• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۱۴۲۳
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۷
زنجان » اجتماعی

افزایش ۴۲ درصدی جمعیت آهوان مناطق حفاظت شده زنجان

طی چهار سال گذشته جمعیت آهوان مناطق حفاظت شده سرخ‌آباد و فیله خاصه زنجان با افزایش ۴۲ درصدی از ۸۴۶ رأس به یک هزار و ۲۰۶ رأس رسید.

افزایش ۴۲ درصدی جمعیت آهوان مناطق حفاظت شده زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان ؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: خوشبختانه طی چهار سال گذشته جمعیت آهوان مناطق حفاظت شده سرخ آباد و فیله خاصه زنجان با افزایش ۴۲ درصدی از ۸۴۶ رأس به یک هزار و ۲۰۶ راس افزایش یافته است.

مشکینی با بیان اینکه براساس نتایج سرشماری صورت گرفته، جمعیت آهوان مناطق حفاظت شده سرخ آباد و فیله خاصه استان زنجان در سال جاری در مجموع هشت درصد نسبت به سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است، افزود:در سال ۱۴۰۳ تعداد یک هزار و ۱۱۶ رأس آهو در این مناطق سرشماری شده بود.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد یک هزار و ۴۷ راس آهو در مناطق حفاظت شده سرخ آباد و فیله خاصه استان زنجان سرشماری شده بود که نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰ درصد افزایش داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان با قدردانی از محیطبانان استان، گفت: آنها با تلاش شبانه روزی در این دو زیستگاه مهم آهو در شمالغرب کشور مشغول خدمت هستند.

وی با بیان اینکه این سرشماری به مدت دو روز انجام شد، گفت: در این سرشماری حدود ۳۵ نفر از محیط‌بانان و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان و تیمی متشکل از محیط‌بانان اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان شرقی به عنوان استان معین و ناظر حضور و مشارکت داشتند.

موسوی با اشاره به اینکه متاسفانه شرایط زیست گونه آهو در مناطق حفاظت شده سرخ آباد و فیله خاصه در حال حاضر سخت‌تر شده است، خاطر نشان کرد: تغییر اقلیم، بحران آب، توسعه صنعتی در بخش کشاورزی، توسعه راه‌های ارتباطی، افزایش جمعبت، شکار غیر مجاز و افزایش دام‌های اهلی از جمله عوامل تهدید حیات وحش در مناطق ذکر شده است.

منطقه حفاظت شده سرخ آباد یکی از قدیمیترین مناطق حفاظت شده ایران و زیستگاه گونه شاخص آهو محسوب می‌شود، در بخش کوهستانی این منطقه گونه‌های نظیر پلنگ، گراز، کفتار، گرگ و خرس قهوه‌ای و انواع پرندگان شکاری زیست می‌کنند.

منطقه حفاظت شده فیله خاصه نیز از سال ۸۶ جزو مناطق شکار ممنوع استان زنجان اعلام شد و وسعت آن ۱۱۰ هزار و ۵۳۲ هکتار است و گونه‌های جانوری از جمله آهوی ایرانی، گراز، پرندگانی، چون کبک، باقرقره، انواع پرندگان شکاری، آبزی و کنار آبزیی مهاجر زمستانی و انواع خزندگان در این منطقه وجود دارد.

تغییر الگوی کشت، حفر چاه‌های غیرمجاز و ورود خودرو‌های مختلف از سوی کشاورزان موجب شده تا زیستگاه دشت سهرین زنجان با خطر جدی مواجه باشد.

براساس سرشماری سال ۹۲ قریب یک هزار و ۵۰۰ راس آهو در دشت سهرین و منطقه شکار ممنوع فیله خاصه زیست می‌کردند که در سال ۹۳ با کاهش ۱۴ درصدی مواجه شد، در سال ۹۴ با کاهش ۱۰ درصدی به یک هزار و ۲۴۶ راس رسید و سال ۹۵ نیز یک هزار و ۸۲ راس در این مناطق سرشماری شد.

طی سال‌های ۹۶، ۹۷، ۹۸ و ۹۹ و ۱۴۰۰ نیز به ترتیب تعداد یک هزار و ۱۰۵ راس، یک هزار و ۲۷۷ راس، یک هزار و ۴۰۰ و یک هزار و ۳۶۰ و ۸۴۶ راس آهو از سوی محیط‌بانان و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست در این ۲ منطقه مشاهده و سرشماری شدند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم در تبریز
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سردار وحیدی: پدافندهوایی مقتدرانه پای دفاع از آسمان ایران ایستاد
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)