• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۰۸۳۹۸
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۲
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

ضرورت حرکت کشور به سمت استفاده از فناوری‌های نوین احتراقی

عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ایران از نظر علمی و فنی توان حرکت به‌سوی فناوری‌های نوین احتراقی دارد، اما نبود نقشه راه ملی و پیوند مؤثر میان دانشگاه، صنعت و دولت، سرعت گذار از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌های پاک را کاهش داده است.

ضرورت حرکت کشور به سمت استفاده از فناوری‌های نوین احتراقی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ صادق تابع جماعت، رئیس یازدهمین کنفرانس سوخت و احتراق ایران و استاد دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی امیرکبیرگفت: هدف از برگزاری این همایش گسترش مرز‌های دانش و فناوری در حوزه‌های مرتبط با سوخت، احتراق و انرژی است که رسالت اصلی آن ایجاد پلی میان دانشگاه، صنعت و پژوهش است تا در مسیر دستیابی به سامانه‌های احتراقی پایدار، کم‌مصرف و دوستدار محیط زیست گام برداشته شود.

وی افزود: تمرکز ویژه این دوره بر فناوری‌های نوین و پاک، از جمله سوخت‌های تجدیدپذیر، احتراق هیدروژن، پیل‌های سوختی و بهینه‌سازی مصرف انرژی است. آنچه این دوره را از دوره‌های پیشین متمایز می‌سازد، رویکرد میان‌رشته‌ای و صنعتی‌تر آن، حضور فعال پژوهشگران جوان، برگزاری رویدادهایی، چون جشنواره پایان‌نامه‌های برتر و نشست‌های تخصصی مشترک با صنایع بزرگ کشور است که همگی در جهت کاربردی‌تر شدن نتایج پژوهش‌ها و پاسخ به چالش‌های ملی در حوزه انرژی طراحی شده‌اند.

تابع جماعت، روش‌های نوین احتراق و فناوری‌های مرتبط با تولید و ذخیره‌سازی و احتراق هیدروژن را از محور‌های اصلی این رویداد عنوان کرد وافزود: در کنار این دو محور اصلی، مباحثی مانند احتراق صنعتی، احتراق سوخت‌های گوناگون، و کاربرد‌های احتراق در موتور‌های پیشرفته و پیل‌های سوختی نیز جایگاه برجسته‌ای در میان پژوهش‌ها یافته‌اند. سایر حوزه‌ها از جمله استانداردسازی سامانه‌های احتراقی، بهینه‌سازی مصرف انرژی و بررسی جنبه‌های ایمنی و زیست‌محیطی نیز مورد توجه قرار گرفته‌اند، هرچند تمرکز اصلی این دوره بر پیشرفت‌های فناورانه و حرکت به سوی سامانه‌های احتراقی پاک و پایدار است که آینده پژوهش در این عرصه را رقم می‌زند.

امیررضا قهرمانی دبیر کنفرانس سوخت و احتراق هم گفت: مطالعات گسترده‌ای در زمینه احتراق سوخت‌های زیستی و ترکیبات مبتنی بر هیدروژن انجام شده که نتایج آن به توسعه نمونه‌های آزمایشگاهی و نیمه‌صنعتی منجر شده است.

وی افزود: طرح‌هایی در حوزه مدل‌سازی عددی احتراق، به‌کارگیری هوش مصنوعی در کنترل شعله و بهینه‌سازی فرآیند‌های احتراقی نیز در مراکز پژوهشی و دانشگاهی کشور در حال اجراست. این مجموعه فعالیت‌ها بیانگر عزم جامعه علمی و صنعتی ایران برای حرکت به سوی فناوری‌های پایدار، سازگار با محیط زیست و منطبق با استاندارد‌های جهانی است.

قهرمانی با اشاره به آینده انرژی در ایران گفت: با توجه به محدودیت منابع فسیلی و تشدید تغییرات اقلیمی، آینده انرژی کشور ناگزیر به سمت تنوع‌بخشی و گذار به فناوری‌های پاک حرکت می‌کند. توسعه سوخت‌های جایگزین مانند هیدروژن سبز، سوخت‌های زیستی و سنتتیک و افزایش بهره‌وری صنعتی باید در کانون سیاست‌های آینده قرار گیرد.

وی تأکید کرد: ایران با ظرفیت علمی و منابع تجدیدپذیر خود می‌تواند در دهه آینده به یکی از بازیگران اثرگذار منطقه در حوزه فناوری‌های پاک تبدیل شود. مسیر آینده انرژی نیازمند اراده ملی، پیوند علم و صنعت و نگاه بلندمدت به امنیت و پایداری انرژی است؛ نگاهی که در رویداد‌هایی مانند کنفرانس سوخت و احتراق نیز بازتاب یافته و آینده‌ای سبزتر را نوید می‌دهد.

یازدهمین کنفرانس سوخت و احتراق از فردا ششم آبان تا ۸ آبان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یازدهمین کنفرانس سوخت و احتراق ایران با محوریت فناوری‌های پاک
بورس کالا میزبان عرضه ۶۹۵ هزار تن انواع محصول
افزایش بهره وری در بخش کشاورزی اندیمشک با جذب دومین کمباین
افزایش تبادلات برقی ایران و ترکمنستان
برگزاری مراسم سالگرد آیت‌الله موسوی همدانی
تعویض ۴۸۰ شاخه ریل برای ارتقاء ایمنی و حذف تقلیل سرعت‌ها در راه‌آهن شرق
تصویب پیوست آموزشی نقشه راه دولت هوشمند
کتاب «ائمه (ع) و علم اصول» به چاپ چهارم رسید
بازگشایی محور جم به فیروزآباد شب گذشته
امید در مرکز کودک و نوجوان سیما
اعزام ۲۰۰ دانش‌آموز دختر در کنگاور به مناطق عملیاتی جنوب
کتاب «و اینگونه است زینب (س)»به چاپ چهارم رسید
اختتامیه بخش بانوان سی و یکمین دوره مسابقات کشوری «رفاقت مهر»
هشدار معاونت غذا و داروی اهواز درخصوص فعالیت مشکوک عطاری‌های غیرمجاز
صهیونیست‌ها ممکن است توافقات قبلی را زیر پا بگذارند
بیست و نهمین کنفرانس بین المللی شبکه‌های توزیع نیروی برق آغاز شد
مستند «رقص خون» در خبرهای رسانه
کوچک شدن مغز مردان
آذرماه امسال؛ اعزام ۶۰ دانش آموز خوزستانی به سرزمین وحی
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
بازدید رئیس مجلس از جشنواره همام، ویژه آثار هنرمندان توان یاب
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
ترکیه ۴۴ فروند جنگنده یوروفایتر تحویل می‌گیرد
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)