• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۰۵۵۱۱
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۷
سیاسی » امنیتی و دفاعی

لاریجانی: «اسنپ‌بک» را بخاطر محدودیت موشکی نپذیرفتم

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: شرط غربی‌ها برای پذیرش سازوکار اسنپ‌بک، کاهش برد موشک‌های ایران به زیر ۵۰۰ کیلومتر بود؛ در واقع می‌خواستند مهم‌ترین سلاح دفاعی ملت ایران را بگیرند و این برای ما قابل قبول نبود.

لاریجانی: «اسنپ‌بک» را بخاطر محدودیت موشکی نپذیرفتم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «علی لاریجانی»، دبیر شورای عالی امنیت ملی در مراسم پاسداشت شهید حاج «حسین همدانی» که شامگاه (پنج‌شنبه) برگزار شد، اظهار داشت: درباره منزلت شهید همدانی باید به نیکی سخن گفت؛ ایشان از پیش از انقلاب در مسیر مبارزه برای پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت داشتند و پس از آن نیز در سپاه پاسداران روحیه‌ای معنوی و اثرگذار داشت. انسان از هم‌نشینی با او احساس آرامش و معنویت می‌کرد که این روحیه بخاطر همنشینی‌شان با شهید مدنی بود.

دبیر شورای امنیت ملی افزود: شهید همدانی در تمام بحران‌های انقلاب، حضوری شجاعانه داشت و در فرماندهی لشکر همدان و دیگر مسئولیت‌ها با روحیه‌ای خستگی‌ناپذیر فعالیت می‌کرد. این جلسات یادآور تربیت خاصی در نظام جمهوری اسلامی است؛ تربیتی که مبتنی بر روحیه مجاهدت است. مجاهدت در تفکر اسلامی رکنی اساسی است که اندیشه دینی را زنده و پویا نگه می‌دارد. همان‌طور که امیرالمؤمنین (ع) می‌فرمایند، اگر شخص یا کشوری لباس مجاهدت را کنار بگذارد، لباس خواری بر او پوشانده می‌شود؛ و امروز با نگاهی به برخی کشور‌ها می‌بینیم که این سخن تا چه اندازه حقیقت دارد.

وی با اشاره به نقش شهید همدانی در جبهه مقاومت گفت: یکی از ویژگی‌های مهم این شهید بزرگوار حضور مستمر او در دفاع از حرم اهل بیت (ع) و مبارزه با تروریست‌ها در سوریه بود. ایشان با دعوت شهید حاج قاسم سلیمانی بار دیگر به میدان مجاهدت رفت و کار‌های بسیار مهمی انجام داد که نقش تعیین‌کننده‌ای در امنیت ملی ایران داشت.

لاریجانی ادامه داد: برخی می‌پرسند چرا ما این‌همه شهید تقدیم کردیم و هزینه دادیم، اما شرایط منطقه همچنان بحرانی است؟ پاسخ این است که تروریست‌ها، موجوداتی بسیار خطرناک بودند که در عراق، سوریه و لبنان فعال شده و هدفشان ناامن کردن ایران بود. در یک غفلت کوچک قصد داشتند حرم امام خمینی (ره) و مجلس شورای اسلامی را منفجر کنند. این گروه‌ها با تدبیر جمهوری اسلامی سرکوب شدند و جریان وسیع داعش که توسط آمریکایی‌ها شکل گرفته بود، از میان رفت. ایران تصمیم درستی گرفت که تروریست‌ها را در بیرون از مرز‌های خود سرکوب کرد و این اندیشه‌ای داهیانه بود.

دبیر شورای امنیت ملی با تأکید بر ضرورت ریشه‌یابی حوادث اخیر گفت: در سنت‌های الهی نمی‌توان شک کرد؛ گاهی برخی حوادث باید رخ دهد تا ملت‌ها آگاه‌تر شوند. باید نقص‌ها را در حملات اخیر رژیم صهیونیستی آسیب‌شناسی کنیم، اما این رویداد‌ها موجب بصیرت بیشتر ملت‌ها می‌شود. در صدر اسلام حکومتی دقیق‌تر از حکومت پیامبر (ص) وجود نداشت، اما بعد‌ها با دخالت امویان و عباسیان مسیر حکومت دگرگون شد؛ با این حال اصل حرکت اسلام زیر سؤال نرفت. انقلاب اسلامی نیز چنین است؛ ممکن است اشکالاتی پیش آید، اما اصل حرکت عظیم و آرمانی آن پابرجاست.

وی افزود: در صدر اسلام بسیاری از ائمه (ع) به شهادت رسیدند تا حقایق به درستی منتقل شود. ما اشکالات را توجیه نمی‌کنیم، اما این‌گونه هم نیست که اگر خطایی از برخی خدمت‌گزاران سر بزند، اصل اندیشه و نظریه انقلاب آسیب ببیند.

لاریجانی در ادامه به رفتار برخی کشور‌ها اشاره کرد و گفت: کشور‌هایی مانند ایران که اهل مجاهدت‌اند و به تفکر اصیل اسلامی باور دارند، باید در رفتار سیاسی خود نیز اصالت اسلامی را حفظ کنند. درباره کنفرانس «شرم‌الشیخ» برخی گفتند این نشست فرصتی بود، اما در واقع این نشست بی‌ثمر و نمایشی بود. طرح ترامپ یک برنامه ۲۰ ماده‌ای داشت که هدف آن خلع سلاح حماس بود و مجری آن نیز یک انگلیسی بود. همان اشتباهی که آمریکا در اشغال عراق انجام داد، این‌بار هم تکرار شد؛ آنان در موضوع عراق تصور کردند می‌توانند نظم جدیدی ایجاد کنند، اما با نظریه آیت‌الله سیستانی، رهبر انقلاب و حرکت مردم روبه‌رو شدند و فهمیدند اشتباه کرده‌اند.

وی افزود: آمریکایی‌ها در موضوع غزه نیز همین خطا را مرتکب شدند. آنچه حماس پذیرفت تنها تبادل اسرا بود. دلیل عدم حضور ایران در کنفرانس شرم‌الشیخ، سطح پایین و بی‌ثمر بودن آن جلسه بود؛ این جلسه یک نمایش کاملاً تحقیرآمیز برای شرکت کنندگان بود. به گفته یکی از حاضران، جلسه شرم‌الشیخ یک «شوی ترامپی» بود. ترامپ با تأخیر از اسرائیل به شرم‌الشیخ آمد، تنها خودش سخن گفت، به هیچ‌کس اجازه حرف زدن نداد و حتی به رؤسای کشور‌های حاضر متلک انداخت؛ بنابراین آن نشست هیچ دستاوردی نداشت.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: آمریکایی‌ها می‌گویند حماس نابود شده است، در حالی که این سوال واضح است که اگر حماس وجود نداشت تبادل با چه کسی صورت گرفت. امروز گرایش جوانان فلسطینی به مقاومت بسیار بیشتر از گذشته است. این نتیجه طبیعی فشار و اشغالگری است. همان‌گونه که دخالت غرب در لبنان منجر به شکل‌گیری حزب‌الله شد، در عراق نیز موجب پیدایش جریان‌های انقلابی مردمی شد. ایران در این روند نقش حمایتی دارد و از آن افتخار می‌کند.

وی با اشاره به اظهارات «کیسینجر» گفت: او گفته بود ما نمی‌توانیم خاورمیانه پر از نفت را به دست اعراب بسپاریم. ایران با تفکر مجاهدت و استقلال‌خواهی خود، جریان‌ساز منطقه است و زایش طبیعی یک تفکر اصیل اسلامی را انجام داده است.

لاریجانی در ادامه با اشاره به کارکرد سازمان ملل و شورای امنیت گفت: پس از جنگ جهانی دوم، این نهاد‌ها برای جلوگیری از جنگ و مجازات متجاوزان تشکیل شدند، اما در عمل هیچ خاصیتی نداشته‌اند. امروز نیز حرف ترامپ برای ایجاد صلح از مسیر زور، همان اندیشه هیتلری است.

وی در تشریح تحولات جنگ اخیر غزه گفت: در جنگ ۱۲ روزه اخیر، نیرو‌های مسلح با مجاهدت از میهن اسلامی دفاع کردند. سه عامل اصلی در شکست راهبردی دشمن نقش داشت: انسجام مردم، روحیه مجاهدت در نیرو‌های مسلح و تدابیر رهبر معظم انقلاب. در همه این عرصه‌ها، دشمن تلاش دارد با تحریف واقعیت، خدمات نیرو‌های مسلح را بی‌فایده جلوه دهد تا شکست خود در غزه را بپوشاند.

لاریجانی گفت: کتابی با عنوان «در پناهت آتش» از سوی بنیاد یهودی اسرائیل منتشر شده است که به تحلیل عملکرد پدافند هوایی در جنگ اخیر پرداخته است. در این کتاب آمده است: ایران ۵۷۴ موشک به سمت اسرائیل شلیک کرد که ۲۷۴ موشک رهگیری شد و حدود ۳۰۰ موشک به هدف اصابت کرد؛ از این میان ۴۵ موشک به نقاط حساس برخورد کرد. نویسندگان کتاب تأکید کرده‌اند اگر آمریکا و اسرائیل طراحی مشترکی نداشتند، خسارات برای اسرائیل بسیار سنگین‌تر بود. همچنین به دلیل مصرف گسترده موشک‌های رهگیر، ذخایر موشکی اسرائیل به شدت کاهش یافت و اکنون برای جایگزینی آنها حداقل یک‌ونیم سال زمان نیاز است.

لاریجانی افزود: هدف دشمن، پایان دادن به قدرت ایران بود، اما جمهوری اسلامی با مقاومت جانانه نقشه آنها را خنثی کرد. دشمن می‌خواهد دستاورد‌های بزرگ کشور را کوچک جلوه دهد، اما در همین حوادث، ملت ایران با همبستگی مثال‌زدنی ایستاد. این واکنش ملی ریشه در تمدن ایران دارد و به تعبیر او «کار خدا بود».

وی تأکید کرد: این همبستگی ملی نباید کمرنگ شود. اگر می‌خواهیم این انسجام باقی بماند، باید در عمل تابع رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب باشیم. اصل صیانت از همبستگی ملی در اطاعت از محور ولایت است. در عین حال، دولت باید برای رفع مشکلات اقتصادی اقدام کند، اما بُعد سیاسی و معنوی این همبستگی اهمیت بیشتری دارد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: غرب تصور می‌کند با فشار اقتصادی می‌تواند تاب‌آوری ایران را کاهش دهد، در حالی که ملت ایران با مقاومت و ایمان از این مرحله نیز عبور خواهد کرد. در موضوع اسنپ‌بک نیز تمام تلاش‌ها انجام شد تا مذاکرات به نتیجه برسد، اما غربی‌ها شرط کردند که ایران برد موشک‌های خود را به زیر ۵۰۰ کیلومتر کاهش دهد و این یعنی تسلیم شدن. آنها می‌خواستند مهم‌ترین سلاح دفاعی ملت ایران را از او بگیرند، در حالی که این مسئله با امنیت ملی گره خورده است.

وی در پایان گفت: اگر می‌خواهیم مقاومت ملی ادامه یابد، باید در برابر چنین فشار‌هایی متحد و یک‌صدا بایستیم. امنیت ملی، متعلق به همه مردم است و دفاع از آن وظیفه‌ای همگانی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مشکلات مردم را نباید نادیده گرفت
برگزاری آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه
گسترش فعالیت سامانه بارشی از ساعات اولیه امسب در خراسان جنوبی
مدیریت قوی، تحریم‌ها را به فرصت تبدیل می‌کند
بدون تعارف با آتش نشان فداکار
بازگشایی گردنه کلوسه تا اواخر وقت امروز
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه در قزوین
نمایش هنر حجاب ایرانی در ساری
بانک‌ها به تکلیف قانون برنامه هفتم درباره حمایت از استان‌های در حال توسعه عمل نمی‌کنند
آغاز مرمت آب‌انبار تاریخی حاج عبدالوهاب اردکان
برگزاری مرحله نخست رویداد ملی تولید محتوای دیجیتال بسیج
رئیس جمهور سابق عراق، کمیسر عالی امور پناهندگان سازمان ملل شد
آخرین وضعیت مصدومان واژگونی اتوبوس مسافربری یاسوج در سمیرم/ افزایش تعداد فوتی‌ها
سقوط خودروی پراید به داخل رودخانه دستک کیاشهر و نجات راننده ۷۰ ساله
هفته ۶ لیگ اروپا؛ صدرنشینی لیون، پیروزی آستون ویلا و رم
صبر و استقامت خانواده شهید، نماد ایثار مردم این سرزمین
ایمان، آرامش‌بخش و پایه استواری جامعه در برابر چالش‌هاست
تعمیرات اساسی و بهسازی ۲۰ دستگاه ترانسفورماتور قدرت به همت متخصصان داخلی
افزایش کمی و کیفی تولید گردوی استان با اجرای زنجیره نهالستان گردو در تویسرکان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)