• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۶۰۹۸
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۳
اقتصادی » بازاروتجارت
امروز در مسکو برگزار می‌شود؛

نخستین نشست کارگروه اجرایی اتحادیه اقتصادی اوراسیا

در نخستین نشست کارگروه اجرایی اتحادیه اقتصادی اوراسیا که امروز در مسکو برگزار می‌شود، نقشه راه همکاری ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا امضا و درباره راه‌های تسهیل تجارت بین دو طرف گفت‌و‌گو می‌شود.

نخستین نشست کارگروه اجرایی اتحادیه اقتصادی اوراسیابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نخستین نشست کارگروه اجرایی اتحادیه اقتصادی اوراسیا امروز چهارشنبه در مسکو کار خود را آغاز می‌کند.

این نشست با حضور محمد اتابک وزیر صنعت معدن و تجارت ایران و آندری اسلپنف وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا به عنوان دو رییس کارگروه مشترک موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا برگزار می‌شود.

قرار است در این نشست نقشه راه همکاری ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا امضا شود.


نخستین نشست کارگروه اجرایی اتحادیه اقتصادی اوراسیا

دیدار وزیر صمت کشورمان با وزیر توسعه اقتصادی روسیه

اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت که به منظور برگزاری این نشست به مسکو سفر کرده است با ماکسیم رشتنیکوف وزیر توسعه اقتصادی روسیه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

آقای اتابک در دیدار رشتنیکف، همسان‌سازی استاندارد‌های واردات و صادرات متقابل کالا بین کشور‌های عضو اتحادیه اوراسیا را گامی در راستای تسهیل مراودات تجاری عنوان و تصریح کرد: برداشتن تشریفات زاید اداری در گمرکات، بخشی از موانع پیش پای تجارت میان اعضا را بر می‌دارد.

وزیر صمت کریدور شمال_جنوب را مهم‌ترین ویژگی ژئو استراتژیک اتحادیه اوراسیا و ایران دانست و افزود: دسترسی به آب‌های آزاد به معنای ورود به بازار‌های جهانی از آفریقا تا آمریکای لاتین و اقیانوسیه است و جمهوری اسلامی ایران از موقعیت ممتاز و لجستیک مناسب برای استفاده از این کریدور برخوردار است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، تسهیل قوانین گمرکی، همسان‌سازی استاندارد‌ها و ساز و کار بانکی برای فعالیت تجار و بازرگانان کشور‌های عضو را لازمه اجرایی شدن تفاهمات معاهده اوراسیا دانست و تاکید کرد: اوراسیا یک معاهده بزرگ بین‌المللی میان کشور‌هایی با ظرفیت اقتصادی، صنعتی، تجاری با جمعیت و بازار بزرگ است؛ در نشست کارگروه اجرایی، بستر همکاری‌ها میان اعضا بررسی خواهد شد.

 

نخستین نشست کارگروه اجرایی اتحادیه اقتصادی اوراسیا*

افزایش ۳۵ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا

معاون نخست‌وزیر فدراسیون روسیه نیز در دیدار با محمد اتابک اعلام کرد: گردش مالی تجارت میان دو کشور از زمان اجرایی شدن موافقت‌نامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ۳۵ درصد افزایش یافته است.

اورچوک خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر شاهد پویایی مثبتی در مبادلات تجاری با ایران هستیم.

اورچوک با اشاره به برنامه‌های وزیر صمت در مسکو گفت: رویداد‌های آینده به تعمیق ادغام جمهوری اسلامی ایران در فضای اقتصادی اوراسیا کمک خواهد کرد.

معاون نخست‌وزیر روسیه و وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در این دیدار درباره زمینه‌های کلیدی همکاری تجاری و اقتصادی، با تمرکز بر چشم‌انداز اجرای توافق‌نامه تجارت آزاد بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران گفت‌و‌گو کردند.

توسعه همکاری‌ها و همگرایی در چارچوب عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و تلاش‌های مشترک برای تقویت محور‌های مواصلاتی اوراسیا در امتداد کریدور شمال-جنوب از دیگر محور‌های این مذاکرات بود.

جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا چهارم دی‌ماه ۱۴۰۲ در آیینی در سن‌پترزبورگ موافقتنامه تجارت آزاد امضا کردند. بنا بر این توافقنامه که از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - دو ماه پس از تصویب در مجالس کشور‌های طرف قرارداد - اجرایی شد، طرفین تعرفه‌های گمرکی را برای حدود ۸۷ درصد اقلام کالایی در مبادلات تجاری خود به صورت کامل حذف کردند.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک اتحادیه اقتصادی میان‌دولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. اعضای ناظر فعال این اتحادیه، جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان و کوبا هستند. ایران در سال ۱۴۰۳ به عنوان عضو ناظر به این اتحادیه پیوست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جمعه، ۲۴ بهمن‌؛ زمان برگزاری آزمون استخدامی شرکت آب و فاضلاب، اعلام شد
شهروندان در مکان‌های پرازدحام از ماسک استفاده کنند
صدرنشینی کاپیتان‌های پینگ پنگ ایران در رده بندی جدید فدراسیون جهانی
ثبت بیش از ۲۳ هزار مأموریت اورژانس در خوزستان
هشدار نسبت به تبلیغات کلاهبرداری رزرو صندلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
درخشش نوجوان مازنی در پیروزی پنج‌گانه ایران برابر چین تایپه
وقتی صفِ کلاس به صفِ نماز پیوند می‌خورد
همایش ارتقاء فرهنگ ترافیک و کاهش تصادفات در کهنوج
برای مادر
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
ظفرقندی: شاخص‌های سلامت ایران قابل دفاع است
اصلاح دستورالعمل کرامت انسانی برای تقویت حقوق شهروندی
راهداری کردستان آماده اجرای طرح زمستانه
برخورداری ۸۶ درصدروستاهای بالای ۲۰ خانوار از راه آسفالت
دامداران خراسان جنوبی اطلاعات سامانه‌های مربوطه این حوزه را به‌روزرسانی کنند
تلفات شبکه‌های توزیع برق کاهش یافت
حریق در مناطق جنگلی چهار شهرستان گلستان/نیروهای یگان حفاظت پای کار مهار آتش
بازگشت ناوگانی ایرانی متوقف‌شده در افغانستان به کشور
عزاداری سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در مناطق مختلف زنجان
کشف ۱۱ فقره انواع سرقت در نی‌ریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
زلنسکی و دوراهی شرافت یا شراکت
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
آخرین خبر از آتش سوزی در جنگل‌های شمال کشور
تمدید نشدن بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی
کشف پنج تن زعفران تقلبی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)