• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۰۴۰۷۲
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۸
مازندران » اجتماعی

ضرورت واکسینه کردن سگ‌های نگهبان در مازندران

دامپزشکی مازندران: برای جلوگیری از سرایت بیماری هاری به دامها، واکسینه کردن سگ‌های گَله و نگهبان ضروری است.


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران؛ رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی مازندران گفت: برای جلوگیری از سرایت بیماری هاری به دامها، واکسینه کردن سگ‌های گَله ضروری است.

سیدسبحان عمادی جمالی افزود: بیشتر دامداری‌های استان در روستا‌ها قرار دارند که باید از ورود دام‌ها و سگ‌های وحشی به دامداری‌ها جلوگیری کرد تا بیماری هاری به دام‌ها سرایت نکند.

وی تصریح کرد: پارسال بیش از ۲۲ هزار قلاده سگ گَله و نگهبان، در مقابل بیماری هاری واکسینه شدند که امسال هم این کار در حال انجام است.

عمادی جمالی غذادهی بی ضابطه شهروندان به سگ‌های بدون صاحب را یکی از عوامل سرایت بیماری هاری بین انسان و حیوان بیان کرد که باید از این کار، خودداری کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

هشدار دامپزشکی مازندران

اداره کل دامپزشکی مازندران با صدور اطلاعیه‌ای، بر رعایت نکات ایمنی و بهداشتی توسط خانواده‌ها و کودکان در مواجهه با سگ‌های ولگرد در معابر و مسیر‌های مدرسه تأکید کرد.

این هشدار با هدف پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار ناشی از گازگرفتگی و به ویژه انتقال بیماری کشنده هاری صادر شده است.

بر اساس این گزارش، کودکان به دلیل کنجکاوی و مهربانی ذاتی، بیشتر در معرض خطر تماس با حیوانات ولگرد قرار دارند؛ بنابراین آموزش رفتاری صحیح به آنان نقشی کلیدی در حفظ سلامتشان ایفا می‌کند.

مهمترین بند‌های این هشدار بهداشتی به شرح زیر است:

دستورالعمل اصلی: عدم نزدیکی بدون نظارت

از والدین و اولیای مدارس درخواست شده است اصلی‌ترین قانون را به کودکان بیاموزند: "بدون حضور و نظارت بزرگسالان، به هیچ سگ غریبه، اعم از ولگرد یا دارای صاحب، نزدیک نشوند. " لازم به ذکر است سگ‌های ولگرد فاقد صاحب مشخص بوده و احتمال واکسینه نبودن و ابتلای آنان به بیماری‌هایی مانند هاری وجود دارد.

راهکار‌های عملی حفظ فاصله ایمن و رفتار صحیح

به کودکان آموزش داده شود که از نزدیک شدن به سگ‌ها برای نوازش یا بازی خودداری کرده و همواره فاصله‌ای چندمتری را رعایت کنند. همچنین در صورت نزدیک شدن یک سگ، به جای فرار کردن یا فریاد زدن که غریزه تعقیب و گاز حیوان را تحریک می‌کند، باید:

- ساکت بایستند و مانند یک مجسمه بدون حرکت بمانند (با دست‌های چسبیده به بدن).

- به آرامی و بدون ایجاد هیجان، به سمت عقب از سگ دور شوند.

- از نگاه مستقیم به چشمان سگ خودداری کنند، زیرا این عمل می‌تواند به عنوان یک تهدید تفسیر شود.

هشدار جدی درباره غذا و زباله

به کودکان تأکید شود که هرگز به سگ‌های ولگرد غذا ندهند، چرا که این عمل ضمن جذب حیوانات به محیط‌های پرتردد مدرسه، ممکن است منجر بروز رفتار‌های تهاجمی برای گرفتن غذا شود. همچنین توصیه شده میان‌وعده‌های خود را در مسیر مدرسه در معرض دید قرار ندهند و از سطل‌های زباله سرریز شده که محل تجمع سگ‌هاست، دوری کنند.

هاری؛ تهدیدی کشنده و غیرقابل درمان

در این اطلاعیه هاری یک بیماری ویروسی کشنده و غیرقابل درمان عنوان شده که ویروس آن از طریق بزاق حیوان آلوده و به واسطه گازگرفتگی، پنجه یا حتی لیسیدن پوست زخمی و غشا‌های مخاطی (مانند چشم و دهان) منتقل می‌شود. بر این اساس، کوچکترین تماس، حتی لیسیدن دستی که خراش کوچکی دارد، می‌تواند بالقوه خطرناک باشد.

اقدامات فوری پس از گازگرفتگی یا تماس مشکوک

در صورت بروز هرگونه تماس یا گازگرفتگی:

- کودک باید بلافاصله والدین، معلم یا یک بزرگتر قابل اعتماد را مطلع کند.

- محل زخم باید در اولین فرصت و به مدت حداقل ۱۵ دقیقه با آب و صابون به طور عمقی شسته شود. این کار خطر ابتلا به هاری را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

- خانواده‌ها موظفند بلافاصله کودک را برای دریافت خدمات پیشگیری از هاری (شامل واکسن و در صورت لزوم ایمونوگلوبولین) به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل کنند. با توجه به کشندگی ۱۰۰ درصدی بیماری پس از بروز علائم، پیشگیری پس از تماس حیاتی است.

- مشخصات سگ و محل حادثه باید به مراجع ذی‌صلاح مانند شهرداری یا اداره دامپزشکی اطلاع داده شود.

نقش نظارتی والدین و مدارس

از والدین خواسته شده مسیر تردد کودک را به طور دقیق شناسایی کرده و نقاط احتمالی تجمع سگ‌های ولگرد (مانند پارک‌ها، زمین‌های خالی و سطل‌های زباله) را مشخص و از آنها پرهیز کنند. همچنین ارتباط مستمر با مسئولان مدرسه در مورد سیاست‌های مدیریت حیوانات ولگرد اطراف مدرسه و گزارش‌دهی جمعی به شهرداری در صورت مشاهده تجمع سگ‌ها در مسیر‌های پرتردد، از دیگر توصیه‌های این هشدار است.

در پایان این اطلاعیه آمده است: پیشگیری از تهدیدات بالقوه، تنها از طریق آموزش شفاف و مداوم به کودکان و نظارت فعال خانواده‌ها و نهاد‌های آموزشی میسر خواهد بود. حفظ سلامت و ایمنی فرزندانمان در این فصل از سال، نیازمند عزم جمعی و مسئولیت‌پذیری همگانی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی دستگاههای مختلف برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
محققان ۴ کشور در جشن مهدوی آمل
تحصیل هزار و ۱۰۰ طلبه در ۱۴ مدرسه علمیه لرستان
دستگیری ۱۱ سارق در اجرای طرح ضربتی پلیس رشت
رویداد ملی ایران جان فرصتی برای معرفی، توانمندی‌ها و مزیت‌های اقتصادی استان
ورزشی‌های هشتم بهمن ماه در استان سمنان
نشست ستاد گرامیداشت دهه فجر در رشت
بازار آخر وقت و تکاپوی مردم مهاباد در معابر شهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
اعدام عامل پشتیبانی «عملیات بزرگ» موساد در ایران
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
تلفن غرب مازندران تا ساعاتی دیگر وصل می‌شود
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی
سیاری: در صورت وقوع جنگ دشمن آسیب زیادی خواهد دید
سالاری: با پرداخت مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت مشکلات سازمان حل شد
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
همبستگی پاکستانی ها با ایران 
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)