• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۵۸۴۴
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۸
کهگیلویه و بویراحمد » اجتماعی

تداوم مطالبه گری‌ مردم استان برای ساخت غیرقانونی سد‌های ماندگان و خرسان ۳

بعد از اعتراض دوستداران محیط زیست به ساخت غیرقانونی سد‌های ماندگان و خرسان ۳ در ماه‌های اخیر، این بار بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج هم با برپایی تریبون آزاد به این موضوع واکنش نشان داد.

تداوم مطالبه گری‌ها برای ساخت غیرقانونی سد‌های ماندگان و خرسان ۳
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد ؛ در این تریبون آزاد که در مجاورت مصلی یاسوج برگزار شد، اقشار مختلف مردم نسبت به پیامد‌های زیست محیطی ساخت این دو سد برای زیست کره دنا، ابراز نگرانی کردند.
۱۹ آبان ۱۴۰۴ مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، دستور تسریع در احداث چندین سد از جمله خرسان ۳ و ماندگان را صادر کرد.
هفته پیش نیز عباس علی آبادی وزیر نیرو برای پاسخ به سوال نماینده مردم بویراحمد دنا و مارگون در مورد ادامه ساخت غیرقانونی سد‌های ماندگان و خرسان ۳ به مجلس فراخوانده شد.
نماینده مردم بویراحمد، دناو مارگون در جلسه کمیسون انرژی مجلس شورای اسلامی با انتقاد صریح از اجرای طرح‌های سدسازی بدون طی مراحل قانونی و ارزیابی زیست‌محیطی گفت: این اقدام تعدی مستقیم به منافع ملی و شأن قانون‌گذاری است.
محمد بهرامی با اشاره به اعطای ردیف اعتباری به این طرح‌ها افزود: آیا این بی‌توجهی به قانون، رویه وزارتخانه است یا استثنا؟ چرا در غیاب مجوز‌های قانونی این طرح‌ها در بودجه کشور ردیف اعتباری گرفته‌اند؟ آیا وزارت نیرو برنامه‌ای برای اصلاح نظام سدسازی و توقف توسعه‌های بی‌ضابطه دارد یا همچنان قرار است به نام توسعه، محیط زیست کشور را قربانی کنند؟
وی با اشاره به پیگیری‌های مکرر و مکاتبات رسمی با ریاست جمهوری، وزارت نیرو، کمیسیون اصل ۹۰، دادستانی کل کشور و سازمان برنامه و بودجه که بیش از ۸۰ نماینده مجلس آن را نیز امضا کرده‌اند ادامه داد: چرا هنوز اراده‌ای جدی برای اصلاح وضعیت موجود در برخی بخش‌های وزارت نیرو دیده نمی‌شود؟
نماینده مردم بویراحمد، دناو مارگون با هشدار نسبت به پیامد‌های زیست‌محیطی این طرح گفت: سد ماندگان در مجاورت کوه دنا واقع شده و با احداث آن، تعادل طبیعی این زیستگاه ارزشمند دچار اختلال خواهد شد و تغییرات اقلیمی ناشی از این طرح می‌تواند موجب از بین رفتن ذخایر برف و یخچال‌های طبیعی شده و در نتیجه، استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و بوشهر در آینده با تنش آبی جدی مواجه شوند.
محمد بهرامی تأکید کرد: اجرای طرح‌های سدسازی بدون مجوز‌های قانونی، به‌ویژه ارزیابی زیست‌محیطی نه‌فقط یک تخلف اداری، بلکه تعدی مستقیم به منافع ملت، منابع طبیعی کشور و شأن قانون‌گذاری مجلس است.
وی افزود: ادامه اجرای این طرح‌ها رودخانه‌ها را منحرف می‌سازد، روستا‌ها را به حاشیه می‌راند و مردم را بی‌صدا از خانه و زمینشان دور و جنگل‌ها را نابود می‌کند. عضو کمیسیون انرژی مجلس خواستار پاسخگویی عباس علی آبادی وزیر نیرو درباره دلایل تخصیص بودجه به این پروژه‌های فاقد مجوز زیست‌محیطی شد.
احداث سد "ماندگان" بر روی رودخانه "ماربُر" در دامنه شمالی دنا پس از مصوبه الحاق ضلع شمالی "منطقه حفاظت شده دنا" به استان اصفهان آغازشد که با مخالفت‌های کارشناسان محیط زیستی مواجه شده است.
مصوبه جدایی مدیریت دنای شمالی به وسعت (۶۱ هزار هکتار) از کهگیلویه و بویراحمد و واگذاری آن به استان اصفهان بدون حضور مسئولان ارشد کهگیلویه و بویراحمد سال گذشته در شورای عالی محیط زیست به تصویب رسیده است.
اردیبهشت سال گذشته همزمان با آغاز عملیات احداث سد ماندگان موجی از اعتراضات و نگرانی‌ها در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد چهار محال و بختیاری و حتی اصفهان (محل اجرای این طرح) شکل گرفته که همچنان ادامه دارد.
این سد در ضلع شمالی منطقه حفاظت شده دنا و حاشیه پارک ملی حیات وحش دنا در حال ساخت است.
فعالان محیط زیست معتقدند احداث این سد با عث تغییرات اقلیمی خشک شدن یخچال‌های طبیعی دنا و در نهایت به خطر افتادن محیط زیست گیاهی، جانوری و حتی انسانی این زیستگاه می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش دانش‌آموزان سمپاد چهارمحال و بختیاری در المپیاد ملی «لیزر و فوتونیک»
درگذشت داریوش محمدی هنرمند سینما
ناشران پرفروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران معرفی شدند
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
تعویق بازی تراکتور - پرسپولیس در جام حذفی
مایحتاج خود را از میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار تهیه می‌کنند
معرفی رئیس سازمان پزشکی قانونی به عنوان مدیر برتر در حوزه جوانی جمعیت
زیبایی روستا‌های استان همدان در بسته «روستا خبر» 
ضرورت استعفای روسای هیئت‌های ورزشی برای نامزدی در انتخابات شورا‌ها 
تعیین اعضای ستاد انتخابات شهرستان تبریز
مسابقه ماهیگیری گرامیداشت هفته کیش
بانک مرکزی پس از آینده، سراغ موسسه ملل رفت
لزوم اقدام جدی و میدانی برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی در ایران
ویژه برنامه «پایان‌نامه» و مجموعه مستند «رخ مادر» از قاب سیما
نجات مرد ۶۲ ساله در ارتفاعات روستای خرمایک فراشبند
۲ هزار و ۵۰۰ ستاره گلستان در یک سایت؛ از تاریخ تا هنر در دستان شما
سیزدهمین هفته «سینما افق» در شبکه افق
دستگیری محکومان فراری در عملیات نیروهای پلیس اراک
تجارت ۳ هزار شرکت اقتصادی هرات افغانستان از مسیر گذرگاه دوغارون تایباد
تشکیل شرکت بزرگ آب و انرژی در استان یزد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
پویش آبادان را سبز میکنیم
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
برگزاری نشست آموزشی طراحان و ناظران گاز با هدف ارتقای دانش فنی
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)