• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۶۲۹۰
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۷
بوشهر » اجتماعی

توزیع شیر مدارس از ۱۵ آبان آغاز می‌شود

رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از آغاز طرح توزیع شیر در مدارس استان از پانزدهم آبان‌ماه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ دکتر عیس صفوی گفت: اجرای این برنامه ملی، از سال ۱۳۷۹ به‌عنوان یکی از مهم‌ترین سیاست‌های ارتقای سلامت کودکان و نوجوانان کشور آغاز شده است.
وی با بیان اینکه اکنون این طرح در قالب جلسات فصلی و با مشارکت آموزش و پرورش، کمیته امداد امام خمینی و سمن‌ها در حال پیگیری است، اظهار داشت: توزیع شیر مدارس جزو وظایف ساختاری وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه‌های علوم پزشکی است، نه یک اقدام انتخابی و در سال جاری نیز ۶.۵ همت از بودجه ملی به این طرح اختصاص یافته است و اجرای آن ابتدا در مدارس ابتدایی و سنین پایین‌تر آغاز می‌شود.
صفوی با اشاره به اینکه جامعه هدف، گسترده است و اجرای برنامه به‌صورت انتخابی انجام می‌شود، افزود: در استان بوشهر به‌دلیل نداشتن کارخانه تولید شیر در مقیاس بالا، شیر مصرفی از استان‌های همجوار تأمین می‌شود قرارداد‌های لازم با کارخانه‌ها منعقد شده و بر اساس برآوردها، از ۱۵ آبان‌ماه توزیع شیر در مدارس آغاز خواهد شد.
وی درباره اهمیت مصرف شیر در تغذیه کودکان هشدار داد: اگر کودکان از شیر محروم شوند، با سه پیامد جدی مواجه خواهیم شد کوتاه‌قدی، ضعف سیستم ایمنی و پوکی استخوان در بزرگسالی این اثرات، به‌ویژه کوتاه‌قدی، غیرقابل جبران است و باید از دوران کودکی مصرف شیر را تثبیت کرد.
صفوی افزود: تحقیقات نشان داده زنانی که در هشت سال نخست زندگی کمتر شیر مصرف کرده‌اند، در دوران یائسگی بیشتر دچار پوکی استخوان می‌شوند به همین دلیل توصیه می‌کنیم حتی اگر سیستم توزیع دولتی به هر دلیلی تأخیر داشت، خانواده‌ها خود مصرف روزانه شیر فرزندانشان را در اولویت قرار دهند.
رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان تأکید کرد: اگر خانواده‌ها ناچارند برای خرید شیر از دیگر هزینه‌های جزئی بزنند، ارزش این جایگزینی بسیار بالاست چراکه درمان ضعف ایمنی و پوکی استخوان در آینده، بسیار پرهزینه‌تر از مصرف پیشگیرانه شیر در کودکی است.
صفوی خطاب به والدین گفت: اگر کودکی شیر دوست ندارد، نباید از مصرف آن صرف‌نظر کرد همان‌طور که دارو برای سلامتی ضروری است، شیر نیز باید به‌صورت منظم مصرف شود. از رسانه‌ها، سمن‌ها و اصناف می‌خواهیم فرهنگ مصرف شیر را به یک رفتار اجتماعی پایدار تبدیل کنند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره امکان جایگزینی شیر خشک یا فرآورده‌های لبنی گفت: شیر کامل‌ترین ماده غذایی است و هیچ جایگزینی نمی‌تواند تمام مزایای آن را تأمین کند البته محصولاتی مانند ماست، پنیر یا بستنی تا حدودی مفیدند، اما جایگزین مطلق شیر نیستند و ارزش غذایی پایین‌تری دارند در اولویت‌بندی لبنیات، شیر باید در صدر باشد؛ به‌ویژه برای دختران ۶ تا ۱۲ سال که نیاز استخوانی و رشدی بالاتری دارند.
صفوی افزود: تمام شیر‌های توزیعی در سطح کشور تحت نظارت دامپزشکی‌اند و مسیر بهداشتی تولید و نگهداری را طی می‌کنند. خوشبختانه میزان بروز بیماری‌هایی مانند تب مالت در ایران بسیار پایین است و مصرف شیر پاستوریزه مطمئن‌ترین شیوه تغذیه است.
رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به همکاری کمیته امداد و خیرین گفت: برخی خانواده‌ها توان خرید شیر برای کودکان خود را ندارند و این گروه باید در اولویت دریافت شیر رایگان قرار گیرند امیدواریم رسانه‌ها و نهاد‌های اجتماعی در کمک‌رسانی و فرهنگ‌سازی این موضوع ما را یاری کنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یازدهمین کنفرانس سوخت و احتراق ایران با محوریت فناوری‌های پاک
بورس کالا میزبان عرضه ۶۹۵ هزار تن انواع محصول
افزایش بهره وری در بخش کشاورزی اندیمشک با جذب دومین کمباین
افزایش تبادلات برقی ایران و ترکمنستان
برگزاری مراسم سالگرد آیت‌الله موسوی همدانی
تعویض ۴۸۰ شاخه ریل برای ارتقاء ایمنی و حذف تقلیل سرعت‌ها در راه‌آهن شرق
تصویب پیوست آموزشی نقشه راه دولت هوشمند
کتاب «ائمه (ع) و علم اصول» به چاپ چهارم رسید
بازگشایی محور جم به فیروزآباد شب گذشته
امید در مرکز کودک و نوجوان سیما
اعزام ۲۰۰ دانش‌آموز دختر در کنگاور به مناطق عملیاتی جنوب
کتاب «و اینگونه است زینب (س)»به چاپ چهارم رسید
اختتامیه بخش بانوان سی و یکمین دوره مسابقات کشوری «رفاقت مهر»
هشدار معاونت غذا و داروی اهواز درخصوص فعالیت مشکوک عطاری‌های غیرمجاز
صهیونیست‌ها ممکن است توافقات قبلی را زیر پا بگذارند
بیست و نهمین کنفرانس بین المللی شبکه‌های توزیع نیروی برق آغاز شد
مستند «رقص خون» در خبرهای رسانه
کوچک شدن مغز مردان
آذرماه امسال؛ اعزام ۶۰ دانش آموز خوزستانی به سرزمین وحی
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
بازدید رئیس مجلس از جشنواره همام، ویژه آثار هنرمندان توان یاب
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
ترکیه ۴۴ فروند جنگنده یوروفایتر تحویل می‌گیرد
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)