• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۰۳۷۲
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

ایران رتبه سوم جهان در کارآزمایی بالینی گیاهان دارویی

رئیس دومین کنگره ملی طب ایرانی گفت: ایران در تولید علم در طب گیاهی و مکمل رتبه چهارم جهان و در کارآزمایی بالینی گیاهان دارویی ایران در رتبه سوم جهان قرار دارد.

ایران رتبه سوم جهان در کارآزمایی بالینی گیاهان دارویی

به گزارش خبرگزارش صدا و سیما، روشنک مکبری نژاد رئیس دومین کنگره ملی طب ایرانی در نشست خبری با خبرنگاران گفت: ما به دنبال آن هستیم که از ظرفیت های بالقوه و بالفعل طب سنتی برای ارتقای سلامت مردم استفاده کنیم و کنگره امسال در محورهای پزشکی سبک زندگی و پیشگیری، غذا و تغذیه و آشپزی طبی، داروهای گیاهی، نسخه نویسی داروهای طب ایرانی، تکنیک‌های دستی و اعمال یداوی طب ایرانی، تلفیق طب مکمل و نوین برگزار می‌شود و ٨ پنل و ١٠ کارگاه همزمان داریم.

مکبری‌نژاد بیان کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف ما استفاده از ظرفیت گیاهان دارویی است، ایران ٠.٣ تا ٠.۴ درصد در تجارت جهانی گیاهان دارویی سهم دارد، این در حالی است که ٨ هزار گونه گیاهی داریم و ٢ هزار و ٣٠٠ گونه گیاه دارویی است اما سهم ایران از تجارت گیاهان دارویی بسیار کم است، باید توجه داشت که گیاهان دارویی در عطرها، محصولات آرایشی و بهداشتی و داروها استفاده می‌شود.

رئیس انجمن علمی طب ایرانی با بیان اینکه در بازار جهانی گیاهان دارویی کشورهای اروپایی و چین و هند در طب ایرانی پیشرو هستند، گفت: ایران ٢ برابر اروپا گیاهان دارویی دارد، اما در این حوزه پیشرفت خوبی نداشتیم، ایران در تولید علم در طب گیاهی و مکمل رتبه چهارم جهان و در کارآزمایی بالینی گیاهان دارویی ایران در رتبه سوم جهان قرار دارد، ٩٠ درصد زعفران دنیا، ٧٠ تا ٨٠ درصد گل محمدی و ٢٠ درصد زیره جهان از ایران تامین می‌شود، اما متاسفانه در بیشتر گیاهان دارویی خام فروشی داریم.

۵١۶ پزشک متخصص طب سنتی در ایران فعالیت می‌کنند

حسین رضایی‌زاده دبیر علمی کنگره طب ایرانی در نشست خبری دومین کنگره ملی طب ایرانی گفت: در دنیای توسعه یافته از فناوری روز برای توسعه داروهای گیاهی بهره می برند، کشور چین از داروهای تزریقی گیاهی با فناوری نانو استفاده می کند، باید دانست که ما در پایه فکری طب ایرانی مباحثی مثل استفاده از کشته جات داریم که پیشینه استفاده از فناوری نانو در تولید داروهاست، برای مثال برای درمان مشکلات مفاصل، نانو دارو داریم و در درمان بیماری های صعب العلاج، داروهای گیاهی به کاهش عوارض داروها و عوارض بیماری کمک می‌کنند.

وی درباره استفاده از درمانگران تجربی طب سنتی گفت: طبق اسناد بالادستی ما قوانین و دستورالعمل های در استفاده از درمانگران داریم و درمانگران می‌توانند به عنوان دستیار پزشک فعالیت کنند و در مراکزی که پزشک مسئولیت حقوقی درمان را بپذیرد؛ این افراد می‌توانند فعالیت کنند.

رضایی‌زاده گفت: ۵١۶ پزشک متخصص طب سنتی، ١١۵ نفر داروساز طب سنتی داریم که ١١٠ نفر هیئت علمی متخصص طب سنتی و ٣۵ هیئت علمی داروساز طب سنتی هستند و سالانه ٣٠ تا ۴٠ پزشک متخصص در طب سنتی پذیرش می‌شوند و نیمی از ظرفیت خالی می‌ماند.

نقش گیاهان دارویی در کمک به درمان ناباروری

در ادامه آزاده زارعی دبیر اجرایی دومین کنگره ملی طب ایرانی با بیان اینکه طب ایرانی می‌تواند در بهبود سبک زندگی و پیشگیری از بیماری‌ها می‌تواند نقش داشته باشد، ما درباره گیاهان و داروهای گیاهی موثر در درمان ناباروری پنل‌هایی داریم، ما گیاهانی داریم که در درمان ناباروری موثر هستند و باید دانست که برخی غذاها و گیاهان هم می‌توانند موجب ناباروری شوند.

دبیر اجرایی دومین کنگره ملی طب ایرانی افزود: تحقیقات بسیاری روی موضوعات باروری و ناباروری انجام شده است، در یکی از تحقیقات زوج‌های ناباروری در صف IVF از درمان طب ایرانی در کنار درمان اصلی بهره بردند و شانس بارداری به طور چشمگیری افزایش پیدا کرد.

زارعی بیان کرد: ۴٠ سخنران مدعو داریم، گروه‌های پزشکان متخصص طب ایرانی، داروسازان طب ایرانی، پزشکان عمومی، داروسازان عمومی، رشته های تغذیه و مامایی در این کنگره مشارکت دارند، امسال برنامه ویژه داریم و از پرتره برتر ابن سینا رونمایی می‌کنیم، یک مسابقه کاریکاتور برای سبک زندگی داریم و پنل هنر زندگی و طب ایرانی داریم و قرار است در این پنل هنرمندان با متخصصان طب ایرانی بحث موسیقی و نقاشی را در سلامت ارائه می‌کنند.

دبیر اجرایی دومین کنگره ملی طب ایرانی بیان کرد: نمایشگاهی هم در کنار کنگره برگزار می‌شود و شرکت‌ها با داروها و فرآورده‌های طب ایرانی در این نمایشگاه حضور دارند و کنگره چهارشنبه ٢١ آبان مراسم افتتاحیه برگزار می‌شود. حمایت معنوی نظام پزشکی، فرهنگستان علوم پزشکی و وزارت بهداشت را داریم.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آیین تجلیل از کتابخوانان در هریس
توسعه پایدار بدون مشارکت فعال زنان ممکن نیست
مسابقات جام «از محله تا قله» با یاد شهدا در استان البرز برگزار شد
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۵۰ روستا در الیگودرز
درخشش عکاسان گیلانی در جشنواره بین‌المللی ایران جوان
جان باختن دو نفر در حادثه تیراندازی در آقاسیدشریف رشت
استمرار بارش ها در سمنان
اقامه نماز جمعه در ایلام
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
ساکنان و گردشگران کیش غرق در شادی میلاد دخت نبی اکرم (ص)
مصاف بانوان ملوان بندرانزلی مقابل یاسام کردستان در گام دهم
روستای شفیع اباد بهترین روستای گردشگری جهان
تصادف در جاده سلطانیه_قیدار یک کشته و ۴ مصدوم برجا گذاشت
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۲۰
روایت مادری که با تلاش خستگی را خسته کرد
زنجان؛ شهر بوی یاس گرفته است
سفری برای شنیدن مشکلات و درد دل‌های مردم
خبر‌هایی از مصوبات مجمع عمومی بسیجیان سرخه
اهدای ۵ سری جهیزیه به نوعروسان اشکفتک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
حمایت از توسعه مشاغل خانگی در زنجان
ادامه بازگرداندن اتباع فاقد مدرک افغانستانی از ایران
توصیه‌های ایمنی پلیس راه زنجان برای رانندگی در روزهای بارانی و برفی
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
۴ کشته بر اثر برخورد کامیون با پراید در محور بیرجند - خوسف
جنگ تلخ بود، اما «نیاز‌های دفاعی» آینده ایران را شناخته‌ایم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آذر ۱۴۰۴
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۷ نظر)
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۱ نظر)
تألیف کتاب با موضوع کودکان دیرآموز در کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
تخلیه و بارگیری ۶۶ هزار تُن گندم در بندر شهید رجایی  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)