• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۹۴۴۸
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۹
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

گامی راهبردی در توسعه گردشگری خوراک

رویداد خوراک‌های ایران باستان و نخستین مسابقه غذا‌های ایرانی از یاد رفته، در نخستین روز هفته گردشگری و همزمان با روز جهانی گردشگری با هدف بازآفرینی خوراک‌های اصیل برگزار شد.

گامی راهبردی در توسعه گردشگری خوراک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آئین گشایش «رویداد خوراک‌های ایران باستان و نخستین مسابقه غذاهای ایرانی از یاد رفته» امروز با حضور مسئولان وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و جمعی از مدیران، پژوهشگران و فعالان عرصه گردشگری با محوریت احیای خوراک‌های اصیل ایرانی در یکی از آکادمی‌های آشپزی برگزار شد. 

هدف از برگزاری این رویداد، بازگرداندن غذاهای تاریخی و سنتی به چرخه زندگی معاصر، کمک به درآمدزایی جامعه محلی و تقویت جایگاه ایران در عرصه گردشگری خوراک است.

این رویداد با مشارکت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و با حضور چهره‌هایی چون محمدجواد حق‌شناس مشاور وزیر، مصطفی فاطمی، مدیرکل توسعه گردشگری داخلی، زهرا لاریجانی، مسئول میز تخصصی گردشگری خوراک، علیرضا دژبد، مدیر کنسرسیوم گردشگری خوراک و ارشک مظاهری، عضو هیئت علمی پژوهشکده گردشگری برگزار شد. 

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی، با اشاره به همزمانی این رویداد با روز جهانی گردشگری گفت: گردشگری خوراک یکی از محورهای اصلی توسعه پایدار در جهان است. معرفی و بازآفرینی خوراک‌های تاریخی ایران می‌تواند به شناخت عمیق‌تر فرهنگ ایرانی کمک کند و به‌عنوان ظرفیت ویژه‌ای در توسعه گردشگری کشور نقش‌آفرین باشد.

مصطفی فاطمی افزود: حضور سرآشپزهایی از سراسر کشور و بازنمایی غذاهایی که دیگر در رستوران‌ها و خانه‌ها طبخ نمی‌شوند، می‌تواند رویکردی نوین در صنعت گردشگری خوراک ایران ایجاد کند.

محمدجواد حق‌شناس، مشاور وزیر میراث‌فرهنگی، ضمن تبریک فرا رسیدن مهرماه و جشن باستانی مهرگان گفت: این جشن نماد شکرگزاری، صلح و دوستی است. همان‌گونه که سفره ایرانی بستری برای پیوند خانواده و تجربه لحظات خوش فراهم می‌ کند، بازآفرینی خوراک‌های اصیل نیز می‌تواند ذائقه جامعه را ارتقا دهد و حال مردم را خوش‌تر کند. 

مسئول میز تخصصی گردشگری خوراک، نیز با اشاره به اهداف این جشنواره گفت: پیش از برگزاری این رویداد، فراخوانی ملی منتشر شد تا غذاهای از یاد رفته استان‌ها معرفی شوند. سرآشپزان با تکیه بر منابع تاریخی، این خوراک‌ها را بازآفرینی کردند. هدف اصلی ما بازگرداندن این غذاها به چرخه غذایی استان‌ها، ایجاد زمینه درآمدزایی برای جامعه محلی و حرکت در مسیر تحول پایدار گردشگری است.

زهرا لاریجانی افزود: در این دوره ۵۵ نفر از ۳۱ استان شرکت کردند که پس از داوری، ۱۲ سرآشپز از ۱۰ استان به مرحله نهایی راه یافتند. از جمله شرکت‌کنندگان شاخص، خانم شیوا محمدپور از اردبیل بود که با وجود نابینایی در این رقابت حضور یافت.

در جریان این رویداد، غذاهایی همچون مسینه بره چوپان، آش آلوک، قلیه گوشفیل، شیرینی سپه‌سالاری، خورشت متنجن، گردو کباب، قزقوان، مانی‌پلو، شیرینی فاش، ترشی قورما و آبگوشت چاینکی به نمایش گذاشته شد.

در پایان داوری، زهرا رستمی و احمدی به‌عنوان نفرات اول، آرنیکا مرادی نفر دوم و شیوا محمدپور نفر سوم معرفی شدند.

ارشک مظاهری، عضو هیئت علمی این رویداد، تأکید کرد: با گذر زمان، بسیاری از غذاهای ایرانی دستخوش تغییر یا فراموشی شده‌اند. این جشنواره تلاشی برای بازآفرینی این میراث ناملموس و معرفی دوباره آن به نسل‌های امروز است.

در بخش پایانی، از پوستر دومین رویداد عطر و طعم در گذر فرهنگ با محوریت خوراک‌های سنتی ایران و جهان رونمایی شد. هدف اصلی این برنامه‌ها، ورود دوباره غذاهای تاریخی به منوی رستوران‌ها و مراکز پذیرایی کشور و تبدیل آن‌ها به عاملی برای جذب گردشگران و توسعه گردشگری پایدار در ایران است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز معطر با برداشت گل نرگس در خوسف
تاکید سفیر چین در ایران بر توسعه روابط گردشگری
ضرورت پیوند بین دانشگاه با صنعت و کشاورزی
هشدار مرکز بهداشت استان درباره آلودگی هوا؛ مراقب گروه‌های حساس باشید
اقامه ی نماز باران عصر جمعه بیست‌ و سوم آبان‌ماه در دو نقطه تهران
مداخله نظامی ژاپن در مساله تایوان با پاسخ سخت چین مواجه خواهد شد
توسعه فناورانه و فعال‌سازی ظرفیت‌های استانی، محور حمایت‌های معاونت علمی
برپایی بیمارستان سیار در مهرگان
هشدار بارش برف در آذربایجان‌غربی
برداشت سبز در خوزستان
کشف موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در سروستان
از تبادل تجربه تا امضای تفاهم‌نامه‌های گردشگری در یزد
رویکرد جمهوری اسلامی ایران توسعه همکاری با همه کشور‌ها است
گرامیداشت یاد و خاطره شهید اسماعیل نیکخو در چالدران
حدود ۹۰ هزار پرونده در وقایع سال ۱۴۰۱ در فرآیند عفو قرار گرفتند
برگزاری مراسم سومین سالگرد شهدای امنیت در مشهد
مراکز معاینه فنی خودرو البرز به سامانه بیمه متصل می‌شوند
یک مصدوم بر اثر انفجار ناشی از نشت گاز در کرمانشاه
برداشت یاقوت سرخ کویر
جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در سنندج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)