• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۲۰۳۳
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۵
بین الملل » سیاسی
غریب‌آبادی:

در صورت بازگشت تحریم‌ها تفاهم قاهره خاتمه می‌یابد

معاون حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه گفت: در صورت بازگشت تحریم‌ها یا اجرای اسنپ بک، تفاهم ایران و آژانس در قاهره خاتمه می‌یابد.

در صورت بازگشت تحریم‌ها تفاهم قاهره خاتمه می‌یابد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه در گفتگوی تلفنی با برنامه گفت و گوی ویژه خبری در واکنش به اقدام اروپا برای بازگرداندن قطعنامه‌های شورای امنیت علی رغم تعامل حداکثری کشور ما با کشور‌های تروئیکای اروپا و آژانس بین المللی انرژی اتمی در روز‌های اخیر اظهار داشت: آنچه که امروز در شورای امنیت روی داد، تصویب قطعنامه‌ای بر ضد اصول قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام مبنی بر تداوم تعلیق تحریم‌های شورای امنیت راجع به جمهوری اسلامی ایران بود که البته از آرای لازم برخوردار نشد.

وی ادامه داد: ۴ کشور رای مثبت، ۲ کشور رای ممتنع و ۹ کشور نیز رای منفی به این قطعنامه دادند که از اجماع لازم هم برخوردار نبود، اما در تکمیل فرآیند اسنپ بک این کار صورت گرفت.

معاون حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه اظهار داشت: سه کشور اروپایی خودشان هیچ گاه به تعهدات خود پایبند نبودند، ۷ سال است که آمریکا از برجام خارج شده و این‌ها هم ذره‌ای از تعهدات خود را انجام ندادند و الان ادعا می‌کنند که تحت برجام محق هستند و ایران به تعهدات برجامی خود پایبند نبوده است.

غریب آبادی افزود: ما، چین و روسیه استدلالات بسیار دقیق و حقوقی خود را در این چند ماه اخیر به اطلاع شورای امنیت سازمان ملل رساندیم و طی این استدلالات دقیق اعلام کردیم که اقدامات این سه کشور برای فعال کردن مکانیسم اسنپ بک کاملاً غیرقانونی است.

وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران همیشه به دیپلماسی و تعامل باور داشته و تمام تلاش لازم را انجام دادیم تا از طریق دیپلماسی بتوانیم جلوی اقدامات کشور‌های اروپایی را بگیریم چراکه عقیده مان بر این بود که اگر ممکن است از این طریق جلوی این اقدامات گرفته شود نباید این ابزار دیپلماسی و رها کرد و جمهوری اسلامی همواره یک چهره بسیار منطقی و معقول  در ضمن حفظ عزت و پرستیژ از خود نشان داده است.

معاون حقوقی و بین المللی وزارت امورخارجه گفت: مهم است که اگر سه کشور‌ها اروپایی می‌خواهند کاری را علیه جمهوری اسلامی ایران با حمایت آمریکا انجام دهند به گونه‌ای نباشد که هزینه آن را به گردن جمهوری اسلامی بیندازند و بگویند که ما خواهان تعامل و دیپلماسی بودیم و راه حل‌هایی را در اختیار جمهوری اسلامی قرار دادیم، اما این‌ها نخواستند که از طرق دیپلماتیک موضوع را حل و فصل کنند؛ ما باید این بهانه‌ها را از آن‌ها می‌گرفتیم و همین اتفاق افتاد، کاری که جمهوری اسلامی ایران با آژانس انجام داد و تفاهمی که در قاهره بین دو طرف صورت گرفت در همین راستا بود، این تفاهم انجام شد، اما نگاه سه کشور اروپایی به آن بی توجهی و نادیده انگاشتن این تفاهم بود و یا پیشنهادی که ظرف چند روز گذشته از سوی وزیر امورخارجه ایران به این کشور‌ها ارائه شد، پیشنهادی بسیار معقول، منطقی و متوازن بود که می‌توانست برخی از موضوعات از جمله بحث اسنپ بک را رفع کند و دیدید که رئیس‌جمهور فرانسه هم از آن به عنوان یک پیشنهاد معقول یاد کرد، اما به یک بهانه واهی که وزیر امورخارجه ایران اختیارات کامل در این زمینه ندارد این پیشنهاد را رد کرد، که این یک حرف بسیار واهی و غلط است و همه می‌دانند که وقتی وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران صحبت می‌کند پشتوانه نظام را دارد.

بازگشت تحریم‌های خاتمه یافته شورای امنیت یک هفته زمان می‌برد

وی با تاکید بر اینکه کشور‌های اروپایی نشان دادند وقتی حرف از دیپلماسی می‌زنند به آن اعتقادی ندارند و کاملاً وابسته به سیاست‌های آمریکا در این زمینه هستند و هیچ قدرت تصمیم گیری مستقلی را در این چارچوب ندارند گفت: قطعنامه‌ای که امروز مطرح شد فرآیند تکمیل حلقه اسنپ بک است و طبیعتاً اگر ظرف شش، هفت روز آینده رویداد دیگری در حوزه دیپلماتیک روی ندهد، تحریم‌های خاتمه یافته شورای امنیت از یک هفته دیگر فعال خواهد شد

تحریم‌های شورای امنیت چیزی به نظام تحریمی ایران اضافه نخواهد کرد

غریب آبادی افزود: نمی‌خواهم عنوان کنم تحریم‌های شورای امنیت چیزی نیست و یا کاغذ پاره است، تحریم‌های شورای امنیت را باید جدی گرفت، اما واقعیت این است که چیزی به نظام تحریمی ایران اضافه نخواهد کرد و باید بسیار مراقب بود که در دام عملیات روانی که کشور‌های غربی و آمریکا برای ما طراحی کردند گرفتار نشویم.

چنانچه تحریم‌ها برگردد تفاهم قاهره را متوقف می‌کنیم

معاون حقوقی و بین المللی وزارت امورخارجه گفت: چنانچه اتفاق خاصی در حوزه دیپلماسی روی ندهد و تحریم‌های شورای امنیت ظرف یک هفته آینده برگردد بسیار منطقی است تفاهمی که با آژانس در قاهره منعقد شد کاملاً متوقف خواهد شد و وزیر امورخارجه نیز در همان قاهره بعد از امضای تفاهم نامه اعلام کردند که اگر اقدام خصمانه‌ای علیه ایران صورت گیرد این تفاهم کاملاً خاتمه یافته تلقی خواهد شد.

اقدامات بعدی تهران در سطح سیاستگذاری‌های کلان در حال بررسی است

وی افزود: اینکه جمهوری اسلامی ایران چه اقداماتی دیگری را علاوه بر توقف تفاهم با آژانس انجام خواهد داد در مجامع بالادستی در سطح سیاست گذاری در حال بررسی است و در زمان خود اعلام خواهد شد.

غریب آبادی خاطر نشان ساخت: راه تعامل و دیپلماسی حتی در شرایطی که چالش‌ها و یا تقابل‌ها وجود دارد هیچ گاه بسته نیست و طبیعتاً این گفت‌و‌گو‌ها و تعاملات دیپلماتیک با طرف‌های مختلف ظرف چند روز آتی ادامه پیدا خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی کامل اورژانس زنجان برای نوروز و ماه رمضان
بهبود معیشت کارگران از اولویت های مجلس است
درخواست توقف واردات زغال‌سنگ تا تسویه بدهی فولادی‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
اصلاح نظام اداری در زنجان وارد مرحله اجرا شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۵ اسفند ۱۴۰۴
مهر و موم ۲۰ واحد صنفی متخلف در اهر 
دعای هر روز و روز ششم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
مهر و موم کلینیک زیبایی متخلف در صومعه‌سرا
کلاس‌های دانشگاه علم و فرهنگ تا پایان اسفند مجازی شد
برنامه‌ریزی برای استقرار نظام رتبه‌بندی کیفی مشاغل خانگی
افت فشار یا قطعی آب فردا سه شنبه ۵ اسفند در برخی مناطق قم
کشف گوشت‌های بدون مجوز در رودبار
بازگشت یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون وجه کلاهبرداری شده به حساب مالباخته
مهلت استفاده از کالابرگ الکترونيکي دی ماه تا پایان فروردین 1405
ورود سامانه بارشی به سمنان از فردا
عزم ملی برای بازسازی بازار سوخته رشت
تخصیص اعتبار بیش از ۷۰ درصد مصوبات استانی کرمانشاه در سال ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۴ اسفند ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
واردات خودرو در منطقه آزاد اردبیل به شرکت‌های خصوصی واگذار می‌شود
المپیک زمستانی ۲۰۲۶
هوای اصفهان در دو منطقه و سه شهر قرمز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
حضور ناوشکن دنا در مرحله آغازین رزمایش میلان ۲۰۲۶ هند
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)