• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۵۱۵۳
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۱
سیاسی » مجلس

کشف ۱۷ هزار دستگاه ماینر در ۵ ماه اخیر

عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان گفت: برخورد‌های مقطعی مانع رشد این پدیده نشده و در این میان، استان خوزستان بیشترین صدمات را از خاموشی‌ها متحمل شده است.

کشف ۱۷ هزار دستگاه ماینر در ۵ ماه اخیر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما فرشاد ابراهیم‌پور نورآبادی با اشاره به آمار‌های منتشر شده درباره رشد کشف ماینر‌های غیرمجاز، گفت: تنها در پنج‌ماهه نخست امسال بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه ماینر جمع‌آوری شده که نسبت به سال گذشته رشدی پنج برابری داشته است. این آمار زنگ خطری جدی برای صنعت برق کشور است؛ به‌ویژه آنکه استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان بیشترین مراکز غیرمجاز استخراج را به خود اختصاص داده‌اند.

نماینده مردم ایذه، باغملک، دزپارت و صیدون در مجلس شورای اسلامی، افزود: این روند در شرایطی رخ می‌دهد که شبکه برق کشور با ناترازی گسترده مواجه است و خاموشی‌های روزانه زندگی خانوار‌ها و چرخه تولید صنعتی را تحت فشار قرار داده است. استان خوزستان بیشترین صدمات را از این وضعیت متحمل شده است؛ خاموشی‌های پی‌درپی نه‌تنها زندگی روزمره مردم را مختل کرده بلکه خدمات حیاتی همچون بیمارستان‌ها، تاسیسات آبرسانی و مراکز آموزشی را با مشکل جدی روبه‌رو ساخته است. افزون بر آن، صنایع بزرگ نفت و پتروشیمی، نیشکر و فولاد در خوزستان که شریان‌های حیاتی اقتصاد ملی هستند، از این خاموشی‌ها خسارت‌های سنگین دیده‌اند. 

وی در ادامه تاکید کرد: کشاورزان نیز در فصل گرما با بحران بی‌برقی و آسیب به سیستم‌های آبیاری مواجه شده‌اند که امنیت غذایی منطقه را تهدید می‌کند. تجربه نشان داده برخورد‌های صرفاً سلبی و مقطعی از جمله جمع‌آوری دستگاه‌ها، مانع گسترش این پدیده نشده و پیامد‌هایی همچون فشار بر شبکه برق، افزایش هزینه‌های تولید انرژی، فرسودگی زیرساخت‌های توزیع و بی‌اعتمادی عمومی نسبت به عدالت در مصرف را در پی داشته است.

ابراهیم‌پور راهکار برون‌رفت از این وضعیت را تنظیم‌گری هوشمند دانست و تصریح کرد: نخستین گام، ایجاد یک چارچوب قانونی شفاف برای فعالیت این صنعت است؛ به‌گونه‌ای که تنها واحد‌هایی که از نیروگاه‌های اختصاصی یا انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده می‌کنند مجوز فعالیت بگیرند. همچنین حمایت از سرمایه‌گذاری در انرژی‌های خورشیدی و بادی می‌تواند بار شبکه سراسری را کاهش دهد و ماینینگ قانونی را به فرصتی برای توسعه پایدار تبدیل کند.

عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در کنار این موضوع باید نظام انگیزشی و بازدارنده به‌طور هم‌زمان اعمال شود؛ افزایش پاداش گزارش‌دهی از ۵۰ به ۲۰۰ میلیون تومان اقدامی مثبت است، اما ضروری است جریمه‌های مالیاتی و کیفری برای فعالیت‌های غیرمجاز نیز جدی‌تر اعمال شود. علاوه بر آن، استفاده از فناوری‌های نوین همچون کنتور‌های هوشمند و تحلیل داده‌های مصرف با کمک هوش مصنوعی می‌تواند امکان شناسایی سریع و دقیق مراکز غیرمجاز را فراهم سازد.

نایب‌رئیس کمیسیون آموزش مجلس در پایان خاطر نشان کرد: نباید فراموش کرد که در شرایط تحریم، ماینینگ قانونی و مدیریت‌شده می‌تواند به منبعی برای تامین ارز کشور تبدیل شود، به شرط آنکه فشار آن بر شبکه سراسری وارد نشود؛ بنابراین راه درست نه ممنوعیت مطلق و نه رهاسازی کامل، بلکه تنظیم‌گری هوشمند و مبتنی بر واقعیت‌های انرژی کشور است؛ تنها از این مسیر می‌توان ضمن مقابله با فعالیت‌های غیرمجاز، این حوزه را به فرصتی برای اقتصاد ملی و امنیت انرژی تبدیل کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف بذر شاهدانه قاچاق در مهریز
آشنایی دانش آموزان فرخشهر با گونه‌های گیاهی و جانوری شاخص چهارمحال و بختیاری
حمایت از تیم‌های دانش‌بنیان برای کاهش وابستگی به واردات
۱۰ برابر شدن آب سد شهیدکاظمی بوکان
آغاز واگذاری بیش از ۸ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی
نمایشگاه ملی صنایع‌دستی نوروز ۱۴۰۵ در چالوس برگزار می‌شود
اهدای بیش از ۴ هزار ۷۰۰ جلد کتاب به کتابخانه‌های ارتش
تاکید بر آموزش حقوقی اصناف در دیدار رئیس دادگستری ماهان با بازاریان
رسیدگی میدانی به مسائل و مطالبات عمومی مردم خراسان جنوبی
محور‌های مواصلاتی ۲۱ استان تحت تاثیر شرایط جوی است
توزیع کارت آزمون دکتری ۱۴۰۵ از فردا ۱۹ بهمن
مشکل آب، بهداشت و جاده سازی سمنان پیگیری می شود
برپایی میز خدمت قضایی در رباط کریم
جامه سفید برف زمستانی بر قامت غرب استان اصفهان
سرعت در دستیابی به سازش و کاهش هزینه‌ با ارجاع پرونده‌ها به صلح‌یاران
آیین تکریم و معارفه فرمانده جدید انتظامی شهرستان نایین
پیش بینی ۹۲ نیروگاه جایگزین برای شرایط نیاز در کشور داریم
افتتاح ۵۳ طرح عمرانی و خدماتی در بخش رضویه مشهد
صادرات ۲۲۴ میلیون یورو صنایع دستی ایران
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب ۱۷ بهمن
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
شکارچیان متخلف در دام قانون
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)