• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۷۴۶۴
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۱
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

حمایت از پژوهش‌های پیشرو و مأموریت‌گرا

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: در طول بیش از دو دهه فعالیت، بنیاد علم ایران اقدامات گسترده‌ای در حمایت از طرح‌های پژوهشی، پژوهش‌های پسا‌دکتری، اعطای کرسی‌های پژوهشی، پژوهانه (گرنت) و رساله‌های دکتری انجام داده است.

حمایت از پژوهش‌های پیشرو و مأموریت‌گرا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با اشاره به آغاز سال تحصیلی و بازگشایی دانشگاه‌ها بر گسترش همکاری دانشجویان، محققان و پژوهشگران با بنیاد ملی علم ایران تأکید کرد و گفت: مأموریت اصلی بنیاد ملی علم ایران، حمایت از پژوهشگران و اساتید و تقویت زیست‌بوم علمی کشور است و در طول بیش از دو دهه فعالیت، بنیاد اقدام‌های گسترده‌ای در حمایت از طرح‌های پژوهشی، پژوهش‌های پسا‌دکتری، اعطای کرسی‌های پژوهشی، پژوهانه (گرنت) و رساله‌های دکتری انجام داده است.

وی تأکید کرد: حمایت در بنیاد ملی علم ایران با هدف ارتقاء ظرفیت علمی‌تحقیقاتی کشور و ایجاد رقابت سالم علمی در جهت کمک به توسعه علم و فناوری انجام می‌شود و بر همین اساس، طرح‌های تحقیقاتی در قالب حمایت‌های عادی مستمر، حمایت‌های ویژه فراخوانی، حمایت‌های مشترک با معاونت علمی، حمایت‌های بین‌المللی و حمایت از پژوهش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در بنیاد ملی علم ایران پس از غربالگری، داوری و تصویب پذیرش می‌شوند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: به طور کلی ۸۰ درصد حمایت‌های بنیاد ملی علم ایران از جنس حمایت‌های عمودی و فراخوانی و ۲۰ درصد دیگر آن حمایت افقی و مستمر است. این میزان درصد براساس اولویت میزان اثربخشی در کشور تعیین می‌شود.

وی با اشاره به انتشار فراخوان «حمایت از موضوعات پیشرو» و حمایت ویژه از دانشجویان دکتری ذیل این فراخوان تصریح کرد: این بنیاد جهت دستیابی به آرمان مرجعیت علمی، به‌طور ویژه از پژوهش‌ها در هشت اولویت موضوعی کلیدی و آینده‌دار در قالب رساله‌های دکتری حمایت می‌کند. برهمین اساس برای رساله‌های پیشرو، ارقام در اولویت‌های اعلام‌شده بالاتر است؛ حمایت از رساله دکتری در این حوزه‌ها به ۴۰۰ میلیون تومان و گرنت تجهیزات به ۱۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

معاون علمی رئیس‌جمهور به تشریح حمایت‌های مشترک معاونت علمی با بنیاد ملی علم ایران پرداخت و افزود: بنیاد ملی علم ایران با همکاری ستاد‌های توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، برای رساله‌های دکتری و پژوهش‌های پسادکتری، که در راستای اولویت‌های اعلامی این ستاد‌ها تعریف شده و مراحل ارزیابی علمی بنیاد را با موفقیت گذرانده باشند، حمایت‌های هدفمندی اعلام کرده است. این برنامه مشترک با هدف تشویق دانشجویان و محققان جوان برای ورود به عرصه‌های تحقیقاتی فناوری‌های نوین و نیاز‌های علم و فناوری کشور و حمایت جهت تبدیل یافته‌های علمی به فناوری‌های کاربردی و خدمات مؤثر در اقتصاد دانش‌بنیان تعریف شده است.

افشین ادامه داد: برای مسائل کوچک، تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان ذیل فراخوان مشترک «برنامه حمایت از پژوهش‌های عمیق در فناوری‌های پیشران» از طریق اعلام نیازمندی‌های شرکت‌ها صورت می‌گیرد. فراخوانی تحت عنوان «برنامه حمایت از مأموریت‌گرایی مؤسسات علمی» تعریف شده که طی آن دانشگاه‌ها مسئول حل یک مسأله مربوط به منطقه خود می‌شوند. در سطح مسائل کلان نیز «مراکز هدایت و راهبری حل مسأله» یا همان «مهر» تشکیل شده‌اند تا مسائل راهبردی کشور را طی دوره‌های حداقل پنج‌ساله پیگیری و حل‌وفصل کنند و ذی‌نفعان هم درگیر کار می‌شوند.

معاون علمی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز این نهاد بر توزیع عادلانه حمایت‌ها در سراسر کشور تأکید دارد تا پژوهشگران و مراکز علمی شهرستان‌ها نیز همانند پایتخت، از ظرفیت‌های آن بهره‌مند شوند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
محققان ۴ کشور در جشن مهدوی آمل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
اعدام عامل پشتیبانی «عملیات بزرگ» موساد در ایران
تلفن غرب مازندران تا ساعاتی دیگر وصل می‌شود
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی
سالاری: با پرداخت مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت مشکلات سازمان حل شد
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)