• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۴۴۷۵
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۸
علمی و فرهنگی » فضای مجازی
مصطفی طاهری، نماینده مجلس:

پایان قانون‌گذاری هوش مصنوعی، آغاز دوره اجرای هوش مصنوعی در کشور

با پشت سر گذاشتن جلسات بررسی پیشنهادات نمایندگان درباره طرح ملی هوش مصنوعی، تصویب این طرح به مراحل نهایی خود نزدیک شده است.

پایان قانون‌گذاری هوش مصنوعی، آغاز دوره اجرای هوش مصنوعی در کشور

در گفت‌وگوی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با مصطفی طاهری، نایب‌رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی، به بررسی آخرین وضعیت تصویب مواد قانون هوش مصنوعی در صحن علنی مجلس پرداختیم.

طاهری در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به بررسی بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ پیشنهاد ثبت‌شده، گفت: «خوشبختانه پس از هشت جلسه بررسی مستمر، آخرین ماده از قانون هوش مصنوعی نیز به تصویب رسید. البته ماده ۱۳ که پیش‌تر از سوی کمیسیون تخصصی ارجاع شده بود، همچنان در دستور بررسی کمیسیون قرار دارد و در جلسه مربوطه تعیین‌تکلیف می‌شود. همچنین با توجه به اینکه در ماده ۱۴ قانون، درباره تشکیل «صندوق حمایت از توسعه هوش مصنوعی» تصمیم‌گیری شد، در واقع این صندوق به‌صورت تلویحی در همین ماده به تصویب رسید. بخش‌های جزئی‌تر و اجرایی آن نیز در کمیسیون مربوطه نهایی خواهد شد.»

نایب‌رئیس فراکسیون هوش مصنوعی در توضیح ابعاد این قانون گفت: «قانون هوش مصنوعی شامل ۱۴ ماده است که در آن به موضوعات مهمی پرداخته شده. در این جلسات نمایندگان مسائل مختلفی را مورد بررسی قرار دادند. از جمله ساختار حکمرانی هوش مصنوعی، تربیت و ارتقای نیروی انسانی متخصص، تبادل داده و تنظیم‌گری در حوزه هوش مصنوعی، اینها مسائل مهمی بودند که نمایندگان آن‌ها را در این ۱۴ ماده بررسی کردند و به تصویب رساندند. همچنین یکی از مواد مفصل قانون به لایه‌های بنیادین توسعه هوش مصنوعی اختصاص دارد که از دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری و متخصصان این حوزه است، چرا که عقب‌ماندگی کشور عمدتاً در این لایه‌ها شکل می‌گیرد.»

طاهری با اشاره به سایر محور‌های این قانون گفت: «در این مصوبه، تکالیف مشخصی برای حوزه‌های ارتباطات بین‌الملل، موضوعات مالی و نحوه ارائه گزارش‌های دوره‌ای به مجلس شورای اسلامی تعیین شده است. تنها بخشی از مواد مرتبط با صندوق باقی مانده که امیدواریم به زودی نهایی شود.»

طاهری در بخش دیگری از گفت‌و‌گو با اشاره به رویکرد کلی قانون هوش مصنوعی گفت: «هدف این قانون حل فوری مشکلات نیست، بلکه ایجاد «ریل‌گذاری» در مسیر توسعه هوش مصنوعی در کشور است. به این معنا که از این پس بخش خصوصی، دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها، وزارت علوم، وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاست‌جمهوری هرکدام در چارچوب مشخصی وظایف خود را در حوزه هوش مصنوعی دنبال خواهند کرد تا از موازی‌کاری و اتلاف منابع و شانه خالی کردن هریک از نهاد‌ها جلوگیری شود.»

او تأکید کرد: «می‌توان گفت تصویب قانون هوش مصنوعی، در واقع «آغاز عصر جدید هوش مصنوعی در کشور» است. از این پس انتظار می‌رود با همکاری مجلس، دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی، شاهد جهشی قابل‌توجه در استفاده از هوش مصنوعی در بخش‌های مختلف از جمله انرژی، سلامت، آموزش، قضاوت و مدیریت منابع کشور باشیم.»

طاهری در ادامه با اشاره به چشم‌انداز اجرای قانون هوش مصنوعی گفت: «در واقع با تصویب این قانون، ریل‌گذاری لازم برای حرکت کشور در مسیر توسعه هوش مصنوعی انجام شد. از این پس، قرار است «واگن‌ها و لکوموتیو‌های مختلف» در حوزه‌های گوناگون از جمله انرژی، مدیریت منابع آب، سلامت، قضاوت، آموزش و پرورش و سایر بخش‌ها، بر روی این ریل حرکت کنند و از ظرفیت‌های هوش مصنوعی بهره‌مند شوند.»

او اضافه کرد: «به تعبیر دیگر، می‌توان گفت «پایان قانون‌گذاری هوش مصنوعی، در حقیقت آغاز دوره اجرای هوش مصنوعی در کشور» است. از این پس امیدواریم با همکاری کمیسیون‌های مجلس، دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی و با تکیه بر حمایت‌ها و چارچوب‌هایی که در این قانون پیش‌بینی شده است، شاهد جهشی جدی در این حوزه باشیم.»

نایب‌رئیس فراکسیون هوش مصنوعی در پایان تأکید کرد: «دیگر نباید بهانه‌ای برای موازی‌کاری یا توقف طرح‌های مرتبط با هوش مصنوعی وجود داشته باشد. با راهبری و هدایت «سازمان ملی هوش مصنوعی» و «شورای راهبری ملی»، روند کار باید با سرعت و انسجام بیشتری ادامه یابد تا کشور بتواند در عرصه استفاده از هوش مصنوعی، جایگاه شایسته خود را به‌دست آورد.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استاد علی کریمی ، آواز ایرانی از زنجان به جهان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
در مسیر مدیریت شهری
شرق اصفهان در مسیر توسعه
تغییر سبک زندگی و دیابت
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش برف در دماوند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
اعتراف تاریخی ترامپ
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)