• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۰۲۴۹۲
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۹
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

حرکت بورس کالا به سمت تأمین مالی تولید

مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره اینکه حرکت بورس کالا به سمت تأمین مالی تولید است، گفت: ارزش بازار مالی بورس کالا به بیش از ۸۴۵ همت رسیده است.

۲۰ تن طلا در خزانه بورس کالاست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جهرمی در آیین رونمایی از گواهی سپرده کالایی مس کاتد، قیر، گندله سنگ آهن، میلگرد، شمش روی و وانت کرمان خودرو افزود: ما در بورس کالا وظیفه داریم متناسب با نیاز سرمایه‌گذاران، ابزار‌های متنوعی طراحی کنیم تا پاسخگوی همه سلیقه‌ها باشیم. یکی از این نیازها، بازار طلا بود که امروز ارزش طلای موجود در خزانه بیش از ۳ همت است.

مدیر عامل بورس کالای ایران با اشاره به روند رشد بازار طلا ادامه داد: روز نخست راه‌اندازی بازار طلا تنها دو کیلوگرم معامله شد، اما امروز بیش از ۵ همت سرمایه وارد این بازار می‌شود. هر بازاری مانند فرزندی است که باید گام‌به‌گام رشد کند تا به بلوغ برسد و خوشبختانه بازار طلا اکنون در مرحله‌ای است که می‌توان از آن برای طرح‌های جدید استفاده کرد.

جهرمی تصریح کرد: اگر در آغاز راه به موضوعاتی مانند توثیق طلا یا مولدسازی دارایی‌های طلا فکر نمی‌کردیم، امروز به مرحله‌ای رسیده‌ایم که این مباحث را به‌طور جدی دنبال می‌کنیم. به‌ویژه اینکه وزیر اقتصاد نیز تأکید دارند طلای خزانه در مسیر تأمین مالی طرح‌های تولیدی به‌کار گرفته شود.

مدیرعامل بورس کالا درباره رشد تقاضا در بازار طلا پس از تحولات اخیر منطقه گفت: پس از جنگ ۱۲ روزه، بیش از ۵۰ همت نقدینگی وارد بازار طلا شد. ما هیچ‌گونه دخالتی در قیمت‌ها نداشتیم؛ در روز‌هایی بازار ۱۰ درصد رشد داشت و در برخی روز‌ها ۱۰ درصد افت کرد. مهم این است که اگر این پول‌ها جذب بازار شفاف بورس کالا نمی‌شد، مشخص نبود به کدام بازار غیرمولد می‌رفت.

او با اشاره به برنامه‌های آتی بورس کالا افزود: برنامه‌های بورس کالا در آینده؛ راه‌اندازی اوراق سلف استاندارد ارزی برای تأمین مالی تولیدکنندگان صادرات‌محور، انتشار اوراق سلف استاندارد محصولات معدنی مبتنی بر گواهی سپرده کالایی برای تأمین سرمایه در گردش معادن و جذب سرمایه‌های خرد، امکان تحویل شمش‌های ۱۰ گرمی طلا برای سرمایه‌گذاران حقیقی و نیز طراحی ابزار‌های جدیدی مانند اوراق خرید دین برای تأمین مالی کوتاه‌مدت بنگاه‌ها از جمله این برنامه‌هاست.

جهرمی تأکید کرد: بخش معدن ظرفیت سودآوری بالایی دارد و اگر تأمین مالی آن از طریق سرمایه‌های خرد مردم انجام شود، می‌تواند به انقلابی در توسعه صنایع کشور منجر شود. وقتی مردم تمایل به سرمایه‌گذاری دارند و معدن آماده فعالیت است، این فرایند‌ها کاملاً قابلیت اجرا دارند.

او همچنین از کاهش التهابات بازار‌های موازی مانند سکه خبر داد و گفت: در هفته‌های اخیر با ورود آسان‌تر نقدینگی به بازار طلا در بورس کالا، تقاضای بازار‌های غیررسمی کاهش یافته است.

مدیرعامل بورس کالا افزود: در آینده نزدیک، ابزارهایی، چون فروش مترمسکن و اوراق سلف ساختمانی نیز با اخذ مجوز‌های لازم وارد مرحله بهره‌برداری خواهند شد. پیش‌بینی می‌شود این ابزار‌ها تا یک ماه آینده در دسترس سرمایه‌گذاران قرار گیرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
نمایشگاه تخصصی آرد و نان زنجان با حضور ۴۰ تولید کننده از سراسر کشور
طارم در صدر جدول تولید زیتون کشور
آغاز به کار نمایشگاه تخصصی آرد و نان و صنایع وابسته استان زنجان
جبران بخشی از کم بارشی های خراسان شمالی
فرماندار زنجان: ضرورت تسریع در مناسب‌سازی معابر برای معلولان و سالمندان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ دی ۱۴۰۴
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
احداث بیش از ۱۰ کیلومتر خط انتقال در شهرستان خرمدره
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۳ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کشف برنج احتکاری در لنگرود
نمایش توانمندی فضایی کشور با پرتاب ۳ ماهواره
تدوین طرح جامع حمل‌ و نقل تبریز و حومه
آغاز فصل تازه همکاری‌های اقتصادی البرز و اقلیم کردستان عراق
روند اجرای طرح‌های حمایتی مسکن در ۱۰۸ شهر استان
پیش بینی غبارآلودگی هوای سمنان
توصیه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز در روز‌های آلوده
پیگیری مشکلات طرح هادی روستایی در گیلان
نشست ستاد اقامه نماز شهرستان سیاهکل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
امروز آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)