• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۸۶۵۷۳
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

مهم‌ترین راهکار پیشگیری از بیماری قلبی ورزش منظم و سبک زندگی سالم است

متخصص و جراح قلب و عروق و عضو هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با اشاره به علائم بیماری‌های قلبی، ریسک‌فاکتورها، نقش تغذیه، فعالیت بدنی و خطر مصرف خودسرانه داروها، بر لزوم مراجعه به پزشک برای تشخیص و درمان تأکید کرد.

** مهم‌ترین راهکار پیشگیری از بیماری قلبی ورزش منظم و سبک زندگی سالم است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، دکتر کیوان سبحانیان، متخصص و جراح قلب و عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: ضربان قلب طبیعی بین ۶۰ تا ۱۰۰ بار در دقیقه است، اما فقط تعداد مهم نیست بلکه باید ریتم قلب را نیز در نظر داشت، چراکه منظم یا نامنظم بودن اهمیت بیشتری دارد.وی افزود: فردی که دچار آریتمی است ممکن است علائمی مانند احساس خالی شدن زیر پا یا تند شدن ضربان داشته باشد.

این احساس عمومی است، اما اینکه چه نوع آریتمی وجود دارد باید با نوار قلب ثبت و تأیید شود، زیرا آریتمی‌ها انواع مختلفی دارند و درمان‌های متفاوتی نیاز دارند.دکتر سبحانیان تاکید کرد: اگر افراد دچار تپش قلب مکرر روزانه و طولانی‌مدت همراه با سایر علائم باشند، باید حتما بررسی شوند و علت شناسایی شود، چراکه بیماری‌های متعددی می‌تواند موجب تپش قلب شود و بیماری‌های قلبی یکی از آن هاست.

این متخصص قلب و عروق در ادامه به مصرف خودسرانه دارو اشاره کرد و گفت: دارو‌های قلبی باید حتما با تجویز پزشک مصرف شوند و پس از بررسی‌های پاراکلینیکی، نوار قلب، آزمایش‌های خاص و اکو تجویز شوند.این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به محدودیت‌های فعالیت بدنی در بیماران قلبی گفت: فردی که بیماری قلبی ندارد برای پیشگیری بهتر است فعالیت ورزشی منظم روزانه داشته باشد و سبک زندگی سالم انتخاب کند.

اما بیمارانی که دچار مشکل عروق کرونر هستند باید با توصیه پزشک فعالیت کنند، چراکه شرایط هر بیمار متفاوت است و تصمیم‌گیری باید متناسب با وضعیت بالینی و آزمایش‌های پاراکلینیکی توسط پزشک معالج انجام شود.دکتر سبحانیان درباره رژیم غذایی مناسب توضیح داد: بهترین تغذیه برای پیشگیری و مبتلایان، رژیم کم‌چرب و کم‌نمک است.

رژیم‌هایی که کالری بالا، کربوهیدرات زیاد، غذا‌های چاق‌کننده و فست‌فود دارند توصیه نمی‌شود.وی اشاره کرد: شایع‌ترین علامت‌ها درد قفسه سینه، تنگی نفس، درد هنگام فعالیت، انتشار درد به اندام فوقانی سمت چپ و فک و گاهی تپش قلب است. همچنین برخی بیماران تعریق و تنگی نفس فعالیتی دارند.این جراح قلب و عروق درباره ریسک‌فاکتور‌های مهم بیماری‌های قلبی توضیح داد: چاقی، مصرف دخانیات، بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون، سابقه خانوادگی، زندگی کم‌تحرک و اضافه وزن از عوامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انتقال روزانه حدود ۲۰۰ میلیون لیتر نفت خام از طریق خطوط لوله در سراسر کشور
اجرای پویش «سلام محله» در استان همدان
پنجاه و سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین
بررسی یکی از شاخص‌ترین نسخه‌های خطی در کاخ گلستان
بارش برف و باران در محور‌های مواصلاتی استان البرز
جام اتحادیه انگلیس، آرسنال اولین فینالیست شد
 پیام رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت بزرگداشت سربازان گمنام امام زمان (عج)
هوای برفی شهرکرد
بسته شدن راه ارتباطی همه روستاهای الیگودرز بر اثر بارش برف
اعلام نتایج سه آزمون استخدامی
لایحه بودجه ۱۴۰۵ از هفته آینده در جلسات علنی بررسی می‌شود
پیام تسلیت نماینده مردم یزد در پی درگذشت پیشکسوت صداوسیما
آغاز و افتتاح طرح‌های عمرانی در سفر استاندار به دره‌شهر
پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان ۱۵ بهمن
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۱۱/۱۵
فراخوان جشنواره رسانه ای مساجد استان اردبیل منتشر شد
آغاز پویش سلام محله در لنجان اصفهان
رقابت ۱۷۴ شرکت‌کننده در جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان
کشف ۴ قلم کوزه سفالی در تپه انذر طارم زنجان
جشن مردمی نیمه شعبان در ساری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
رزمایش اقتدار ورزش ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)