• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۲۰۴۰
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۲
علمی و فرهنگی » فضای مجازی
رئیس پلیس فتا:

سکو‌های دارای جسارت خود را در معرض آزمون امنیت سایبری قرار می‌دهند

رئیس پلیس فتا اعلام کرد: سکو‌های دارای جسارت داوطلبانه در معرض آزمون‌های امنیت سایبری قرار می‌گیرند تا آسیب‌پذیری‌های خود را شناسایی و تاب‌آوری دیجیتال کشور را تقویت کنند؛ اقدامی که به گفته سردار مجید، گامی مهم در مسیر تدوین ادبیات نوین امنیت فضای مجازی است.

سکو‌های دارای جسارت خود را در معرض آزمون امنیت سایبری قرار می‌دهند

سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتا، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در تشریح اقدامات این نهاد در حوزه تأمین امنیت فضای مجازی پرداخت. او با اشاره به وظایف پلیس فتا بر اساس ابلاغ شورای عالی فضای مجازی و دبیرخانه مرکز ملی، تأکید کرد که این نهاد مسئول تأمین امنیت فضای مجازی در حوزه‌های کسب‌وکار‌های عمومی و جامعه است.

رئیس پلیس فتا گفت: در سال‌های اخیر اقدامات گسترده‌ای در زمینه تاب‌آوری و ارتقای امنیت زیرساخت‌های کسب‌وکار‌ها انجام شده است. این کسب‌وکار‌ها به دلیل ارائه خدمت به مردم، کلان‌داده‌ها و دارایی‌های مردم را در اختیار دارند و شامل حوزه‌هایی مانند حمل‌ونقل، بازار‌های آنلاین و سایر خدمات سایبری هستند.

با توجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد نیاز‌های مردم از طریق فضای سایبری تأمین می‌شود، امنیت این فضا تأثیر مستقیمی بر اقتصاد دیجیتال کشور دارد. پلیس فتا جلسات تخصصی، بازدید‌های میدانی و تدوین دستورالعمل‌های مبتنی بر استاندارد‌های بین‌المللی را در دستور کار قرار داده است.

سردار مجید یکی از راهبرد‌های اصلی فراجا و پلیس فتا را استفاده از ظرفیت داخلی متخصصین امنیت برای توزیع امنیت در سطح کشور دانست و گفت: همکاری با بخش خصوصی و متخصصان امنیتی، امکان تأمین امنیت گسترده‌تر را فراهم کرده است.

در همین راستا، پلیس فتا اقدام به برگزاری رویداد‌هایی کرده که در سطح بین‌المللی هم رایج هستند. در این رویدادها، متخصصین حوزه‌هایی مثل بانکداری، پیام‌رسان‌ها و کسب‌وکار‌ها حضور یافته و آسیب‌پذیری‌های خود را شناسایی می‌کنند.

رئیس پلیس فتا افزود: این رویداد‌ها علاوه بر شناسایی آسیب‌پذیری‌ها، آورده‌های آموزشی و انتقال تجربه برای متخصصین امنیت شبکه، برنامه‌نویسان و مدیران امنیت دارند. تجارب حاصل از این رویداد‌ها در اسناد امنیت سایبری منعکس شده و به‌عنوان دستورالعمل در اختیار سایر حوزه‌ها قرار می‌گیرد.

در خصوص سامانه‌های خدمت‌رسان به مردم، سردار مجید تأکید کرد که این رویداد‌ها به شناسایی آسیب‌های درون شبکه کمک کرده و از سوءاستفاده مهاجمان جلوگیری می‌کنند. حملاتی مانند داس (DoS)، تخریب اطلاعات، نشت داده‌ها و اختلال در خدمات از جمله تهدیدات شناسایی‌شده هستند.

رئیس پلیس فتا اضافه کرد که این اقدامات باید به سایر حوزه‌ها هم تسری یابد تا تاب‌آوری ملی افزایش یابد و ادبیات جدیدی در حوزه امنیت سایبری شکل گیرد.

سردار مجید در پاسخ به این سؤال که آیا این رویداد‌ها نوعی واکسیناسیون سایبری محسوب می‌شوند، گفت: امنیت در حوزه آی‌تی نسبی است در حالی که واکسیناسیون سطح خیلی بالایی از ایمنی را ایجاد می‌کند، بنابراین نمی‌توان این تعبیر را به آن اطلاق کرد. اما این رویداد‌ها نقش مهمی در افزایش توانمندی و امنیت سایبری دارند.

رئیس پلیس فتا درباره مشارکت نهاد‌ها و اپلیکیشن‌ها در این رویداد‌ها گفت: این برنامه‌ها داوطلبانه هستند و سکو‌هایی که جسارت دارند، خود را در معرض آزمون قرار می‌دهند. سال گذشته رویدادی مشابه برگزار شد و امسال شاهد افزایش سه‌برابری متقاضیان بودیم.

علاوه بر رویداد‌های داوطلبانه، پلیس فتا چارچوب‌ها و شاخص‌های استاندارد امنیتی را نیز اعلام کرده و دستورالعمل‌هایی مانند اسناد BCP و DRP را به کسب‌وکار‌ها ابلاغ کرده است. این اسناد برای ادامه خدمت و بازگشت به وضعیت اولیه در صورت بروز مشکل تدوین شده‌اند.

رئیس پلیس فتا توصیه کرد که کاربران توصیه‌های پلیس فتا را جدی بگیرند. به گفته او، مهم‌ترین نکته در فضای سایبری، پنهان بودن هویت است که می‌تواند منشأ بسیاری از مشکلات باشد.

در پایان، سردار مجید درباره آخرین وضعیت سند نظام انتظامی در فضای مجازی که از اقدامات کلان ۳۹ گانه سند راهبردی فضای مجازی است گفت: سند اولیه تهیه شده و حدود یک ماه پیش آخرین بازنگری آن به مرکز ملی ارسال شده است. اکنون منتظر جلسه تخصصی برای تعیین تکلیف نهایی هستیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع پدر شهید محمودی در جونقان
بی ثباتی قیمت برنج
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۰
نگاتیو‌های دست شیطان
دورهمی دانش آموزان سمنان در بوستان های محله
تجلیل از برگزیدگان گیلانی مسابقات قرآنی اوقاف امروز در رشت
قطع آب ادارات پر مصرف، قانون برای همه یکسان است
صلح و سازش دو طایفه در شهرستان کوهرنگ
برگزاری رزمایش ارزیابی آمادگی مولد‌های برق اضطراری در مراکز حیاتی گیلان
گامی بلند برای درمان سرطان در جنوب کشور
برگزاری جشنواره غذاها و شیوه های زندگی بومی محلی در چرام
توزیع گوشت گرم بین عزتمندان در کهگیلویه و بویراحمد
دیدار چهره به چهره استاندار با مردم
اعلام آمادگی مردم برای شرکت در راهپیایی سیزده ابان
ادامه نهضت بهسازی و اسفالت راههای روستایی در کهگیلویه
ساماندهی صنوف استان در دستور کار
بازگشت ۱۸ میلیارد ریال وجوه به حساب مالباختگان فضای مجازی
نشست مشترک وزارت امور خارجه با فوتبالی‌ها
وداع با شکوه نیروی هوایی ارتش با خلبان محمد طیبی
اختصاص 116هککتار از اراضی ملی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تأکید امام جمعه ساری بر تزریق نگاه بصیرتی به نسل جوان
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
موفقیت متخصصان کشور در تولید داربست نخاعی
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)