکی از رئوس راهبردها تداوم گفتمان سازی است. چون دشمنان دائماً طرح‌های جدیدی برای تفرقه در جهان اسلام عرضه می‌کنند و به دنبال ایجاد تفرقه هستند. یعنی افراد جاهل یا مزدورانی پیدا می‌کنند که اینها نوعی توهین به مقدسات مذاهب یا یک نوع ادبیاتی در اشعارشان بیان می‌کنند که موجب تفرقه می‌شود و از ناحیه دشمنان هم حمایت می‌شوند و مردم عادی هم زمانی حرکت‌های فرعی از آنها سر می‌زند. این اتفاقاتی که در جهان اسلام می افتد و گاهی اوقات هم نادر است. 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: ما اول باید نظریه پردازی کنیم و اگر بخواهیم فراملت دولت داشته باشیم، اسمش چیست و چه مختصاتی دارد. ما سی تا چهل عنوان فرعی در ذیل این اتحادیه اسلامی مندرج کردیم که در چهار لایه که لایه اول امت اسلامی را تشکیل می‌دهد و لایه پنجم اتحادیه کشور‌های اسلامی که این نظریه پردازی شد و این متنی شد که قابلیت طرح دارد.

حجت الاسلام شهریاری گفت: اتفاقی که در قطر افتاده و احتمالا این اتفاقات ادامه خواهد داشت. قابل پیش بینی است که ادامه پیدا می‌کند. چون دشمن همه جا را رصد و دنبال می‌کند و رها نکرده است و این رویداد‌ها شناخت جدیدی برای جهان اسلامی ایجاد می‌کند.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: فضا طوری شده است که این احتمال وجود دارد که یک روزی اسرائیل هم گریبان آنها را بگیرد و اجماع جهانی اتفاق افتاد که اگر ایران و لبنان نباشد، ممکن است  اسرائیل بزرگ بیاید، مصر، سعودی، سوریه، ترکیه و عراق و این فهم عمیقی است که در بین دولتمردان اتفاق افتاده است. گرچه ما صدمات زیادی خوردیم و برکتی است که باید قدرش را بدانیم و از آن خوب استفاده کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چشم بینا در صحنه
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
گمرک زنجان؛ پل ارتباطی ۶۷ واحد تولیدی با بازار‌های خارجی
برگزاری همایش ملی حسابداری هوشمند در بناب
قهرمانی پندار ترکزاد از کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
برگزاری آیین پایانی جشنواره موسیقی دستگاهی ایرانی در تبریز
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه؛ گسترش شعله‌ها در منطقه حفاظت‌شده شمس‌کلایه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ابهر
تساوی ملوان مقابل ذوب آهن در هیجان انگیز‌ترین بازی هفته
واژگونی خودروی سواری در بزرگراه کرج قزوین
نمایش قدرت بانوان کاراته ایران در مسکو؛ چهار فینال در روز نخست
بازدید امام جمعه نورآباد از روند ساخت مسجدحضرت زهرا(س)
ایران به دیدار رده‌بندی رفت
صعود نماینده تنیس ایران به فینال دونفره تورجهانی ایتالیا
ماندگاری هوای خنک در سمنان
آتش سوزی در باغ تفریحی چشمه بلقیس چرام
راه‌اندازی پایانه صادرات حبوبات و خشکبار آذرشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
واکنش چین به فرمان از سرگیری آزمایش‌های اتمی آمریکا
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت
عارف: نگاه دولت چهاردهم اصلاح نظام آموزشی کشور است
تجدید خاطرات گذشته در تالار وحدت
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)