• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۴۲۲۴
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷
اقتصادی » آب و انرژی

ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا پایان آذر به ۴ هزار مگاوات می‌رسد

رئیس ساتبا گفت: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور تا پایان آبان به ۳ هزار و ۱۰۰ مگاوات و تا پایان آذر به ۴ هزار مگاوات افزایش خواهد یافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، «محسن طرزطلب» گفت: در صورت تحقق برنامه‌های پیش‌بینی‌شده، ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور تا پایان امسال به ۷ هزار مگاوات خواهد رسید.

وی با اشاره به روند رشد این نیروگاه‌ها افزود: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا پنجم آبان‌ماه امسال ۲ هزار و ۷۲۰ مگاوات بوده، در حالی که این رقم در ابتدای دولت چهاردهم یک هزار و ۲۲۵ مگاوات بود.

رئیس ساتبا بیان کرد: تاکنون بیش از یک هزار و ۴۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور افزوده شده است.

طرزطلب تصریح کرد: در تمامی ۳۱ استان کشور امکان احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر وجود دارد و هم‌اکنون ۵۹۷ ساختگاه نیروگاه خورشیدی در نقاط مختلف کشور در حال احداث است.

وی گفت: در صورت رفع چالش‌های مالی و واردات تجهیزات، پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان زمستان ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به ۵۲۰۰ مگاوات برسد.

طرزطلب افزود: پروژه‌های بزرگ‌مقیاس در فروردین و اردیبهشت وارد مدار خواهند شد، اما در صورت تأمین حدود ۲۰۰ میلیون دلار منابع مالی و رفع مشکلات فرآیندی میان ساتبا و صندوق توسعه، این ظرفیت می‌تواند زودتر، یعنی تا بهمن‌ماه، محقق شود و مجموع ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور را به ۷ هزار مگاوات برساند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس ساتبا تصریح کرد: برنامه‌ریزی شده است تا تابستان سال آینده ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به ۱۱ هزار مگاوات افزایش یابد، اما با وجود این تلاش‌ها، ناترازی انرژی در کشور همچنان باقی خواهد ماند. امیدواریم با افزایش بارش‌ها و ورود نیروگاه‌های برق‌آبی به مدار، بتوانیم این ناترازی را جبران کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

طرزطلب با اشاره به ضرورت رفع مشکلات فرآیندی میان این سازمان و صندوق توسعه ملی گفت: در حال حاضر کل تجهیزاتی که می‌توانیم به بخش خصوصی واگذار کنیم برای احداث حدود دو هزار مگاوات نیروگاه است، در حالی که برای احداث حدود هشت هزار مگاوات تقاضا وجود دارد. از این رو باید فرآیند‌ها و بروکراسی‌های موجود میان ساتبا و صندوق توسعه هرچه سریع‌تر مرتفع شود تا روند اجرای پروژه‌ها تسریع یابد.

وی افزود: متقاضیان بسیاری در صف هستند که انتظار دارند تجهیزات مورد نیاز در اختیارشان قرار گیرد و لازم است با پیگیری‌های مستمر شاهد حل مشکلات اداری و تسریع در تحویل تجهیزات باشیم.

صرفه اقتصادی نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس

طرزطلب نیروگاه‌های خورشیدی پراکنده را از نظر اقتصادی به‌صرفه دانست و گفت: این نیروگاه‌ها هزینه بسیار پایینی دارند، زیرا هزینه اتصالات آنها اندک است و از نظر پدافند غیرعامل نیز مزیت قابل‌توجهی دارند.

وی افزود: اگر تجهیزات مورد نیاز تأمین شود و منابع مالی در دسترس باشد، می‌توان با سرعت بالا، در بازه ۳۰ تا ۴۵ روز، یک نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس را احداث و وارد مدار کرد. این پروژه‌ها از نظر اجرایی پیچیدگی بالایی ندارند و می‌توانند با سرعت به بهره‌برداری برسند.

قیمت برق در بورس انرژی و ضرورت سرمایه‌گذاری در شبکه

رئیس ساتبا با اشاره به وضعیت بازار برق گفت: در ۶ماهه نخست امسال، قیمت فروش برق در بورس انرژی که بدون دخالت دولت تعیین می‌شود، به‌طور میانگین ۶۶۰۰ تومان بوده است. در نیمه دوم سال پیش‌بینی می‌شود این عدد به دلیل کاهش تقاضا کمتر شود.

معاون وزیر نیرو تأکید کرد: وزارت نیرو و دولت باید در حوزه شبکه انتقال و خطوط پست برق سرمایه‌گذاری کنند، چراکه در این بخش در سراسر کشور با ضعف و چالش‌های جدی مواجه هستیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

امکان صادرات برق تجدیدپذیر برای سرمایه‌گذاران

طرزطلب در خصوص صادرات برق حاصل از نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: هر سرمایه‌گذاری که نیروگاه تجدیدپذیر احداث کند، می‌تواند تا ۱۰ درصد از ظرفیت اسمی نیروگاه خود را به کمک خطوط انتقال وزارت نیرو صادر کند.

وی توضیح داد: این خطوط انتقال به‌صورت رایگان در اختیار سرمایه‌گذاران قرار خواهد گرفت، هرچند هزینه صادرات با قیمت برق در بورس سبز انرژی تقریباً برابری می‌کند؛ از این رو، سرمایه‌گذاران می‌توانند برق خود را یا در داخل کشور به فروش برسانند یا صادر کنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

افزایش ۲.۵ برابری ظرفیت نیروگاه‌های بادی در سال آینده

رئیس ساتبا با اشاره به توسعه نیروگاه‌های بادی گفت: در حال حاضر ضریب تولید نیروگاه‌های بادی حدود ۵۱ درصد است و ظرفیت منصوبه این نیروگاه‌ها در کشور به ۳۷۱ مگاوات رسیده است. با تلاش‌های در حال انجام، پیش‌بینی می‌شود این عدد در سال آینده به ۲.۵ برابر افزایش یابد.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در این بخش نیازمند هزینه اولیه بالاتر و زمان اجرای طولانی‌تر است، اظهار کرد: در ۶ماه گذشته، سرمایه‌گذاران داخلی با شرکت‌های داخلی و خارجی قرارداد‌هایی برای اجرای طرح‌های بادی منعقد کرده‌اند تا روند توسعه این پروژه‌ها سرعت گیرد.

اجرای بیش از ۱۱۷۵ مگاوات طرح بادی در کشور

طرزطلب از حمایت جدی ساتبا از احداث نیروگاه‌های بادی خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از یک‌هزار و ۱۷۵ مگاوات طرح بادی در کشور در حال اجراست و این سازمان با جدیت از توسعه این بخش حمایت می‌کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

 

 

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اصلاح رفتارمدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ آبان ۱۴۰۴
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ روایت یک نخبه ریاضی دهه شصتی
اقدامات رفع بوی نامطبوع اتوبان قم–تهران هنوز کامل نشده است
تجلیل از خیرین و خادمین موکب شهدای بناب
افزایش شاخص اجرای طرح هادی در روستاهای اشنویه
اعطای مجوز واردات نهاده‌های دامی به فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی
جلوگیری از تخلفات شکار و صید در مناطق حفاظت شده
آغاز رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
وزش باد شدید در سمنان
ماندگاری هوای سرد در چهارمحال و بختیاری
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام
بازگشایی مرز کیله شین در دستور کار دولت
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آبان در یک نگاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
فردا چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)