• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۸۸۵۶۰
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۱
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

تاکید بر نقش محوری صنایع دستی به‌عنوان یک اقتصاد هویت‌محور

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، بر ضرورت حمایت از هنرمندان، صنعتگران و بازرگانان حوزه صنایع دستی تأکید کرد.

تاکید بر نقش محوری صنایع دستی به‌عنوان یک اقتصاد هویت‌محور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مریم جلالی در بیست و دومین جلسه شورای راهبردی این وزارتخانه، بر ضرورت حمایت از هنرمندان، صنعتگران و بازرگانان حوزه صنایع دستی تأکید کرد.

وی با تشریح تدوین سند صنایع دستی و پیش‌بینی فصلی اختصاصی در برنامه هفتم توسعه، از تلاش‌ها برای رفع خلأهای قانونی و تقویت زنجیره ارزش این صنعت خبر داد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی ، با ارائه گزارشی جامع، به تشریح وضعیت کنونی و برنامه‌های آینده این حوزه پرداخت و با اشاره به تقسیم‌بندی فعالان صنایع دستی به سه گروه اصلی شامل هنرمندان، صنعتگران و بازرگانان، بر لزوم حمایت هدفمند از هر یک از این گروه‌ها تأکید کرد.

مریم جلالی گفت : هنرمندان صنایع دستی که از جوشش و خلاقیت هنری برخوردارند، نباید مورد مداخله مستقیم دولت قرار گیرند، بلکه نیازمند حمایت و پشتیبانی هستند تا بتوانند با آسودگی خاطر به خلق آثار هنری بپردازند. صنعتگران، که تولید محصول با استاندارد‌های مشخص برای اتصال به بازار را بر عهده دارند، محور زنجیره ارزش اقتصادی صنایع دستی هستند. بازرگانان نیز، هرچند خود تولیدکننده یا هنرمند نیستند، با فعالیت‌های خود به رونق بازار این صنعت به‌عنوان یک کالای فرهنگی کمک می‌کنند. وظیفه ما ایجاد ارتباطات و تسهیلات لازم در بخش بازرگانی است تا این چرخه اقتصادی تقویت شود.

معاون صنایع‌دستی افزود : در برنامه هفتم توسعه، با حمایت‌های ویژه وزیر محترم، موفق شدیم فصلی اختصاصی برای میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پیش‌بینی کنیم. این فصل شامل سه بند است که تکالیف آن به تقویت توجه حکمرانی به این حوزه کمک شایانی می‌کند. یکی از این بندها، آیین‌نامه تشکل‌ها و جوامع حرفه‌ای است که در هیئت وزیران تصویب و ابلاغ شده است.

جلالی با اشاره به تنوع ۲۹۹ گونه صنایع دستی در کشور ، این تنوع را نشانه‌ای از غنای این حوزه دانست و گفت: نمی‌توان صنایع دستی را تحت یک تصویر واحد تعریف کرد. برای برخی، هنر‌های فاخری مانند فیروزه‌کوبی یا معرق‌کاری تداعی می‌شود و برای برخی دیگر، محصولاتی مانند کپوبافی دزفول یا سبدبافی درزیکلا. این گستردگی، ضرورت ایجاد تشکل‌های حرفه‌ای را دوچندان می‌کند.

وی با تأکید بر ماهیت فرابخشی صنایع دستی، به نقش دستگاه‌های مختلف در تقویت این حوزه اشاره کرد و افزود: وزارت امور خارجه و سازمان توسعه و تجارت موظف شده‌اند هیئت‌های تجاری برای توسعه بازار صنایع دستی اعزام کنند، اما متأسفانه طی هفت تا هشت سال گذشته، حتی یک هیئت تجاری در این حوزه اعزام نشده است.

جلالی تدوین سند صنایع دستی را گامی برای رفع این غفلت‌ها دانست و گفت: این سند با الهام از مدل‌های موفق مانند مدل پسته و با دورخیزی علمی و معنایی تدوین شده تا مزیت رقابتی گفتمان ایرانی را تقویت کند.

معاون صنایع‌دستی همچنین به ضرورت اتصال دستگاه‌های مختلف به زنجیره ارزش این صنعت اشاره کرد و افزود : جهاد کشاورزی باید مواد اولیه این صنعت را تأمین کند. برای مثال، پشم تولیدی عشایر که اکنون سوزانده می‌شود، می‌تواند در تولید صنایع دستی استفاده شود. آموزش و پرورش باید در کتب درسی به این حوزه توجه کند و آموزش عالی نیز از طریق پارک‌های علم و فناوری، به‌روزرسانی محصولات را تسهیل نماید. فناوری نانو می‌تواند به بهبود کیفیت محصولاتی مانند نمد کمک کند تا با سلایق امروزی هماهنگ شوند.

جلالی با اشاره به قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی، این قانون را مرجعی ارزشمند، اما فاقد منبع تأمین اعتبار مشخص دانست و گفت: گرچه بیمه هنرمندان در این قانون پیش‌بینی شده، اما به دلیل نبود بودجه مشخص، سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرده امکان اجرای آن وجود ندارد. دولت باید به‌عنوان کارفرمای اصلی این هنرمندان، با حمایت‌های لازم، زمینه حفظ و توسعه این مشاغل را فراهم کند.

معاون صنایع‌دستی ابراز امیدواری کرد با نهایی شدن سند صنایع دستی و هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف، این حوزه بتواند جایگاه شایسته خود را در اقتصاد و فرهنگ کشور باز یابد. وی همچنین از تلاش‌ها برای ایجاد صندوق توسعه صنایع دستی و تقویت بازو‌های اجرایی مانند شرکت مادر تخصصی خبر داد تا چالش‌های مالی و اجرایی این حوزه مرتفع شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قاچاق نافرجام ۲۷۲ کیلو مرفین در اصفهان
فناوری حرف اول را در جنگ‌های نوین می‌زند
نهضت ساخت ۴ هزار کلاس درس در خوزستان
آیین استقبال و تشییع پیکر مطهر شهید گمنام در سنندج
روایت سوگ بانویی که جهان را روشن کرد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در قم
تشییع شهدای گمنام
حرم شاهچراغ (ع) میزبان سوگواران فاطمی
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
نه به احداث سدهای بدون مجوز همچنان مطالبه مشترک مردم کهگیلویه و بویراحمد
پایداری هوا در خوزستان تا پایان هفته جاری
آماده سازی ۶۰۰ هکتار اراضی صنعتی جدید
اجتماع نوگلان فاطمی در گنبدکاووس برگزار شد
برگزاری عزاداری نوگلان فاطمی در شهر ایزدخواست آباده
افتتاح مرکز مشاوره مهر بسیج در تبریز
حذف نماینده ضد آیپک کنگره آمریکا
یک‌ چهارم یهودیان در فکر مهاجرت از سرزمین‌های اشغالی
رونمایی از بسته فرهنگی - تربیتی «ایرانمون» در آموزش و پرورش استان همدان
برگزاری بزرگترین نمایشگاه تجسمی فاطمیه در یزد
تداوم آلودگی هوا در پنج شهر آذربایجان‌غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
بازدید وزیر اقتصاد از بزرگترین گلخانه هیدروپونیک خاورمیانه  (۱ نظر)