• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۴۹۲۱
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۱
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

اجرای طرح‌های بورس انرژی در اصفهان

بورس انرژی ایران و استانداری اصفهان بر اجرای طرح‌هایی در حوزه انرژی در این استان تاکید کردند.

**طرح‌های بورس انرژی در اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به دعوت استانداری اصفهان، نشست مشترکی با حضور محمد نظیفی، مدیرعامل بورس انرژی ایران و مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان در محل استانداری برگزار شد.

این نشست که با مشارکت جمعی از صنعتگران، فعالان اقتصادی و مدیران ارشد استان همراه بود، با هدف بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های مشترک و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در حوزه انرژی برگزار شد.

مدیرعامل بورس انرژی ایران در این جلسه با اشاره به جایگاه ممتاز اصفهان در اقتصاد ملی گفت: استان اصفهان در حوزه بازار سرمایه، با در نظر گرفتن فعالیت اشخاص حقیقی، رتبه دوم کشور را در اختیار دارد و در بخش حقوقی و بازار اوراق بهادار نیز رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است.

نظیفی با تشریح سهم استان اصفهان در بازارهای مختلف بورس انرژی اظهار کرد: در حوزه هیدروکربوری، حدود ۱۲ درصد از حجم کل معاملات کشور متعلق به اصفهان است و در بازار برق نیز سهم این استان به حدود ۱۴ درصد از کل معاملات می‌رسد. با این حال، در بازار آب و بخش اوراق بهادار بورس انرژی، استان اصفهان سهمی ندارد؛ از همین رو انتظار داریم در آینده شاهد افزایش مشارکت فعالان اقتصادی این استان در این حوزه‌ها باشیم.

مدیرعامل بورس انرژی ایران افزود: بورس انرژی در حوزه‌های فیزیکی شامل بازار برق، هیدروکربوری و آب، زمینه‌های مختلفی برای تامین مالی فراهم کرده است. در حوزه بهینه‌سازی مصرف و مدیریت سمت تقاضا، که امروز یکی از مسائل مهم ناترازی انرژی در کشور است، ابزارهای جدیدی همچون گواهی صرفه‌جویی گاز و برق توسعه یافته و معاملات قابل‌توجهی در این زمینه انجام شده است.

وی همچنین به راه‌اندازی گواهی صرفه‌جویی گازوئیل در بخش حمل‌ونقل اشاره کرد و گفت: این ابزار با هدف افزایش بهره‌وری ناوگان حمل‌ونقل عمومی طراحی شده و از طریق انتشار اوراق سلف، زمینه تامین مالی طرح‌های بهینه‌سازی را فراهم می‌کند. در این زمینه امیدواریم تجربه موفقی با گروه مالی انتخاب صورت بگیرد.

نظیفی افزود: انتظار داریم مجموعه‌های بانکی استان اصفهان نیز در حوزه وثایق و تضامین همکاری مؤثری داشته باشند. همچنین سازوکارهای متنوعی در بورس انرژی ایران مانند صندوق پروژه نیروگاهی و سلف تجدیدپذیر فراهم شده که می‌تواند به توسعه زیرساخت‌های انرژی استان کمک کند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مغفول در بازار آب گفت: امکان کشف قیمت واقعی در تابلوی بورس انرژی ایران وجود دارد و انتظار می‌رود استان اصفهان از این ظرفیت برای توسعه و بهره‌وری در حوزه آب استفاده کند.

در ادامه این نشست، مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان با اشاره به چالش ناترازی انرژی در کشور گفت: این موضوع شرایط سختی را برای استان ایجاد کرده است. از این‌رو، حمایت از پروژه‌های انرژی و بهره‌وری را از طریق ابزارهای تأمین مالی بورس انرژی و گواهی صرفه‌جویی پیگیری خواهیم کرد.

وی از اجرای طرح ملی جایگزینی ۴۰۰ هزار چراغ پرمصرف با نمونه‌های کم‌مصرف در اصفهان خبر داد و گفت: اصفهان نخستین استان کشور است که این طرح را به مرحله اجرا رسانده است.

استاندار اصفهان با تاکید بر اهمیت دو مسئله آب و آلودگی هوا در استان افزود: پروژه‌های متعددی در حوزه انرژی خورشیدی در اصفهان در حال اجراست و این استان رتبه نخست کشور را در این حوزه دارد. تأمین مالی این طرح‌ها از طریق بورس انرژی از جمله اهداف اصلی مدیریت استان است.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری اصفهان برنامه‌ریزی کرده است تا در آینده بخش عمده‌ای از انرژی موردنیاز خود را از منابع خورشیدی تامین و به سمت تحقق مفهوم «شهر خورشیدی» حرکت کند. همچنین پروژه‌های بهبود بهره‌وری آب در استان آغاز شده که نیازمند حمایت مالی از مسیرهای نوین مانند بورس انرژی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳۰ آذر ۱۴۰۴
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
همکاری زنجان و اسپانیا؛ نانوکامپوزیتی برای تبدیل گاز سمی H₂S به هیدروژن
زنجان؛ قطب مهم معدنی با ۲۷۰ معدن فعال و ۱۱۲ پروانه اکتشاف
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
برنامه های یلدایی در قاب تلویزیون لرستان
کشف محموله سوخت قاچاق در رشت
نمایشگاه بین المللی کتاب استان کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)