• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۸۹۰۹
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵
اقتصادی » آب و انرژی
وزیر نیرو خبر داد

احداث نخستین نیروگاه گازی کلاس H کشور

وزیر نیرو از احداث نخستین نیروگاه گازی کلاس H کشور در طرشت با چهار واحد خبر داد و گفت: واحد‌های جدیدی در نکا، چادرملو، یزد، کرمان، گل‌گهر، خرم‌آباد، لرستان و بوشهر با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات به بهره‌برداری رسیده‌اند.

احداث نخستین نیروگاه گازی کلاس H کشور
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباس علی‌آبادی  امروز در آیین افتتاح طرح‌های توسعه‌ای گروه مپنا در نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، گفت: نیروگاه پرند نماد همه دستاورد‌های دانش‌بنیان است و تقریباً هر طرح نوآورانه‌ای که در صنعت برق دنبال کرده‌ایم، در این نیروگاه به مرحله اجرا رسیده است.

وی افزود: برای نخستین بار مصرف آب در این نیروگاه کاهش یافته است. این نیروگاه ابتدا توسط دولت ساخته شد و پس از آن به‌عنوان بخشی از دیون به مپنا واگذار شد. مپنا نیز با ارتقاء تجهیزات، آن را وارد چرخه ترکیبی کرد. همچنین اولین صندوق پروژه با سرمایه‌گذاری مردم برای این نیروگاه ایجاد شد.

وزیر نیرو با اشاره به دستاورد‌های پرند در کاهش زمان تعمیرات و ارتقای بهره‌برداری تصریح کرد: این نیروگاه جایگاه ویژه‌ای در تاریخ صنعت برق خواهد داشت.

علی‌آبادی همچنین به طرح‌های جدید وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: نخستین نیروگاه گازی کلاس H کشور در طرشت با چهار واحد در دست احداث است. علاوه بر این، واحد‌های جدیدی در نکا، چادرملو، یزد، کرمان، گل‌گهر، خرم‌آباد، لرستان و بوشهر با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات به بهره‌برداری رسیده‌اند. نیروگاه‌های کوچک‌تری نیز در اندیمشک (۳۰ مگاوات) و کرمان (۴۲ مگاوات) افتتاح شده‌اند.

وی ادامه داد: واحد‌های نیروگاهی متعددی نیز در شهر‌های مختلف شامل دوکوهه (۴۰ مگاوات)، شهید سلیمانی کرمان (۴۰ مگاوات)، فردوسی (۹۰ مگاوات)، پرس‌سر (۳۰ مگاوات)، راشد تربت‌حیدریه (۳۲ مگاوات)، پرند (۹۰ مگاوات)، فولاد مبارکه (۶۰ مگاوات)، ستوانیه زنجان (۶۰ مگاوات)، حافظ (۳۴ مگاوات)، ارومیه (۱۷ مگاوات) و سبلان (۴۲ مگاوات) افتتاح شده که مجموعاً حدود ۷۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده‌اند.

وزیر نیرو با بیان اینکه برای نخستین بار ریل‌گذاری نیروگاه‌های خورشیدی در هزار نقطه کشور آغاز شده است، گفت: هر هفته ۱۰۰ مگاوات از این نیروگاه‌ها وارد مدار می‌شود و تا پایان هفته جاری ظرفیت بهره‌برداری به ۲۰۰ مگاوات خواهد رسید. همچنین اقدامات ارزشمندی در زمینه ذخیره‌سازی انرژی، توسعه شبکه و رفع محدودیت‌های انتقال با کمترین هزینه و بر پایه دانش انجام شده است.

افتتاح ۱۸۵ پروژه با ارزش ۱۰۵ هزار میلیارد تومان در ۲۹ سفر استانی
وی با اشاره به دستاورد‌های سفر‌های استانی وزارت نیرو گفت: در ۲۹ سفر استانی، تاکنون ۱۸۵ پروژه با ارزش ۱۰۵ هزار میلیارد تومان افتتاح و عملیات اجرایی ۲۵ پروژه دیگر با سرمایه‌گذاری ۲۳۵ هزار میلیارد تومان آغاز شده است. همچنین تا پایان امسال، ۱۰۶ پروژه در حوزه آب و آبفا به ارزش ۱۰۹ هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری خواهد رسید.

علی‌آبادی تأکید کرد: بازچرخانی آب یکی از سیاست‌های اصلی وزارت نیروست. با توجه به ورود کشور به دوره‌ای از خشکسالی شدید، باید برای شرایط سخت‌تر آماده شویم و در این مسیر از همه فناوری‌های نوین استفاده کنیم.

وزیر نیرو با اشاره به چالش ناترازی برق گفت: این مشکل از سال‌های گذشته وجود داشته و ریشه در مشکلات اقتصادی صنعت برق دارد. در تلاش هستیم با اصلاح این شرایط، ظرفیت‌های عظیم صنعت برق را بیش از پیش در خدمت رشد و تعالی کشور عزیزمان ایران قرار دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قهرمانی فون آلمن در داونهیل و کیمورا در بیگ ار
چادر سفید برف بر سر طبیعت بویین میاندشت
فراخوان انتخاب نماینده ایران در المپیاد بین‌المللی دانشجویی فناوری نانو
افزایش بیش از هزار و ۷۰۰ مترمربع به فضا‌های کتابخانه‌ای کشور
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
بخشودگی کامل جرایم مالیاتی تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان در زنجان
کاهش ۳۸ درصدی بارش‌های همدان نسبت به بلندمدت
افتتاح وبیناری ۳۲۲ طرح شهرداری‌ها و دهیاری‌های ایلام
آغاز پلاک‌گذاری خودروهای وارداتی در منطقه آزاد اردبیل
افتتاح نخستین دوربرگردان غیرهمسطح کمربندی جنوب شیراز
پوشش پیش دبستانی در کشور به ۶۳ درصد ارتقا یافت
ثبت ملی ۶ اثر میراث ناملموس در مازندران
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
خرید با کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ از فردا
باران در فارس
هفته ۲۱ فوتبال بوندسلیگای آلمان؛ دورتموند فاصله را بایرن در صدر کم کرد
اجرای ۶۰ پروژه زیرساختی در شهرک های صنعتی زنجان
اسامی کاروان قرآنی حج ۱۴۰۵ اعلام شد
تصادف مرگبار موتورسیلکت با پیکان وانت در کاشمر
بازگشایی ۹۴ کیلومتر از راه‌های اصلی و فرعی ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)