• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۳۹۱۱
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

امکان پرتودهی بیش از ۵ میلیون قطعه فیلتر دیالیز در کشور

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: با افزایش توان سامانه‌های پرتودهی در تهران و بناب و همچنین با حمایت ریاست سازمان انرژی اتمی ایران، در حال حاضر امکان پرتودهی بیش از ۵ میلیون قطعه فیلتر دیالیز در کشور فراهم شده است.

امکان پرتودهی بیش از ۵ میلیون قطعه فیلتر دیالیز در کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ نوذر مرتضوی در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان این شرکت دانش بنیان و کنسرسیوم دیالیز کشور، افزود: در کشور ما از سموم و گاز اتیلن‌اکساید برای استریل‌سازی استفاده می شود؛ در حالی‌که بیش از 20 سال است که در دنیا استفاده از این گاز برای استریل کردن تجهیزات پزشکی، به‌ویژه فیلترهای دیالیز، به دلیل مضرات و مخاطراتی که برای بیمار به‌ دنبال دارد، ممنوع شده است. این روش منسوخ و از سال ۱۳۹۹ در کشور ما نیز الزام شده است که برای استریل‌سازی، از پرتوها و به‌خصوص پرتو گاما استفاده شود.

وی گفت  سالانه حدود ۱۰ میلیون قطعه فیلتر دیالیز در کشور تولید می‌شود و بیش از ۵ میلیون قطعه آن در داخل کشور به مصرف می‌رسد، پیش از این ظرفیت پرتودهی این تعداد فیلتر در کشور وجود نداشت اما خوشبختانه از سال ۱۴۰۱، با دستور ریاست سازمان انرژی اتمی ایران و افزایش ظرفیت پرتودهی سامانه‌های تهران و بناب، در حال حاضر امکان پرتودهی بیش از ۵ میلیون قطعه در کشور فراهم شده است.

وی ادامه داد: از سه ماه گذشته تاکنون، بیش از ۳۰۰ هزار قطعه فیلتر دیالیز پرتودهی شده است؛ از این تعداد، ۲۰۰ هزار قطعه در داخل کشور برای بیماران مورد استفاده قرار گرفته و هیچ‌گونه عوارضی نداشته است. این فیلترهای دیالیز مطابق با استانداردهای بین‌المللی هستند. همچنین 100 هزار قطعه از این فیلترها نیز توسط شرکت سازنده صادر شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: سالانه ۵ میلیون قطعه فیلتر دیالیز در کشور تولید شده است اما در حال حاضر ۳۰۰ هزار قطعه یعنی ماهانه ۱۰۰ هزار قطعه را پرتودهی می‌کنیم. ظرفیت لازم برای افزایش پرتودهی این تعداد فیلتر وجود دارد و امیدواریم سایر شرکت‌ها نیز از فناوری پرتودهی برای استریل‌سازی فیلترها استفاده کنند تا بیماران عزیز بدون هیچ مشکلی از این فیلترها بهره‌مند شده و درمان شوند.

مرتضوی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در سازمان انرژی اتمی ایران ظرفیت لازم برای پرتودهی محصولات سایر تولیدکنندگان تجهیزات دیالیزی وجود دارد؟ اظهار داشت : بله؛ از سال ۱۴۰۱ با بارگذاری چشمه کبالت ۶۰ که مولد پرتوگاما در کشور است، این ظرفیت ایجاد شده و نه تنها در تهران، بلکه در سایر شهرها نیز سامانه‌های بزرگی داریم که اکنون قادر به پرتودهی فیلترها هستند.

وی تاکید کرد: یکی از اقداماتی که مقرر شده در سازمان انرژی اتمی ایران انجام شود، آگاهی‌بخشی به مردم است تا هنگام خرید، کالایی را انتخاب کنند که دارای نشان پرتودهی باشد. از نظر قیمت، هیچ تفاوتی برای تولیدکننده ندارد، اما مضرات استفاده از فیلترهای دیالیز استریل‌شده با سموم، می‌تواند جان یک انسان را به خطر بیاندازد و ادامه زندگی را برای بیمار دشوارتر کند.

مرتضوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما در تلاش هستیم که ظرفیت پرتودهی را مجدداً افزایش دهیم تا بیش از ۲۰۰ هزار قطعه در ماه را پرتودهی کنیم و تحویل دهیم. امیدواریم سایر تولیدکنندگان نیز از این ظرفیت استفاده کنند.

تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت توسعه کاربرد پرتوهای سازمان انرژی اتمی ایران و کنسرسیوم دیالیز کشور، به‌منظور پرتودهی و استریل صافی‌های دیالیز تولیدشده در ایران به روش ایمن و پاک منعقد شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه مقرر شد ماهانه حداقل ۱۰۰ هزار صافی دیالیز با استفاده از دانش پرتودهی استریل شود و این میزان به‌صورت پلکانی افزایش یابد. این در حالی است که اکنون سازمان انرژی اتمی ایران قادر است پنج میلیون صافی دیالیز تولیدشده توسط کنسرسیوم دیالیز کشور و شرکت «مدیتکتیس» را به روش پرتودهی استریل کند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برپایی نمایشگاه محصولات کشاورزی و دستاورد‌های زنان روستایی در نورین ابهر
گرامیداشت دهه مبارک مبارک در زورخانه جهان پهلوان تختی بیجار
پیروزی انقلاب حاصل اتکا بر قدرت مردم بود
سربلندی جمهوری اسلامی در گرو تربیت نسلی آگاه و متدین است
مخزن غدیر افتتاح شد
بهره برداری و کلنگ زنی ۵۶ طرح عمرانی و اقتصادی در بهمئی
بهره‌برداری از ۶ هزار طرح وزارت نیرو در دهه فجر
فریاد غیرت نوجوانان مازندرانی
ثبت ۴۱ اثر در رویداد بازارپردازی فرهنگی هفت خوان
قهوه، نوشیدنی مناسب برای افزایش تمرکز و عملکرد ورزشکاران
آمادگی گسترده مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
برف‌روبی بیش از ۴هزار کیلومتر باند از محور‌های زنجان
فرزندان شهدا، پشتوانه‌ای مستحکم برای ساختن آینده
افتتاح چند طرح گردشگری با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آذربایجان‌غربی
کشف انبار روغن‌های احتکاری در کرمان
نجات جان اتباع افغانستانی در مرز تایباد
نیاز بیش از ۴ میلیون نفر به سرپناه در افغانستان
پایان تنش آبی در پنج روستای کوهپایه
کارگاه رایگان فرزندپروری در اراک
دوومیدانی قهرمانی آسیا، احمدی و عجمی از کسب نشان بازماندند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
گروه‌های حساس در خانه بمانند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)