• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۹۸۸۹
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۰
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

بورس صنعت و مشاغل مسیر مهارت‌آموزی دانشجویان

معاون وزیر علوم گفت: بورس صنعت و مشاغل مسیر مهارت‌آموزی، اشتغال و امید را برای دانشجویان هموار می‌کند

 

بورس صنعت و مشاغل مسیر مهارت‌آموزی دانشجویان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ رئیس سازمان امور دانشجویان با تشریح اهداف، مزایا و ضرورت گسترش «بورس صنعت و مشاغل» در دانشگاه‌ها، افزود: این طرح می‌تواند با پیوند مؤثر میان دانشگاه و صنعت، مهارت‌آموزی دانشجویان، کاهش بیکاری و ایجاد امید در نسل جوان را به طور جدی تقویت کند.

سعید حبیبا امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان در اولین رویداد معرفی ظرفیت‌های طرح بورس صنعت و مشاغل مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که در دانشگاه صنعتی شیراز برگزار شد، این موضوع را بحثی بسیار مهم و کلیدی برای کشور توصیف کرد و گفت: صنعت امروز بیش از هر زمان دیگری متکی به علم و نوآوری است و دانشگاه‌ها باید نقش فعال‌تری در این روند ایفا کنند.

وی با مرور تحولات جهانی آموزش عالی، حرکت دانشگاه‌ها از نسل آموزش‌محور به پژوهش‌محور و سپس نسل سوم کارآفرین را تشریح کرد و افزود: اکنون وارد دوره دانشگاه‌های نسل چهارم و حتی نسل پنج شده‌ایم؛ دانشگاه‌هایی که مسئولیت اجتماعی، هوشمندسازی و انسان‌محوری را در محور فعالیت‌های خود قرار داده‌اند.

معاون وزیر علوم با بیان اینکه اتصال دانشگاه به صنعت تنها به اجرای پروژه‌های R&D محدود نمی‌شود، گفت این همکاری پیشینه‌ای طولانی دارد و از اواخر قرن نوزدهم در جهان شکل جدی‌تری پیدا کرده است.

حبیبا در ادامه افزود: در دهه‌های اخیر و به‌ویژه بعد از ۱۹۸۰، ارتباط صنعت و دانشگاه ساختارمند شده است و امروز نیز انتظار می‌رود دانشجو از همان دوران تحصیل با صنعت آشنا شود و بین آموزش نظری و کاربرد عملی پیوند برقرار شود.

وی سه هدف اصلی این طرح را برشمرد و افزود: افزایش مهارت‌آموزی دانشجویان و فراهم‌سازی امکان حضور آنان از دوره تحصیل در محیط صنعتی؛ افزایش نرخ جذب فارغ‌التحصیلان در صنایع و کاهش مهاجرت با ایجاد امنیت شغلی آینده و تقویت مهارت‌های عملی، تخصصی و کارگاهی دانشجویان همراه با آموزش‌های دانشگاهی اهداف طرح مذکور هستند.

رئیس سازمان امور دانشجویان، همچنین آگاهی دانشجویان از مسیر‌های شغلی، بهبود نظام تأمین مالی دانشگاه‌ها و اجرای پروژه‌های مشترک دانشگاه–صنعت را از اهداف تکمیلی این طرح عنوان کرد.

معاون وزیر علوم گفت: این بورس در وهله اول برای دانشجو مزیت‌های فراوانی دارد؛ مهم‌ترین آن ارتباط مستقیم با بازار کار و آشنایی از آغاز تحصیل با الزامات واقعی صنعت است.

وی، افزایش تجربه عملی، توسعه مهارت‌های نرم‌افزاری و حرفه‌ای، و کمک به انتخاب مسیر شغلی روشن‌تر را از دیگر مزایا برشمرد و افزود: یکی از مهم‌ترین معضلات امروز جوانان ناامیدی نسبت به آینده شغلی است؛ اگر بورس صنعت و مشاغل گسترش یابد، این طرح می‌تواند به طور جدی از یأس و سرخوردگی دانشجویان جلوگیری کند.

حبیبا تصریح کرد: اجرای این بورس موجب هم‌راستایی محتوای آموزشی با نیاز‌های واقعی صنعت، افزایش امنیت شغلی فارغ‌التحصیلان و شکل‌گیری پل ارتباطی با صنایع بزرگ و متوسط می‌شود.

وی، کاهش هزینه‌های جذب نیروی کار جدید به دلیل آموزش عملی دانشجویان، ایجاد دوره‌های تخصصی جدید و به‌روز نگه‌داشتن برنامه‌های آموزشی را از دیگر پیامد‌های مثبت این طرح دانست و افزود: این همکاری می‌تواند بسیاری از چالش‌های جاری در جذب نیرو‌های متخصص را از میان بردارد.

بورس صنعت و مشاغل باید یک وظیفه ملی تلقی شود

معاون وزیر علوم، بر مشارکت سه ضلع اصلی یعنی دانشگاه‌ها، صنایع و دانشجویان در اجرای موفق این طرح تأکید کرد و گفت: بورس صنعت و مشاغل باید یک وظیفه ملی تلقی شود و همه دستگاه‌ها برای توسعه آن دست به دست دهند.

حبیبا با اشاره به تأکید وزیر علوم و مجلس بر «مهارت‌آموزی»، این بورس را بهترین مسیر برای تحقق این هدف دانست و اظهار کرد: اگر این طرح به‌درستی اجرا شود، شاهد رویداد‌های مهمی در حوزه مهارت‌ورزی و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان خواهیم بود. این بورس شکاف بین علم و صنعت را پر کرده و توسعه فناوری و رشد اقتصادی را تسریع می‌کند.

معاون وزیر علوم در ادامه با اشاره به ظرفیت علمی شیراز گفت: دانشگاه شیراز و دانشگاه صنعتی شیراز به عنوان قطب علمی جنوب کشور می‌توانند پیش‌قراول اجرای این بورس باشند.

وی افزود: تعامل مناسب میان استانداری، نمایندگان مردم شیراز و مدیریت دانشگاه، بستر مطلوبی برای اجرای این طرح فراهم کرده است. ما شیراز را به عنوان پایگاه و پایلوت انتخاب کرده‌ایم و امیدواریم این استان الگوی سایر دانشگاه‌ها شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مردم و مجلس ۷ آذر ۱۴۰۴
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
تاج: اقتدار ایران را حفظ می‌کنیم؛ هیچکس به آمریکا نمی‌رود
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)