• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۰۳۶۸۵
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۳
خراسان جنوبی » اجتماعی

امضای تفاهم نامه مشترک اقتصادی بین دو کشور ایران و افغانستان

تفاهم نامه مشترک اقتصادی بین دو کشور ایران و افغانستان در اختتامیه نخستین نمایشگاه فرصت‌های مشترک تجارت و سرمایه‌گذاری ایران و افغانستان در خراسان جنوبی به امضا رسید.

امضای تفاهم نامه مشترک اقتصادی بین دو کشور ایران و افغانستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، تفاهم نامه‌هایی در حوزه کشت فراسرزمینی، گردشگری سلامت، معدن و سایر حوزه‌ها منعقد شد که آغازی بر تجارت گسترده‌تر بین دو کشور است.

در اختتامیه نمایشگاه فرصت‌های مشترک تجارت و سرمایه‌گذاری ایران و افغانستان از غرفه‌های جهاد کشاورزی، افغانستان، چین و قزوین و همچنین صداو سیمای استان برای انعکاس ملی و استانی این نمایشگاه قدردانی شد.

استاندار در اختتامیه نخستین نمایشگاه فرصت‌های مشترک تجارت و سرمایه‌گذاری ایران و افغانستان در این نمایشگاه، از برنامه ریزی برای برگزاری نمایشگاه بعدی توانمندی‌های استان در یکی از استان‌های کشور افغانستان خبر داد و گفت: ما باید داشته‌های خود را فراتر از مرز‌های جغرافیایی معرفی کنیم تا بازار‌های تازه‌ای برای محصولات استراتژیک استان مانند زرشک، زعفران و عناب ایجاد شود.

هاشمی با قدردانی از تلاش‌های بخش خصوصی، اتاق‌های بازرگانی و دستگاه‌های اجرایی استان در برگزاری این رویداد افزود: این نمایشگاه نتیجه ماه‌ها برنامه‌ریزی و جلسات مشترک بود و در واقع پایان کار نیست، بلکه نقطه آغاز حرکت جدی در توسعه روابط تجاری و سرمایه‌گذاری مشترک با کشور افغانستان است.

استاندار خراسان جنوبی به اجرای پروژه راه فراه–ماهیرود پس از ۱۷ سال توقف اشاره کرد و گفت: این مسیر به طول ۱۱۷ کیلومتر، اکنون بیش از ۷۰ درصد پیشرفت دارد و امیدواریم در اوایل سال آینده به بهره‌برداری برسد چراکه اجرای این پروژه موجب رشد قابل توجه صادرات و واردات میان دو کشور خواهد شد.

هاشمی از سرمایه‌گذاری ۵۱ طرح مشترک با سرمایه‌گذاران افغانستانی در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: مجموع سرمایه‌گذاری‌ها در این طرح‌ها بیش از ۱۸ همت بوده و بدون تردید سال آینده شاهد تحولات اقتصادی چشمگیری در استان خواهیم بود.

وی با اشاره به صدور ۱۱ هزار و ۵۰۰ کارت تجاری برای مرزنشینان چهار شهرستان زیرکوه، نهبندان، سربیشه و درمیان افزود: این اقدام علاوه بر رونق تجارت مرزی، منبع درآمد پایداری برای خانواده‌های مرزنشین فراهم کرده است.

به گفته وی در یک سال گذشته بیش از ۱۷ همت اعتبار به پروژه‌های عمرانی استان تزریق شده و دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای دو بانده کردن جاده‌های استان اختصاص یافته است و علاوه برآن پروژه راه‌آهن چابهار–زاهدان–خراسان جنوبی–خراسان رضوی به‌عنوان بزرگ‌ترین ابرپروژه شرق کشور با سرعت در حال اجراست و امیدواریم به زودی شاهد به صدا درآمدن سوت قطار در استان باشیم.

استاندار خراسان جنوبی از پخش برنامه پرمخاطب «ایران‌جان» ویژه این استان در آبان‌ماه از شبکه‌های سراسری صدا و سیما خبر داد و گفت: این برنامه فرصت ارزشمندی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری، کشاورزی و معدنی استان در سطح ملی است.

هاشمی افزود: خراسان جنوبی با دارا بودن بیش از ۸۲۰ معدن، ۵۴ نوع ماده معدنی از مجموع ۷۴ نوع شناسایی‌شده کشور، دوهزار و ۶۰۰ اثر میراثی و ۱۰ اثر ثبت جهانی، از استان‌های دارای ظرفیت‌های استثنایی در کشور است و باید از خام‌فروشی معادن و محصولات کشاورزی جلوگیری کنیم.

وی با تأکید بر ضرورت توسعه صنایع فرآوری و تکمیلی در بخش معدن و کشاورزی گفت: ۹۸ درصد زرشک جهان به همت ۷۵ هزار کشاورز این استان تولید می‌شود و شایسته است که با ایجاد واحد‌های فرآوری، ارزش افزوده این محصولات در خود استان محقق شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
«فواد ۱۲۸» سامانه ای برای شنیده شدن صدای مردم
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)