• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۹۱۱۲
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

برنامه ملی پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کشور آغاز شد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز برنامه ملی پزشکی خانواده و نظام ارجاع در سطح کشور خبر داد و گفت: پیگیر مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص ۸۰ هزار میلیارد تومان به این وزارتخانه برای اجرای برنامه‌ها و طرح‌های بهداشتی و درمانی هستیم.

برنامه ملی پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کشور آغاز شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدرضا ظفرقندی در اجلاس وبیناری (برخط) روسای دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، افزود: برای تامین منابع تخصیص داده شده به وزارت بهداشت دو اقدام درحال اجرا است، که پیگیری مستمر مصوبه مجلس درباره ۸۰ هزار میلیارد تومان فروش سهام کارخانجات و شرکت و اختصاص منابع آن به وزارت بهداشت از جمله این اقدامات است.

وی اظهار کرد: به رغم مقاومت برخی دستگاه ها، هیئت دولت بالاخره اختصاص این منابع را تصویب کرد و اکنون در سازمان خصوصی سازی در حال پیگیری است و در همین زمینه، شنبه هفته آینده با معاون اول رئیس جمهور جلسه داریم.

ظفرقندی ادامه داد: پیگیری برای وصول ۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به تامین اجتماعی در حوزه بهداشت و درمان غیرمستقیم نیز همین هفته به نتیجه رسید، این بدهی نشان دار برای پرداخت در درمان غیرمستقیم خواهد بود و در جلسات سران سه قوه بررسی و مصوب خواهد شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به فصل تصویب بودجه در مجلس، تاکید کرد: روسای دانشگاه‌ها درباره نیاز‌های خودشان با نمایندگان استان مربوطه جلسات لازم را برگزار کنند و پیگیر مسائل و مشکلات سلامت استان‌های تحت امرشان باشند.

 ظفرقندی گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی با موارد و مسایل متعددی مواجه هستند که باید با اولویت بندی به این مسائل رسیدگی شود، کشور شرایط ویژه‌ای دارد و باید حواس همه به تمام مسایل، از جمله شرایط نه جنگ و نه صلح که در آن قرار داریم باشد.

وی با اشاره به اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، تاکید کرد: در کنار این برنامه مهم هیچ کار دیگری نباید تعطیل شود، به برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع نه فقط به عنوان یک تکلیف قانونی، بلکه به عنوان برنامه اصلاح ساختار بهداشت و درمان کشور نگاه کنید چراکه این برنامه باید جلوی هدر رفت منابع را بگیرد و منجر به رفع بی عدالتی در نظام سلامت کشور شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که پزشکی خانواده باید امکانات و احترام شایسته سلامتی را به دورترین نقاط ببرد، اظهار کرد: از افراد روستایی تا شهری باید از مزایای این برنامه برخوردار شوند. منابع بابد هدفمند صرف این برنامه و سایر برنامه‌ها شود.

 ظفرقندی با اعلام این که شروع کار در برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع از همین امروز در سناریویی تعریف می‌شود که توجه ویژه به منابع در آن لحاظ شود، خاطرنشان کرد: کار کارشناسی زیادی در معاونت‌های بهداشت، درمان و توسعه برای اجرای این برنامه انجام شده است.

وزیر بهداشت گفت: امروز روز مبارکی است، زیرا شبکه فقط محدود به مراقبت‌های اولیه نیست، برنامه پزشکی خانواده از ارتقای سواد سلامت و خودمراقبتی شروع می‌شود و تا سطوح ۲ و ۳ ادامه می‌یابد.

وی تصریح کرد: ابتدا برای اجرای بهتر برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، ارزیابی و پایلوت برنامه را از یک بخش از شبکه در استان خود شروع کنید و به تدریج اجرای برنامه را به سایر نقاط استان تان تسری دهید.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خطاب به روسای دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، تاکید کرد: کشور در حالت نه جنگ و نه صلح قرار دارد و علاوه بر آمادگی لازم باید به مرور دستورالعمل‌های حالت جنگ و مرور دستورالعمل‌های بیمارستان‌های معین بپردازید. حتی اگر توانستید یکبار این دستورالعمل‌ها را به صورت مانور اجرا کنید تا در هنگامه لازم آمادگی داشته باشد. البته تمرکز امروز نظام سلامت اجرای پزشکی خانواده است ولی از مسایل مهم دیگری مانند ذخایر استراتژیک دارو و ملزومات نباید غفلت شود.

وی بار دیگر با تاکید بر این که اولویت اول، دوم و سوم وزارت بهداشت نیروی انسانی است، یادآور شد: اگر نیروی انسانی رضایت نداشته باشد مشکلات بیشتری برای نظام سلامت پدید می‌آید. بعضی دانشگاه‌ها به فکر پانسیون پرستاری افتاده‌اند که خبر خوشحال کننده‌ای است. پانسیون رزیدنت ها، انترن‌ها را هم پیگیری کنید تا راندمان کار با این رسیدگی‌ها نسبت به وضعیت منابع انسانی، ارتقا یابد.

 ظفرقندی با اعلام این خبر که در زمینه کارانه‌های کادر سلامت هم اقدامات خوبی در حال انجام است، گفت: ۸ هزار ورودی دانشگاه‌های علوم پزشکی امسال به ۱۶ هزار دانشجو رسیده که این دانشجویان امکانات می‌خواهند لذا با نمایندگان مجلس در فصل بودجه برای ترغیب آنان به کمک به دانشگاهتان رایزنی کنید.

وزیر بهداشت همچنین با بیان این که ما می‌خواهیم شروع عملیات سطوح ارجاع، نسخه نویسی، نوبت گیری و بازخورد الکترونیک از سطوح بالا به پایین را آغاز کنیم، تصریح کرد: حوزه بهداشت و برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع یک بخش از ماموریت ماست. باید به بخش‌های مهم دیگر همچون ارتقای سواد سلامت، مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت و خودمراقبتی نیز توجه شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واکنش عراقچی به دروغ پردازی‌های رسانه صهیونیستی
بارش پراکنده باران در سمنان
همدلی و اتحاد در روستا‌های همیشه بیدار گیلان
نجات دو بیمار با علایم‌ حمله قلبی با تلاش به موقع امدادگران
قدردانی خانواده شهدا از حضور حماسی مردم البرز در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
هوای بارانی شهرکرد
حضور گسترده مردم روستا‌های کهگیلویه و بویراحمد در راهپیمایی ۲۲ بهمن
شکست هیرکان رشت در رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
جلوه‌های از حضور باشکوه ساکنان و گردشگران در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
افتتاح آموزشگاه خیرساز وکیلی در نیشابور
روستانشینان همپای سراسر البرز با آرمان های انقلاب اسلامی تجدید پیمان کردند
رونمایی از ماشین‌آلات مشارکتی و اهدایی به دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌های استان
تهران هنوز قلب تپنده حماسه است
محکومیت واحد صنفی تیرچه بلوک در رشت
تجدید بیعت مردم یاسوج با آرمان‌های انقلاب با حضور گشترده در راهپیمایی ۲۲ بهمن
معدوم سازی مواد غذایی تاریخ گذشته در کرمان
قدردانی نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد از حضور مردم استان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
خبر‌هایی از برگزاری همایش زنان انقلاب اسلامی در بسطام
تحویل تعدادی از واحد‌های مسکونی اکباتان اهواز به متقاضیان تا پایان امسال
؛ اجرای بیش از ۱۸۰۰ معبر و ۴ میلیون مترمربع آسفالت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
بازی سپاهان-الاهلی، امروز در قطر
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
مسیر‌های راهپیمایی ۲۲ بهمن استان مازندران
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
تصاویر هوایی از حضور حماسی مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن
آغاز مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن ساعاتی دیگر دراصفهان
بازتاب گسترده حضور ایرانیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
عیدی دولت در شب ۲۲ بهمن به مردم خراسان جنوبی
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)